Κλειστή θα παραμείνει η Εγνατία Οδός ως αύριο μεσημέρι – Από την παλιά εθνική διεξάγεται η κυκλοφορία

Κλειστή θα παραμείνει η Εγνατία Οδός ως αύριο μεσημέρι – Από την παλιά εθνική διεξάγεται η κυκλοφορία

Κλειστή τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι θα παραμείνει η Εγνατία Οδός στο τμήμα Αλεξανδρούπολης-Κήπων, από τον κόμβο του αεροδρομίου ως την έξοδο προς Σουφλί και Φέρες, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Φερών.

Συγκεκριμένα, η φωτιά που ξέσπασε σε δυο πλατφόρμες φορτωμένες με χορτόμπαλες τριφυλλιού που βρίσκονταν κάτω από γέφυρα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Ιτέας, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αγρότες σε όλες σχεδόν τις γέφυρες του συγκεκριμένου δρόμου, μπορεί να σβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά δημιούργησε έντονα ερωτηματικά για την στατικότητα της συγκεκριμένης γέφυρας. Το υψηλά θερμικά φορτία που αναπτύχθηκαν κάτω από την γέφυρα, έκαναν την Τροχαία να αποφασίσει το κλείσιμο και την εκτροπή της κυκλοφορίας από το ύψος της εξόδου του αεροδρομίου μέχρι τον κόμβο προς Σουφλί, μέχρι η γέφυρα να εξεταστεί από ειδικό κλιμάκιο μηχανικών της Εγνατίας Οδού, το οποίο θα έρθει από την Θεσσαλονίκη.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε κανείς να ρισκάρει να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος, αφού σε αυτόν κινούνται βαριά οχήματα διεθνών μεταφορών και γι’ αυτό μέχρι να δοθεί το “Ο.Κ” των μηχανικών της εταιρείας, θα υπάρχει ταλαιπωρία των οδηγών. Επίσης, το συγκεκριμένο συμβάν, μάλλον θα προκαλέσει επανεξέταση εκ μέρους των αρμόδιων αρχών, της τακτικής των αγροτών να αποθηκεύουν ουσιαστικά τις ποσότητες τριφυλλιού κάτω από τις γέφυρες, αφού μια φωτιά αρκεί για να γίνει το κακό.