Τι θα γίνει με την παλιά γέφυρα Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, που παραμένει κλειστή μήνες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι θα γίνει με την παλιά γέφυρα Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, που παραμένει κλειστή μήνες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Κλειστή παραμένει επί μήνες και συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο, η παλιά γέφυρα Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο και κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί και αν θα ξαναδοθεί στην κυκλοφορία.

Στις 18 Απριλίου αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στην γέφυρα που βρίσκεται στο ύψος των νεκροταφείων Διδυμοτείχου και την χρησιμοποιούσαν όσοι κινούνταν προς Κουφόβουνο ή ερχόταν από εκεί και ήθελαν να μπουν από την δυτική πλευρά της πόλης.  Την απόφαση πήρε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αφού η συγκεκριμένη γέφυρα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Όπως έγινε γνωστό τότε με επίσημη ανακοίνωση, η σχετική απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφαλείας, καθώς η αρμόδια υπηρεσία θα προχωρούσε σε έλεγχο των τεχνικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει στη συγκεκριμένη γέφυρα και ως εκ τούτου η απόφαση διακοπής κυκλοφορίας θα έχει ισχύ «έως την έκδοση του πορίσματος στατικής επάρκειας και την εκτέλεση των εργασιών για την αποκατάσταση των προβλημάτων που τυχόν προκύψουν».

Έχουν όμως συμπληρωθεί από τότε 5 μήνες και η γέφυρα παραμένει κλειστή, χωρίς ουδείς να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Η κυκλοφορία γίνεται πλέον από την δεύτερη γέφυρα που είναι στη νότια πλευρά της πόλης, η οποία όμως και αυτή τον τελευταίο καιρό επιβαρύνεται πλέον σημαντικά, μια και από εκεί περνούν όλα τα οχήματα και αυτό θα συμβαίνει για δυο μήνες, επειδή έκλεισε η περιφερειακή οδός προς την Ορεστιάδα, για έργα βελτίωσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου.

Πάντως η παλιά γέφυρα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση όπως φαίνεται και από το επιτόπιο ρεπορτάζ του Evros-news.gr που κάναμε πριν λίγες ημέρες και πολύ δύσκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οπότε, θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τί μέλλει γενέσθαι.

 

3 Σχόλια

  1. Γιώργος Χατζίδης

    Evros news πάλι καλά που είσαι και εσύ και βγάζεις τα προβλήματα στην περιοχή μας γιατί κανένας άλλος δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος και θα πρέπει να ασχοληθεί και να δώσει λύση , η περιφέρεια ή ο Δήμος? Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα με τον καινούριο δρόμο που ακούστηκε ότι θα πάρει δύο μήνες για να γίνει και στην πόλη μέσα γίνεται χαμός από κίνηση και με βαριά οχήματα που και εκεί η τροχαια δεν μπορεί να βοηθήσει λόγω ελληψεις προσωπικού. Το μόνο που μένει είναι να μας προστατεύει η Παναγία η ελευθερότρια να μην γίνει κανένα ατύχημα. Δυστυχώς μετά τις εκλογές όλοι μας ξεχνάνε και στις επόμενες εκλογές πάλι θα τους χειροκροτάμε έτσι πάει το σύστημα και συνεχίζουμε.

  2. Γιώργος Χατζίδης

    Evros news έχεις δίκιο. Αλλά κάτι που μας ανήκει εδώ πάνω ο δήμος δεν πρέπει να είναι απλός θεατής πρέπει να πιέζει και αυτός με την σειρά του. Όσο για τον περιφερειακο ίσως να πάει 4 μήνες για να τον δώσουν στην κυκλοφορία. Ευχαριστούμε πάντως για άλλη μια φορά που βγάζεις τα προβλήματα μας εδώ πάνω που μας έχουν ξεχάσει όλοι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*