Ορεστιάδα: Δύο εβδομάδες εκτός σχολείου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού, λόγω καθυστερημένης έναρξης εργασιών επιδιόρθωσης

Ορεστιάδα: Δύο εβδομάδες εκτός σχολείου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού, λόγω καθυστερημένης έναρξης εργασιών επιδιόρθωσης

Δύο εβδομάδες τουλάχιστον θα μείνουν εκτός μαθηάτων οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, αφού η λύση που προτάθηκε στους γονείς από την δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, ήταν μπρος γκρεμίος και πίσω ρέμα.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία είχε αρκετή ένταση, λιγότερη πάντως από αυτήν στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή με παρόντα τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη όπου η κατάσταση ξέφυγε και ο εκνευρισμός στους γονείς για τις ενέργειες και τις επιλογές του δήμου Ορεστιάδας ήταν έντονος, εξετάστηκαν δύο προτάσεις που τους έγιναν από τον Βασίλη Μαυρίδη. Να μην κάνουν μάθημα για δύο εβδομάδες τουλάχιστον τα παιδιά τους, όσο θα διαρκέσουνν οι εργασίες επιδόρθωσης, συντήρησης και βελτίωσης του σχολείου από τον ανάδοχο εργολάβο, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Ιούνιο συνολικά 38 σχολικές μονάδες και καθυστέρησε τις εργασίες στο 1ο Δημοτικό της πόλης.

Όπως αναφέραμε χθες, επιλέχθηκε από τον δήμο Ορεστιάδας αυτή η εργολαβία-μαμούθ, για να αποκατασταθούν σχολικά κτίρια που τα προηγούμενα πέντε χρόνια αλλά και νωρίτερα με άλλες δημοτικές αρχές, ήταν παραμελημένα. Ο μεγάλος φόρτος εργασιών της αναδόχου εταιρείας και η καθυστέρηση έναρξης των εργασιών σε κάποια σχολεία, έφερε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Να μην γίνεται μάθημα από τις 11 Σεπτεμβρίου  και αυτό θα συνεχιστεί ως τα τέλη του μήνα τουλάχιστον. Η δεύτερη λύση ήταν να μεταφερθούν τα παιδιά στο 8ο Δημοτικό σχολείο αλλά να κάνουν μάθημα το απόγευμα, η οποία απορρίφθηκε από τους γονείς.  Κάποια στιγμή έπεσε το τραπέζι και η λύση να μεταφέρονται με λεωφορεία στο σχολείο του Νεοχωρίου που είναι κλειστό και να κάνουν εκεί μάθημα αλλά εγκαταλείφθηκε. Τελικά αποφασίστηκε να μην κάνουν για δυο βδομάδες καθόλου μάθημα.

Είχαν επισημάνει το πρόβλημα οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί

σε συνάντηση με την Μαρία Γκουγκουσκίδου

Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είχαν επισημανθεί εδώ και μήνες από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αλλά η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη κώφευε και με το γνωστό του ύφος ο επανεκλεγείς δήμαρχος απαξίωνε όποιον έλεγε το αυτονόητο, επικαλούμενος ότι υπάρχει προεκλογική εκμετάλλευση. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας με την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω” και υποψήφια δήμαρχο Μαρία Γκουγκουσκίδου, τα μέλη του Συλλόγου και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος κ. Νίκος Νικολαίδης αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο Ορεστιάδας.

Επεσήμαναν από τότε, πριν δηλαδή τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου, την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις στα κτίρια και τις υποδομές των σχολείων του Δήμου.  Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι είναι απόλυτα αντίθετοι με την προωθούμενη από τον Δήμο λύση του προβλήματος των επιδιορθώσεων. Ο Δήμος προκρίνει μια συνολική λύση για όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για το σύνολο των σχολικών μονάδων από έναν εργολάβο. Αυτή η λύση ανεβάζει το κόστος του έργου, επιφέρει καθυστερήσεις και δεν περιλαμβάνει το σύνολο των απαιτούμενων παρεμβάσεων, καθότι αυτός που σχεδιάζει τις παρεμβάσεις, δηλαδή ο Δήμος, είναι μακριά από τα σχολεία”.

Αντί λοιπόν ο Βασίλης Μαυρίδης να εκθειάζει στην προσωπική σελίδα του στο facebook την εθελοντική δράση μερικών παιδιών να καθαρίσουν την πλατεία της Ορεστιάδας από τα σκουπίδια, λες και οι γονείς τους δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη για να μην την αφήνουν βρώμικη οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Ορεστιάδας, καλό θα ήταν με τις πράξεις, αποφάσεις και παραλείψεις του, να μην ταλαιπωρούνται δεκάδες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Που θα χάσουν τουλάχιστον για 3 εβδομάδες τα μαθήματα τους, λόγω κακού σχεδιασμού, αποφάσεων και προγραμματισμιού της δημοτικής αρχής Μαυρίδη.