Αποθεωτική υποδοχή στις Φέρες για το χρυσό δελφίνι τους, τον Παγκόσμιο θριαμβευτή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη

Αποθεωτική υποδοχή στις Φέρες για το χρυσό δελφίνι τους, τον Παγκόσμιο θριαμβευτή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη

Αποθεωτική υποδοχή επιφύλαξαν χθες βράδυ οι Φέρες στο χρυσό δελφίνι τους, τον Παγκόσμιο θριαμβευτή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, που επέστρεψε μ,ε τρία χρυσά μετάλλια από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Λονδίνου.

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης μας, μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τους Αντιδημάρχους, έφτασε με πομπή αυτοκινήτων στην γενέτειρα του, τις Φέρες. Εκεί όλοι οι συμπολίτες του συγκεντρώθηκαν για να τον χειροκροτήσουν και να τον αποθεώσουν. Τα “μπράβο Δηγμοσθένη” ακούγονταν συνέχεια και ο ίδιος κρατώντας τα τρία χρυσά μετάλλια στα χέρια χαιρετούσε χαμογελαστός τον κόσμο.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης του έβαλε στο κεφάλι ένα στεφάνι ελιάς υπό τα αποθεωτικά χειροκροτήματα όλων, ενώ τον υποδέχθηκαν δίνοντας του συγχαρητήρια ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρυπίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φερών Σάκης Πεμούσης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Γιάννης Μπαμπούρας.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κολγιώνης στην ομιλία του τόνισε:

“Μεγάλη η αποψινή βραδιά για τις Φέρες. Υποδεχόμαστε όλοι μαζί τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, που πέτυχε έναν ανεπανάληπτο άθλο κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο του Λονδίνου. Ο Δημοσθένης είναι ένα φωτεινό παράδειγμα όχι μόνο για τα παιδιά των Φερών, τα παιδιά της Αλεξανδρούπολης και της Ελλάδος. Είναι ένας ήρωας στα μάτια των παιδιών όλου του κόσμου. Δημοσθένη, σε ευχαριστούμε από καρδιάς για τις μεγάλες επιτυχίες που μας χάρισες και έκανες γνωστές τις Φέρες σε όλο τον κόσμο.

Είσαι ένας άξιος πρεσβευτής της λαμπρής ιστορίας που έχει αυτός ο τόπος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς σου, που είναι τόσα χρόνια δίπλα σου αρωγοί σε κάθε σου προσπάθεια και δικαιολογημένα καμαρώνουν τώρα. Να σε έχει ο θεός γερό, δυνατό, να αγωνίζεσαι, να νικάς και να κατακτάς πάντα την κορυφή. Εμείς σαν νέα δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα σου σε ότι θα χρειαστείς. Σήμερα είναι μια μικρή πρόβα από αυτά που θα ακολουθήσουν του χρόνου μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο”. 

Ο ίδιος ο χρυσός Παραολυμπιονίκης αλλά και τρεις φορές φέτος Παγκόσμιος πρωταθλητής, εμφανώς συγκινημένος, και ενώ συνεχώς τον διέκοπταν οι συντοπίτες του με θερμά χειροκροτήματα, είπε:

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί με βοηθάτε όλοι όσοι είστε εδώ με την θετική σας ενέργεια και γι’ αυτό έρχονται αυτά τα αποτελέσματα που είναι τεράστια. Δεν θα σταθώ στα τρία μετάλλια γιατί είναι απλά αποτέλεσμα δουλειάς. Έχω καταλάβει τα τελευταία χρόνια που πρωταγωνιστώ στις κορυφαίες διοργανώσεις, ότι δεν υπάρχουν όρια πουθενά. Η δική μου δουλειά δεν θα σταματήσει εδώ, γι’ αυτό και σας θέλω όλους δίπλα μου.

Η συνέχεια είναι πραγματικά δύσκολη γιατί είναι μια ολυμπιακή χρονιά. Το Παγκόσμιο που έγινε στο Λονδίνο, είναι σαν το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου. Η επόμενη χρονιά είναι πάρα πολύ σημαντική για την καριέρα μου, όχι μόνο για το μετάλλιο, αλλά γιατί θέλω να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό. Να είμαι έτοιμος όσο πιο πολύ γίνεται και έχω βάλει έναν πολύ ξεχωριστό στόχο στη ζωή μου. Ο καλύτερος κολυμβητής που έχει περάσει ποτέ, έχει κατακτήσει έξι συνεχόμενες φορές χρυσό μετάλλιο. Εγώ έχω ήδη συμπληρώσει τις τέσσερις και ελπίζω του χρόνου στους Ολυμπιακούς να είναι η πέμπτη και να υπάρχει και συνέχεια. Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σας έχω κάνει όλους υπερήφανους”.