Απαγόρευση δικαστηρίου στην ΜΚΟ που μαζεύει υπογραφές για σχισματική Μητρόπολη Θράκης να χρησιμοποιεί τίτλο “Ιερός Ναός”

Απαγόρευση δικαστηρίου στην ΜΚΟ που μαζεύει υπογραφές για σχισματική Μητρόπολη Θράκης να χρησιμοποιεί τίτλο “Ιερός Ναός”

-Με προσωρινή διαταγή μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμου και της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Αετοχωρίου 

Μια ακόμα ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση), όπως πολλές άλλες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις, βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών για την ίδρυση σχισματικής Μητρόπολης παλαιοημερολογιτών, με τον ψευδεπίγαρο τίτλο «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης».

Πρόσφατα είχαμε ένα ακόμα… επεισόδιο στην ασύδοτη δράση των οπαδών του πρώην κληρικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια σε φυλάκιση και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, χάνοντας τελείως την ιερωσύνη του. Νοίκιασαν γχώρο σε περιοχή κοντά στο λιμάνι, απέναντι από τις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ και έβαλαν τον παραπλανητικό τίτλο: “Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου ΜΚΟ”.

Μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που σύμφωνα με πληροφορίες μας από δικαστικές πηγές κατέθεσε ο Σεβασμιότατος Μητροποίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.΄Ανθιμος προσωπικά, αλλά και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αετοχωρίου εναντίον της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας (ΜΚΟ) που έχει ιδρύσει ο καθαιρεθείς πρώην κληρικός με την αμφιλεγόμενη δράση, το δικαστήριο εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή, που απαγορεύει την χρήση του όρου “Ιερός Ναός”. Έτσι τον εβγαλαν απο την πρόσοψη του συγκεκριμένου χώρου, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 16 Οκτωβρίου, αλλά η δράση του συγκεκριμένου πρώην κληρικού και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι ανεξέλεγκτες, δυστυχώς με την ανοχή των κρατικών αρχών, που κάποια στιγμή θα… τρέχουν και δεν θα φτάνουν, αφού το θέμα όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, μπορεί να πάρει και σοβαρές εθνικές διαστάσεις, αν αφεθεί ο συγκεκριμένος και όσοι τον ακολουθούν ασύδοτος στην δράση του.

-Σοβαρό εθνικό θέμα μπορεί να δημιουργήσει στη Θράκη, η… σχισματική εκκλησία που προετοιμάζουν κάποιοι

 

5 Σχόλια

  1. Οι αιρέσεις οι σέχτες στηρίζονται και ακουμπούν στο ορθόδοξο μετατρέποντας βασικές έννοιες και αξιώματα . Είτε μιλάμε για θρησκείες είτε για πολιτικά μορφώματα , είτε για ιδεολογίες με σκοπό τον αποπροσανατολισμό τον εκμαυλισμό την κερδοσκοπία και την ανάδειξη ενός αποτυχημένου εγώ .

  2. Δυστυχώς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοιοι “ΑΝΘΡΩΠΟΙ” που καταστρέφουν οικογένειες, κοροϊδεύουν κόσμο στο όνομα της εκκλησίας για να κρύψουν το σιχαμένο εγώ τους και την απόρριψη τους από την κοινωνία. Ευτυχώς όμως κάποιοι σηκώνουν το ανάστημά τους μπροστά σε τέτοια μορφώματα με οποιοδήποτε κόστος.

    • Άντε πια μ αυτόν τον απατεώνα! Κοροϊδεύει τους ανθρώπους, τους παραπλανεί και τους απομακρύνει από την αληθινή πίστη, από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πλέον όμως αρχίζει να γίνεται και σε εθνικό επίπεδο επικίνδυνος. Οι θεσμοί οφείλουν να προστατέψουν την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας από τη δημιουργία μιας σχισματικής εκκλησίας, οφείλουν να προστατέψουν τον τόπο μας απο τα ύπουλα σχέδιά του.

  3. Από τσαρλατάνους έχουμε πια μπουχτίσει, βαρέθηκα να βλέπω και να ακούω ανθρώπους να κοροϊδεύουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας την πίστη μας. Επιτελους πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την αλητεία από τους υπευθύνους αυτού του τόπου.

  4. Θα μπορούσα να σχολιάζω ώρες για αυτόν τον συγκεκριμένο, αλλά φοβάμαι μην γίνω κινικός. Επειδή μεγαλώνω δύο παιδιά και ανησυχώ πολύ από κατί τύπους σαν τον συγκεκριμένο που εμπέζουν την θρησκεία μας χωρίς φόβο, καλά θα ήταν να απομονώνονται και να απομακρύνονται από την κοινωνία μας .

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*