Αναβίωσαν τον παραδοσιακό γάμο στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναβίωσαν τον παραδοσιακό γάμο στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παραδοσιακό γάμο, με όλα τα ήθη και έθιμα που αγωνίζονται να διατηρήσουν αναλλοίωτα και άσβεστα στο πέρασμα των χρόνων, αναβίωσαν χθες στο χωριό Ισαάκιο Διδυμοτείχου.

Ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος “Τα Δίδυμα Τείχη” του Διδυμοτείχου, με την συνδρομή και καθοριστική συμβολή των συλλόγων “Η Αγία Σοφία ” Φερών και “Το Γέννημα” της Νέας Ορεστιάδας, αλλά και το παραδοσιακό μουσικό μας σχήμα “Εβρίτικη Ζυγιά”, δημιούργησαν μια άψογη και όμορφη εκδήλωση, που συγκέντρωσε πολύ κόσμο και έκλεισε το βράδυ με γνήσιο, θρακιώικο γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Χαρά στο Ισαάκιο τώρα – Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου του γάμου. Τραγούδια στην πλατεία του Ισαακίου καθώς το ζευγάρι στεφανώνεται στην εκκλησία…Σε λίγη ώρα το γλέντι!!!

Gepostet von Εβρίτικη Ζυγιά//Evritiki Zygia am Sonntag, 15. September 2019

Τηρώντας τα ήθη και έθιμα της περιοχής, με τα παιδιά της “Εβρίτικης Ζυγιάς” να παίζουν την μουσική και τα τραγούδια που ακούγονται σε κάθε περίπτωση, όπως  στην προετοιμασία του γαμπρού, στη διαδρομή προς το σπίτι του κουμπάρου αρχικά και μετά με την άμαξα στο σπίτι της νύφης, αφού ολοκληρ΄βθηκαν εκεί οι… διαδικασίες, όλοι μαζί αναχώρησαν  με χορό και τραγούδι στον δρόμο για την εκκλησία όπου ολοκληρώθηκε το μυστήριο.

– Σας πήραμει, σας πείραμει μια όμουρφη κουπέλα- Μας πείρειτει, μας πείρειτει μια ρουμιουκατσιβέλα- Σας πείραμει, σας πείραμει φλουρί κουνσταντινάτου- Μας πείρετει, μας πείρειτει βαρέλι δίχους πάτου…Όπως και να είναι, το πήραμε το κορίτσι!!《Να ζησουν, να γηράσουν κι ένα γκάτζιου ν' αγουράσουν..》Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες Συλλόγους και στην ψυχή του δύσκολου αυτού εγχειρήματος(αναβίωση παραδοσιακού γάμου – Χαράς) ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΛΥΣΑΚΗΣ που για μια ακόμη φορά τα κατάφερε και μας ταξίδεψε και μας συγκίνησε, μέσα απο τον όμορφο κόσμο της Παράδοσης!

Gepostet von Panagiota Pitiakoudi am Sonntag, 15. September 2019

Σπίτι νύφης: Παίρνουμε τη νύφη με τα προικιά της…#παραδοσιακοςγαμος #tradutionalwedding

Gepostet von Panagiota Pitiakoudi am Montag, 16. September 2019