Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας: Προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, έφεραν κλειστά σχολεία

Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας: Προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, έφεραν κλειστά σχολεία

 Για προχειρότητα και έλλειψη σωστού σχεδιασμού που έφερε κλειστά σχολεία στον δήμο Ορεστιάδας, με αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού και καθστέρηση έναρξης λειτουργίας του 6ου Δημοτικού, κατηγορεί την δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας” με ανακοίνωση της.

Επίσης καταλογίζει ευθύνες στην Κυβέρνηση για την έλλειψη διορισμών με αποτέλεσμα να έχει καλυφθεί μόνο το 40% των κενών εκπαιδευτικών θέσεων, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Παρόλο που άλλαξε η κυβέρνηση, για ακόμη μία χρονιά στον Έβρο και ειδικά στον δήμο Ορεστιάδας, ζούμε τη μέρα της μαρμότας, καθώς διαιωνίζονται τα προβλήματα της εκπαίδευσης, προκαλώντας ταλαιπωρία σε παιδιά, γονείς και στους εργαζόμενους στα σχολεία.

Ενδεικτικά, μέχρι στιγμής, έχει καλυφθεί μόλις το 40% των κενών εκπαιδευτικών θέσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας. Μόλις δύο προσλήψεις αναπληρωτών για παράλληλη διδασκαλία πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο το νομό. Μάλιστα, με πρόσφατή της ανακοίνωση η νέα υπουργός Παιδείας ανέστειλε τους διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής για το τέλος της χρονιάς, αγνοώντας επιδεικτικά τα λειτουργικά προβλήματα που προκαλεί στα σχολεία μία τέτοια απόφαση.

Επιπλέον, οι ελλείψεις υποδομών στα σχολεία μας είναι πολλές και οι όποιες παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα, γίνονται χωρίς σωστό σχεδιασμό και προχειρότητα από τη δημοτική αρχή, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου και την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Ορεστιάδας.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα, που ενώ οι ανάγκες της σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πάγιες και ανέρχονται σε χιλιάδες θέσεις,  αντί να γίνονται μόνιμες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, ανακοινώθηκε πρόσφατα η πρώτη συνταξιοδότηση αναπληρωτή εκπαιδευτικού!

Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι Στο Χέρι Μας» απαιτούμε:

  • Να συμπληρωθούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβές οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στον Δήμο Ορεστιάδας με μόνιμο προσωπικό

  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις προσλήψεις παράλληλης διδασκαλίας

  • Να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις σε όλα τα σχολεία της περιφέρειάς μας, αλλά με σχέδιο και σωστό προγραμματισμό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άρτιες και στελεχωμένες σχολικές μονάδες, είναι ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για να κρατήσουν τους νέους γονείς στην περιοχή μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την απαξίωση των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας και να αποτρέψουμε πάση θυσία το κλείσιμο κι άλλων σχολείων, οδηγώντας έτσι τον Δήμο Ορεστιάδας στη συρρίκνωση και τον μαρασμό”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*