Έβρος: Ελέγχους στις γέφυρες για αποθήκευση ζωοτροφών προγραμματίζει η αστυνομία, μετά την φωτιά στην Εγνατία Οδό

Έβρος: Ελέγχους στις γέφυρες για αποθήκευση ζωοτροφών προγραμματίζει η αστυνομία, μετά την φωτιά στην Εγνατία Οδό

Ελέγχους σε όλες σχεδόν τις γέφυρες του νομού Έβρου, για πιθανή αποθήκευση ζωοτροφών (χορτόμπαλες) κάτω από αυτές  προγραμματίζει η αστυνομία, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην γέφυρα της Μάνθυας στην Εγνατία Οδό και της προκάλεσε σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσει τουλάχιστον επί 1,5 μήνα το ένα ρεύμα της.

Αποτελεί κοινό μυστικό, ότι οι αγρότες σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Έβρου, χρησιμοποιούν τα τμήματα κάτω από τις γέφυρες ως πρόχειρους αποθηκευτικούς χώρους, προκειμένου να προφυλάξουν τα τριφύλλια και τις άλλες ζωοτροφές από τις βροχές και γενικότερα τις καιρικές συνθήκες. Κι αυτό συμβαίνει όχι μόνο σε γέφυρες της Εγνατίας Οδού και στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε αυτές του κάθετου άξονα Ορμενίου-Αρδανίου, αλλά σε σε κάποιες του επαρχιακού δικτύου στις επαρχίες Σουφλίου. Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Το κακό δυστυχώς έγινε, αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή προκάλεσε ζημιές στην γέφυρα και οι μηχανικοί της εταιρείας που την έλεγξαν έκρινα πως απαιτούνται εργασίες για να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία. Έτσι τα οχήματα που κινούνται από τους Κήπους προς Αλεξανδρούπολη, αλλά και έρχονται από το Σουφλί, θα χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, επιβαρύνοντας σημαντικά την κίνηση και μέσα από κατοικημένες περιοχές βαρέων οχημάτων, όπως νταλίκες διεθνών μεταφορών και όχι μόνο.

Κι όπως συμβαίνει στην Ελλάδα… τρέχουμε κατόπιν εορτής και αφού γίνει το κακό. Θα γίνει λοιπόν… εξόρμηση αλλά και θα αυξηθούν πλέον οι έλεγχοι σε όλο το νομό Έβρου και οι παραβάτες θα τιμωρηθούν. Οι αστυνομικές αρχές πάντως αναζητούν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης που άφησε τις δυο πλατφόρμες φορτωμένες με τριφύλλι κάτω από την συγκεκριμένη γέφυρα. Όσο για τα αίτια της πυρκαγιάς, επειδή το σημείο χρησιμοποιείται από λαθρομετανάστες για να ξεκουράζονται κατά την διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας, δεν αποκλείεται αυτοί να προκάλεσαν με κάποια φωτιά που άναψαν, την πυρκαγιά.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*