Στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (φωτορεπορτάζ)

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (φωτορεπορτάζ)

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στα Επιτηρητικά Φυλάκια (Ε/Φ) Κήπων, Γεμιστής και Γέφυρας Κήπων, βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στην Αλεξανδρούπολη και το νομό Έβρου.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος, που μαζί με τον Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζέφρυ Ρ. Πάιατ (Goeffrey R. Pyatt) παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εργασίες ανελκύσεως του ναυαγίου της βυθοκόρου «ΟΛΓΑ» στο Λιμένα Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια μετέβη στο Στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Υποστράτηγορ Άγγελο Χουδελούδη για τις δραστηριότητες των Μονάδων και των Φυλακίων του Σχηματισμού.

Ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και τον Διευθυντή του κ.Βάλαρη, επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια (Ε/Φ) Κήπων, Γεμιστής και Γέφυρας Κήπων.

Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία

Λίγο νωρίτερα, κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την γειτονική Τουρκία επισημαίνοντας: «Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική και δημοκρατική χώρα, η οποία αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις και τις ανακατατάξεις που επιχειρούνται στην ευρύτερη περιοχή. Επιθυμούμε να αποτελέσουμε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, προωθώντας την περιφερειακή συνεργασία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας που διέπουν τα πολιτισμένα κράτη, με απώτερο σκοπό την ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών», ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας «είναι έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τα οποία απορρέουν και από τις διεθνείς συνθήκες και από το Διεθνές Δίκαιο και από τα εθνικά μας δίκαια, προς όφελος βέβαια του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, και αυτό ας το ακούσουν όλοι και ακόμα περισσότερο ας το καταλάβουν όλοι”.