ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι “χρυσομάχοι”, η μεθόδευση, ο Λαμπάκης, ο Δευτεραίος, οι εθελοντές, ο Μαυρίδης και ο Μπόγδης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι “χρυσομάχοι”, η μεθόδευση, ο Λαμπάκης, ο Δευτεραίος, οι εθελοντές, ο Μαυρίδης και ο Μπόγδης

Πάει λοιπόν και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με όσα έγιναν και ακούστηκαν εκεί από τους πολιτικούς και προκάλεσαν αντιδράσεις ή ακόμα και εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο νομό Έβρου.

Με αφορμή την τοποθέτηση και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επενδύσεις χρυσού, είχαμε το προηγούμενο Σάββατο συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία του απερχόμενου Προέδρου της ΠΕΔ και πρώην (πρώην, πρώην, πρώην για να το… πάρει απόφαση) δημάρχου της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη. Αν και απ’ ότι μαθαίνω, θέλει να είναι ξανά υποψήφιος για το συγκεκριμένο αξίωμα, κόντρα στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσει την θέση.

Η ΠΕΔ και η ΔΙΑΜΜΑΘ

Αυτοί οι δύο είναι μέχρι στιγμής οι διεκδικητές για την ΠΕΔ, θέση που δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο εδώ που τα λέμε. Ένας τίτλος είναι, που τον χρησιμοποιούν όσοι τον κατέχουν πιστεύοντας πως τους δίνει επιπλέον κύρος. Όταν όμως είσαι Λαμπάκης και αρχίζεις τις γνωστές δηλώσεις για τους Αμερικανούς και τον πρέσβη τους Τζέφρι Πάιατ, ενώ όσο ήσουν δήμαρχος έλεγες τα ακριβώς αντίθετα ή πολύ χειρότερο, κάνεις επικίνδυνες δηλώσεις για την εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας, την Θράκη, χαρακτηρίζοντας την… ουδέτερη ζώνη, ποιο κύρος να υπάρχει;
Αλλά για την εκλογή νέου Προέδρου της ΠΕΔ και του αντίστοιχου στην ΔΙΑΜΜΑΘ, εκεί που η θέση είναι πολύ πιο σημαντική (διαχειρίζεται έργα εκατομμυρίων για τα σκουπίδια), αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος που την κατέχει, θέλει να παραμείνει πάση θυσία ενώ ενδιαφέρονται και άλλοι (βρε παιδί μου, μέλι έχει αυτή η θέση και όλοι θέλουν να εκλεγούν;), θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε τις επόμενες μέρες, όσον αφορά τις παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται ή απλά λέγονται για αποπροσανατολισμό.
Να επιστρέψουμε στις δηλώσεις Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και όσα ακολούθησαν στην περιοχή μας.  Τα δεδομένα όσον αφορά τον Έβρο δεν άλλαξαν, αφού οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που έκανε και όταν ερχόταν στην περιοχή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι άλλαξε; Ότι κάποιοι που έχουν πλέον.. υπαρξιακά προβλήματα και θέλουν να έχουν παρουσία στα κοινά αφού ο λαός τους απέρριψε, δεν τους εμπιστεύτηκε και τους έβαλε στο περιθώριο,  “ανακάλυψαν” και πάλι τον χρυσό και τα χρυσωρυχεία στον Έβρο.

Τα ίδια είπε για χρυσό ο Μητσοτάκης

Τα ίδια είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. “Συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε –ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη”. Δεν πρόκειται δηλαδή να προχωρήσει οποιαδήποτε επένδυση του χρυσού στην περιοχή μας, αν δεν το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες. Αυτό άλλωστε είχε διαβεβαιώσει και τον Μάιο του 2018 τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, όπως τουλάχιστον ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Status.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που είχαν για κάποια λεπτά σε καφετέρια δίπλα στο δημαρχείο (πρόκειται για εκείνη τη συνάντηση που σας είχαμε γράψει ότι τον κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλλον για να… βγει από την υποχρέωση), στο SOHO, (παρεμπιπτόντως μαθαίνω ότι τώρα γίνεται και στέκι των μελών της νέας δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη), ο κ.Λαμπάκης αποκάλυψε ότι τον νυν Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα με τα χρυσωρυχεία στην Θράκη, αν δεν το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες.

Γι’ αυτό και ο πρώην (πρώην, πρώην, πρώην για να το… πάρει απόφαση) δήμαρχος αποφάσισε να αποδεχτεί το επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογέςπου  έγιναν πριν λίγο καιρό και αποτέλεσαν το… Βατερλώ του. Για του λόγου το αληθές, μπορεί οποιοσδήποτε να ακούσει τις δηλώσεις που είχε κάνει τότε κ.Λαμπάκης στον Σταύρο Αποστολίδη. Τι άλλαξε λοιπόν τώρα και χρησιμοποιώντας για τελευταία φορά την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ, γιατί θα υπάρχει και εκεί αλλαγή, συγκάλεσε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη;

Προσπαθεί να βρει… ρόλο στην επόμενη μέρα

Γιατί παριστάνει τον… χρυσομάχο και αυτός και κάποιοι άλλοι; Τα ίδια ακριβώς δεν είπε ο κ.Μητσοτάκης στην ΔΕΘ και τα ίδια δεν τόνισε και ο αρμόδιος για τις επενδύσεις υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ήρθε στις Σάπες να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα της φαρμακοβιομηχανίας Pharmaten; Κι αυτά τα επισημαίνουμε εμείς εδώ στο Evros-news.gr, που από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας στον διαδικτυακό “αέρα” είχαμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε εναντίον των χρυσωρυχείων.

Τότε και με αφορμή δηλώσεις του πρώην (πρώην, πρώην, πρώην για να το… χωνέψει ) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, είχαμε δημοσιεύσει επί πολύ καιρό και σχετικό banner στην πρώτη μας σελίδα. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους του χώρου, που τώρα παριστάνουν τους χρυσομάχους, ενώ παλαιότερα πίστευαν άλλα και κρατούσαν διαφορετική στάση. Υπέρ του χρυσού και της επένδυσης στην περιοχή. Για να μην νομίζουν ότι όλοι έχουμε πάθει… αλτσχάιμερ.

Τι άλλαξε λοιπόν στην στάση του κ.Μητσοτάκη, την οποία όταν ήταν να πάρει την επίσημη στήριξη του κόμματος ο κ.Λαμπάκης έκρινε πως δεν είναι προβληματική για την επένδυση του χρυσού, αλλά τώρα που την επανέλαβε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον έπιασε… ιερή αγανάκτηση; Τίποτα απολύτως. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι προσπαθεί να βρει ρόλο ο πρώην (πρώην, πρώην, πρώην για να το… χωνέψει επιτέλους) δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης.

Τα έχασε όλα ο Μιχαηλίδης και έγινε… ουρά του Λαμπάκη

Δεν μπορεί να δεχθεί με τίποτα πως έχασε τη δημαρχιακή καρέκλα, στην οποία ήταν κολλημένος με πολύ πιο ισχυρή κόλλα απ’ την UHU και θέλει να χρησιμοποιεί ως… ντεκόρ όλους τους υπόλοιπους. Καλά για τον Παύλο Μιχαηλίδη,  δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Αυτός και αν έχασε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Όχι μόνο τις εκλογές, γιατί να ξέρετε ότι κάπου το είχε πιστέψει, την είχε… ψωνίσει που λέμε στην λαϊκή γλώσσα, ότι μπορεί να γίνει δήμαρχος, επειδή του έκαναν κάποια like στο Facebook.

Εξάλλου αυτό χρησιμοποιεί και σε αυτό είναι υπαρκτός και όχι στην ουσία. Τώρα λοιπόν που έχασε τις εκλογές, έχασε την παράταξη του και δεν είναι… τίποτα παρά μόνο ένας απλός δημοτικός σύμβουλος, με μικρότερη δύναμη και απ’ τον Δημήτρη Λαζόπουλο ο οποίος με δυο συμβούλους είναι η έκτη δημοτική παράταξη, ο κ.Μιχαηλίδης ως… τελευταία τρύπα του ζουρνά που λέει και ο λαός, εμφανίζεται ως χρυσομάχος και… ουρά του Λαμπάκη.

Αυτός δεν είχε στην παράταξη “ΑΝΑΣΑ” στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το Νίκο Ρηγόπουλο, που τάχθηκε υπέρ της επένδυσης του χρυσού; Αυτός δεν είχε στις πρόσφατες εκλογές τον κ.Δάντσιο υποψήφιο, ο οποίος όταν την άλλη φορά συζητούνταν το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε πάει με πανό έξω από το δημαρχείο και φώναζε υπέρ των χρυσωρυχείων;

Δεν θέλουν να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα

Αυτός ο άνθρωπος, για τον οποίο πραγματικά ο καθένας κυριολεκτικά… σηκώνει τα χέρια ψηλά με τις τεράστιες κωλοτούμπες του, έχει το θράσος να παριστάνει και τον τιμητή των άλλων. Και τον αγωνιστή εναντίον των χρυσωρυχείων, όταν και προεκλογικά δήλωσε πως θα συζητήσει με την εταιρεία το θέμα και αν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, δεν είναι εναντίον των επενδύσεων.
Τι μπορεί να περιμένει όμως κάποιος από έναν άνθρωπο που… έγλυφε εμετικά το Evros-news.gr από το πρωί μέχρι το βράδυ και έτσι από ανύπαρκτος στα δημοτικά πράγματα και 4η δημοτική παράταξη στον δήμο Αλεξανδρούπολης, χάρη και στη δική μας προβολή και κάποιων άλλων τους οποίους επίσης τώρα βρίζει, αλλά και την ανυπαρξία και αδιαφορία της παράταξης Φωτιάδη, βρέθηκε να είναι ουσιαστικά δεύτερη δημοτική δύναμη πριν τις πρόσφατες εκλογές;
Από έναν άνθρωπο που όλη μέρα ξημεροβραδιάζεται στο Facebook (απορούμε πότε δουλεύει) και ενώ επικαλείται το ποσοστό που πήρε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, την ίδια στιγμή με επίσημη δήλωση του τονίζει πως δεν πρέπει να αποφασίσει η πλειοψηφία του λαού της Αλεξανδρούπολης με τοπικό δημοψήφισμα. Ότι ακριβώς λέει και ο Βαγγέλης Λαμπάκης, με τον οποίο έχει ταυτιστεί απόλυτα.
“Κολλητός” του και συνοδοιπόρος στο δημοτικό συμβούλιο είναι τώρα, άσχετα αν τον είχε… ξεφτιλίσει τα προηγούμενα χρόνια με προσβλητικούς, ειρωνικούς και απαράδεκτους σε κάποιες περιπτώσεις χαρακτηρισμούς. Όχι μόνο σε δηλώσεις του δημόσια στα ΜΜΕ, αλλά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα τον έσερνε στα δικαστήρια με μηνύσεις, άσχετα αν ο κ.Μιχαηλίδης ζήτησε συγνώμη και απέσυρε τα όσα έλεγε.
Δηλαδή δεν αποδέχονται να πάρουν θέση οι χιλιάδες των κατοίκων της πόλης, αλλά να αποφασίσουν οι 40 και 50 δημοτικοί σύμβουλοι, για ένα θέμα που αφορά την ζωή και το μέλλον των κατοίκων. Να έχουν άποψη οι δυο συγκεκριμένοι, οι γνωστοί “επαγγελματίες” οικολόγοι, κάτι αριστεροί που παριστάνουν τους… επαναστάτες, κάποιοι άλλοι αργόσχολοι που όλη μέρα με κάτι τέτοια ασχολούνται και όχι η πλειοψηφία δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

Αδιαφορούν για την γνώμη του κόσμου

Ωραία αντίληψη για την δημοκρατία και την λειτουργία της έχουν όλοι αυτοί. Με πρώτον και καλύτερο τον πρώην (πρώην,πρώην, πρώην για να το συνειδητοποιήσει) δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Δεν πρέπει λέει να αποδεχτούν τη γνώμη της πλειοψηφίας με δημοψήφισμα στο οποίο θα πάρουν μέρος χιλιάδες πολίτες, για λόγους που η επίκληση τους μόνο γέλιο προκαλεί. Οι νέοι λένε δεν γνωρίζουν και δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα και τα αντιμετωπίζουν με την γνωστή, χαλαρή διάθεση. Αυτούς όμως και συγκεκριμένα τα σχολεία κινητοποιούσαν αυτός και οι άλλοι στις παλαιότερες συγκεντρώσεις ενάντια στα χρυσωρυχεία.
Λέει επίσης ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, για τους δικούς τους λόγους, έχουν… κουραστεί και δεν θα αντιδράσουν, ενώ οι άνεργοι πάνω στην απόγνωση και την απελπισία τους και στην ελπίδα να βρουν δουλειά, μπορεί να ταχθούν υπέρ της επένδυσης. Να αποφασίσουν λοιπόν αυτός και οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης και όχι η πλειοψηφία των χιλιάδων πολιτών του κόσμου. Αυτοί είναι καλοί μόνο όταν για δυο θητείες τον εξέλεξαν δήμαρχο και κάθισε 9 χρόνια στην καρέκλα.
Πόσο σέβεται εξάλλου την γνώμη του λαού και της πλειοψηφίας, το έδειξε και με την ένσταση που έκανε για την εκλογή του Γιάννη Ζαμπούκη και η οποία απορρίφθηκε, αλλά τώρα προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για τόσο μεγάλο σεβασμό στην επιλογή των πολιτών μιλάμε απ’ τον κ.Λαμπάκη. Που παράλληλα, λέει πως όσοι δεν τον ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές, παραπλανήθηκαν. Το ενδεχόμενο να αποδοκίμασαν τα έργα και τις ημέρες του δεν περνάει απ’ το μυαλό του.

Συντάχθηκε με τον Λαμπάκη ο Δευτεραίος

Μετά απ’ όσα έγιναν πάντως στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει να κατάλαβε-επιτέλους-ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ότι δεν αξίζει να λειτουργεί με πολιτικό πολιτισμό απέναντι σε έναν τύπο όπως ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Επί ώρα έβριζε αυτόν και τα μέλη της παράταξης του, χαρακτηρίζοντας τους ανθρώπους των χρυσοθήρων και όταν απόλυτα δικαιολογημένα ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κολγιώνης τον αποκάλεσε “κακομαθημένο”, άρχισε να διαμαρτύρεται και να ζητάει ν’ ανακαλέσει.

Αλλά Λαμπάκης είναι αυτός και μάλιστα χωρίς καρέκλα, ότι θέλει λέει. Αυτός που απογοητεύει συνέχεια όσους είχαν πιστέψει ακόμα και ότι μπορεί να γίνει δήμαρχος της πόλης, είναι ο Σάββας Δευτεραίος. Είναι φανερό από όλη την μεθόδευση που έγινε χθες με το αίτημα 21 δημοτικών συμβούλων για ξεχωριστή συζήτηση με αντικείμενοι επικαιροποίηση των αποφάσεων και ψηφισμάτων του δημοτικού συμβουλίου, ότι έγινε… ουρά του Λαμπάκη, βοηθώντας τον αντιπολιτευτικό σχεδιασμό του.

Γιατί ο πρώην δήμαρχος θα μπορούσε, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, να υποβάλλει το αίτημα μόνο με τους δικούς του 14 συμβούλους, αφού ο Αντώνης Βαμβακερός δεν μετέχει μια και παραμένει σε αργία για την καταδίκη του λόγω πλαστογραφίας του πτυχίου. Ήθελε όμως να εμφανίσει υπογραφές από την πλειοψηφία των συμβούλων, για να επιδοθεί στα γνωστά επικοινωνιακά σόου του, Κι ο Δευτεραίος τον βοήθησε πολύ σε αυτό, μαζί φυσικά με τον Δημήτρη Λαζόπουλο. Καλά, με τον Παύλο Μιχαηλίδη δεν αξίζει να ασχολείται κανείς.

Ας μην ψάχνει γιατί κατάντησε πέμπτη δημοτική παράταξη

Βέβαια, ο Δευτεραίος και στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Λαμπάκη, δεν έκανε και καμιά αντιπολίτευση της προκοπής. Τα γνωστά που λέει το ΚΚΕ για τα μονοπώλια, το κεφάλαιο και τους εργοδότες που πίνουν το αίμα των εργαζομένων επαναλάμβανε. Δεν του έφταιγε η δημοτική αρχή, αλλά η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τα άλλα που επαναλαμβάνουν οι κομμουνιστές.

Ας μην ψάχνει λοιπόν γιατί από τρίτη δημοτική παράταξη που αναδείχθηκε το 2014 στις δημοτικές εκλογές, κατάντησε να είναι πέμπτος στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Πίσω από τον Ζαμπούκη, τον Λαμπάκη, τον Μιχαηλίδη (ναι ακόμα και τον Μιχαηλίδη) και τον Μυτιληνό. Κι αν ο Λαζόπουλος είχε σοβαρό ψηφοδέλτιο, θα τον περνούσε και αυτός. Γιατί καλός είναι ο… επαναστατικός λόγος, αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από συγκεκριμένες πράξεις. Κι όχι να γίνεσαι… ουρά του Λαμπάκη.

Τα επισημαίνω αυτά, πραγματικά και δεν κάνω πλάκα, με πολύ μεγάλη στενοχώρια. Γιατί τον εκτιμώ ως άνθρωπο και επιστήμονα και μου έχουν μιλήσει γι’ αυτόν κοινοί γνωστοί μας εκφράζοντας την ίδια άποψη. Αποδεικνύεται όμως ότι ως πολιτικός είναι χαμηλών δυνατοτήτων και κυρίως με τα γνωστά, κομμουνιστικά “κολλήματα”. Τα οποία πάντως δεν του απαγορεύουν να βοηθάει τους επικοινωνιακούς, αντιπολιτευτικούς σχεδιασμούς του Λαμπάκη και είναι πολύ κρίμα γι’ αυτόν.

Εκλέχθηκε σύμβουλος με λίγους ψήφους

αλλά τώρα δεν θέλει δημοψήφισμα 

Α, μίλησαν όλοι μίλησε και ο… Κώστας Εξακουστός. Ξέρετε,  ο γνωστός περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Τοψίδη, που μια ζωή κρατικοδίαιτος και κομματικοδίαιτος είναι. Τώρα που  δεν θα έχει κάποια έμμισθη θέση, όπως κατείχε επί των διοικήσεων Παυλίδη, Μέτιου, βγήκε και δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός, αλλά οι θεσμικοί φορείς όπως το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο.
Μεγάλο σεβασμό στη δημοκρατία έχει και αυτός ο άνθρωπος, που εξελέγη στον περιφερειακό σύμβουλο με διαφορά 8-9 ψήφων, αντί της Αλεξάνδρας Γκουλιάμα-Μανδαλίδου και αφού προσέφυγε και έγινε επανακαταμέτρηση. Πανηγυρίζει λοιπόν, επειδή στο σύνολο του νομού Έβρου και με συμμετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων, αυτός εκλέχθηκε με διαφορά ψήφων μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών, αλλά συγχρόνως εκφράζει την άποψη ότι δεν πρέπει να αποφασίσουν οι χιλιάδες του λαού για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την ζωή τους.
Όλοι αυτοί οι τύποι λοιπόν, έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο και να χρησιμοποιούν τη δημοκρατία και τη γνώμη του λαού, όπως και όταν τους βολεύει. Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι δημοσιογράφοι, που παίρνουν θέση ή προβάλλουν όλους αυτούς που προανέφερα, για τους δικούς τους λόγους. Δικαίωμα τους φυσικά, όμως επειδή κάποιοι άλλοι έχουν το… ελάττωμα να κρατούν αρχείο, έμαθα πως πριν λίγα χρόνια είχε δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη ένας Σύλλογος, στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης των χρυσωρυχείων.
Νομίζω “Αλεξανδρούπολη Πόλη Διακριτής Υπεροχής” ονομάζονταν. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον ποιοι δημοσιογράφοι αποτελούσαν το διοικητικό του συμβούλιο. Ποιος ήταν Πρόεδρος δηλαδή και ποια ήταν τα μέλη στην διοίκηση του. Γιατί ορισμένοι παίρνουν σβάρνα το μικρόφωνο που έχουν ή άλλοι τα σάιτ που γράφουν και παριστάνουν επίσης τους… χρυσομάχους. Κι εγώ δεν λέω ότι τότε μετείχαν σε εκείνη την προσπάθεια και τον σύλλογο, παίρνοντας λεφτά από την εταιρεία των χρυσωρυχείων. Μακριά από εμένα κάτι τέτοιο. Την υποκρισία θέλω να καταδείξω.

Θέλει την Προεδρία της ΠΕΔ και δεν θα έλειπε

Στην σύσκεψη της Αλεξανδρούπολης ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ήταν ο μοναδικός από το νομό Έβρου που παραβρέθηκε. Οι άλλοι τέσσερις δεν πήγαν, αν και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έστειλε ισχυρή εκπροσώπηση. Δυο κορυφαίους Αντιδημάρχους του, τον Γιώργο Κυζιρίδη των Οικονομικών που μίλησε κιόλας και επανέλαβε την θέση της παράταξης του ενάντια στα χρυσωρυχεία και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκο Αραμπατζή. Μαζί τους και ο νέος Γενικός Γραμματέας του δήμου Γιάννης Μπόγδης.
Κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι ο Μαυρίδης βρέθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου επειδή στοχεύει να εκλεγεί Πρόεδρος στην ΠΕΔ και δεν ήθελε να αφήσει τον Βαγγέλη Λαμπάκη που επίσης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του σ’ αυτή την θέση, να… παίζει μπάλα μόνος του. Ατύχησαν όμως και οι δύο, αφού εκτός του κ.Μαυρίδη, μόνο ένας ακόμα δήμαρχος από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραβρέθηκε. Ο Ντίνος Χαριτόπουλος των Σαπών.
Μια και ανέφερα τον κ.Μαυρίδη. Ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μια φωτογραφία με δυο κορίτσια ηλικίας 10 ετών, που μαζί με άλλα τρία ανέλαβαν εθελοντικά να καθαρίσουν από τα σκουπίδια την πλατεία της Ορεστιάδας. Φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τα παιδιά και οι γονείς τους, για τη νοοτροπία που τους εμφύσησαν και την παιδεία που τους έδωσαν από το σπίτι. Είναι όμως δυνατόν κάποιοι να συγχαίρουν τον δήμαρχο της πόλης και να τον… αποθεώνουν με σχόλια, επειδή έκανε την συγκεκριμένη ανάρτηση;

Ως δήμαρχος πρέπει να έχει την πλατεία καθαρή

Για την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας μιλάμε, η οποία-όπως και σε κάθε πόλη-αποτελεί την… βιτρίνα της. Κι αυτή ήταν προφανώς γεμάτη σκουπίδια, για ν’ αναλάβουν τα πέντε κορίτσια την αξιέπαινη πρωτοβουλία να την καθαρίσουν, αφού δεν μπορούσαν να βλέπουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Οι γονείς των παιδιών αυτών, όπως και όλοι οι δημότες, πληρώνουν τα δημοτικά τέλη που είναι και ανταποδοτικά, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την καθαριότητα, να κάνουν το αυτονόητο.
Μιλάμε για το πιο κεντρικό και εμφατικό σημείο της πόλης κι αυτό ήταν γεμάτο σκουπίδια. Κι ο δήμαρχος αντί να κάνει το αυτονόητο, να φροντίζει δίνοντας εντολή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες να την διατηρούν καθαρή, λειτουργεί ως απλός παρατηρητής των γεγονότων; Ο λαός τον ξαναψήφισε και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή για να δίνει λύσεις κι όχι ως… σχολιαστή. Τον εμπιστεύθηκε ξανά για να μην χρειάζεται εθελοντική δράση μικρών παιδιών για να καθαρίσει η κεντρική, επαναλαμβάνω, η κεντρική πλατεία της πόλης, που βρίσκεται μπροστά στο γραφείο του.
Κάτι ακόμα, μια και αναφέρθηκα στο γραφείο του κ.Μαυρίδη και επειδή η συγκεκριμένη ανάρτηση του, εντελώς συμπτωματικά-μα εντελώς λέμε-αναδημοσιεύτηκε με διθυραμβικό τρόπο στα δυο σάιτ που έχουν έδρα την Ορεστιάδα και οι ιδιοκτήτες τους εργάζονται ως υπάλληλοι του δήμου Ορεστιάδας στην Δημοτική Τηλεόραση, όπου προσλήφθηκαν επί δημαρχίας Μαυρίδη. Ο ένας εδώ και χρόνια, ενώ ο άλλος προσλήφθηκε πρόσφατα.
Μια χαρά είναι το γραφείο του και πολύ περισσότερη και μεγαλύτερη… χαρά, ο κύριος δήμαρχος. Ταλαιπωρούνται βέβαια μαθητές και γονείς, αφού το 1ο Δημοτικό Σχολείο δεν θα κάνει μάθημα ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, έτσι όπως επέλεξε η δημοτική του αρχή να γίνουν οι επισκευές και παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια. Με αποτέλεσμα να αρχίσει η σχολική χρονιά και ο μοναδικός ανάδοχος εργολάβος που ανέλαβε 38 σχολικές μονάδες, να μην προλαβαίνει όπως είναι φυσικό. Αλλά αυτά είναι… λεπτομέρειες μπροστά το… μεγαλείο του Βασίλη Μαυρίδη.

Αλλού συμβαίνουν διάφορα στα γραφεία δημάρχων

Για να τον εκθειάζουν άλλωστε τα σάιτ, επειδή ο ίδιος… εκθείασε μικρούς εθελοντές για τον καθαρισμό απ’ τα σκουπίδια της κεντρικής πλατείας, που ο ίδιος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν γραφεία άλλων δημάρχων, που συμβαίνουν… περίεργα πράγματα. Τα οποία ευτυχώς εδώ στον Έβρο και ιδιαίτερα στην Ορεστιάδα δεν έχουν συμβεί και είμαστε σίγουρο ότι δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ, όπως έγραψε πρόσφατα σε άλλη ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα στο facebook ο κ.Μαυρίδης, αναφέροντας ένα περιστατικό που διαδραματίζεται μακριά από την πόλη του.
Όπως μου έλεγε λοιπόν πριν λίγες ημέρες, ο γνωστός συνάδερφος δημοσιογράφος και φίλος, ο οποίος σας έχω γράψει ότι έχει δημιουργήσει και αυτός σάιτ σε νομό της κεντρικής Ελλάδας, εκεί ο ένας απ΄τους δημάρχους του νομού, θέλει να… ελέγχει πλήρως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και κυρίως τις ιστοσελίδες. Στη συντριπτική πλειοψηφία το κατάφερε, με διορισμούς ή δίνοντας χιλιάρικα από διάφορα προγράμματα όπου απαιτείται προβολή τους. Όπως τα ΤΕΒΑ για παράδειγμα. Υπάρχουν όμως και ελάχιστοι δημοσιογράφοι, όπως ο φίλος μου, που είναι αυτό που λέμε… κακά παιδιά.
Στο φίλο μου λοιπόν, έβαλε έναν κοινό γνωστό τους να του τηλεφωνήσει και να του προτείνει να τα… βρουν με τον δήμαρχο. Δεν ξέρω τι νόμισε ότι έχασε ο τελευταίος, αλλά όπως μου εξηγούσε ο χρόνια φίλος μου, στο δημοτικό συμβούλιο είχε προαναγγείλει σωρεία μηνύσεων και αγωγών εναντίον του, τις οποίες ακόμα περιμένει. Ο φίλος του δημάρχου λοιπόν, του πρότεινε να περάσει από το γραφείο του δημάρχου και δεν θα βγει ζημιωμένος. Κανένα 5χιλιαρο ευρώ τον χρόνο θα τσεπώσει, αρκεί να γίνει… καλό παιδί.

Οι καφέδες τις… νυχτερινές ώρες

Όχι, δεν θα του ζητούσε να γίνει… παπάς, αλλά θυμιατό θα πρέπει να κρατήσει και να λιβανίζει καθημερινά τον κύριο δήμαρχο για τα… έργα και τις ημέρες του και κυρίως να μην επισημαίνει τα λάθη, τις παραλείψεις, τις απ’ ευθείας αναθέσεις και όλα τα υπόλοιπα. Κι ο φίλος μου αποφάσισε ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ στο γραφείο του εκεί δημάρχου, άσχετα αν η παρουσία εκεί θα ήταν αρκετά… προσοδοφόρα.
Γιατί; τον ρώτησα. “Ήταν 10 το βράδυ και ο καφές που μου πρότεινε να πιούμε εκείνη την ώρα, με πειράζει στα νεύρα και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Κι εγώ προτιμώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Με μερικές χιλιάδες ευρώ λιγότερες, παρά να με ελέγχει το κάθε λαμόγιο που δημόσια παριστάνει τον… άγιο”, ήταν η απάντηση του. Ομολογώ ότι τον… θαύμασα τον φίλο μου για την απόφαση του, αλλά και την απάντηση που μου έδωσε.
Ευτυχώς που σε μένα δεν συνέβησαν τέτοια πράγματα, γιατί σας λέω ειλικρινά, θα έμπαινα σε πολύ σκέψη. Κι επαναλαμβάνω. Πάλι που αυτά δεν συμβαίνουν στον Έβρο και έτσι δεν αντιμετωπίζουμε παρόμοια διλήμματα. Για μένα μιλάω, γιατί για τους άλλους δεν… βάζω το χέρι μου στην φωτιά. Όπως δεν το βάζω ούτε και για την στάση που θα κρατήσει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στις εκλογές της ΠΕΔ.
Γιατί μπορεί ο Βασίλης Μαυρίδης στις περασμένες εκλογές να έκανε τεράστιο αγώνα για την εκλογή του αντιπάλου του Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ,οέ, οέ) Τοψίδη, αφού είναι χρόνια κουμπάροι και φίλοι, να τον πολέμησε άγρια, αλλά ο κ.Μέτιος φαίνεται πως έχει… μεγάλη καρδιά και συγχωρεί. Πήγε στην Ορεστιάδα και από εκεί ανακοίνωσε την διάθεση πάνω από 7 εκατ. για έργα ύδρευσης σε δήμους του Έβρου, τα περισσότερα από αυτά στο δήμο του κ.Μαυρίδη. Δείχνοντας ότι τον ενδιαφέρει η βελτίωση των υποδομών στην περιοχή και δεν λειτουργεί ούτε ενεργεί με βάση όσα έγιναν προεκλογικά.

Αν καταλάβω ότι ο Μέτιος τον στηρίζει για την ΠΕΔ…

Αν πάντως καταλάβω ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ πήγε και φωτογραφήθηκε με τον  δήμαρχο Ορεστιάδας, για να στείλει… μήνυμα εν όψει των εκλογών της ΠΕΔ ότι τον στηρίζει, επειδή έχουν έναν κοινό φίλο, τότε… μαύρος Θάνος (κυριολεκτικά και μην ρωτάτε ποιος Θάνος ξέρουν οι δυο τους) που τον “έφαγε”. Δεν εννοώ εμένα ή εμάς εδώ στο Evros-news.gr, αλλά τους συνεργάτες του Χρήστου Μέτιου από τον Έβρο, οι οποίοι βίωσαν την “μάχη” που έδωσε εναντίον τους και υπέρ Τοψίδη ο Βασίλης Μαυρίδης στις περιφερειακές εκλογές.
Μια και αναφέρθηκα στη συνάντηση τους πάντως, φοβερή η φωτογραφία που έβγαλαν. Στην κεντρική πλατεία που ο δήμαρχος Ορεστιάδας έχει υποχρέωση να καθαρίζει για να μην χρειάζονται εθελοντές και μετά να κάνει ο ίδιος επικοινωνιακές κινήσεις δίνοντας συγχαρητήρια. Το στιγμιότυπο με τον κ.Μαυρίδη να φοράει παπούτσια χωρίς… κάλτσες ήταν όλα τα λεφτά. Εκτός αν είχε κάλτσες-σοσόνια που συνηθίζουν κάποιοι. Διαφορετικά τα πόδια… μυρίζουν και όταν βγάλεις τα παπούτσια όποιος βρίσκεται δίπλα σου σε απόσταση πολλών μέτρων, κινδυνεύει να… λιποθυμήσει απ’ την μπόχα.
Εγώ μια φορά φόρεσα παπούτσια χωρίς κάλτσες καλοκαίρι και το Χριστινάκι με έστειλε αρχικά να πλένω τα πόδια μου ώρες και κοιμήθηκα στο… σαλίνι γιατί βρωμούσαν φοβερά. Ίσως ο κ.Μαυρίδης να… ζήλεψε από τον φίλο του πρώην Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση, ο οποίος στο προεκλογικό του βιντεάκι δεν φορούσε κάλτσες και φοράει μόνο παπούτσια. Μια και ανέφερα τον Γκότση. Πότε θα συνειδητοποιήσει ότι έχασε πλέον την καρέκλα; Χειρότερα από τον επικεφαλής του Βαγγέλη Λαμπάκη φέρεται.
Δεν καταλαβαίνει πως πρέπει να σέβεται την ετυμηγορία του λαού, που επέλεξε άλλη δημοτική αρχή και να μην προσπαθεί να “καπελώσει” αυτούς που κατέχουν πλέον τον θεσμικό ρόλο που είχε μέχρι τις 31 Αυγούστου; Μόνο γέλιο και ειρωνικά χαμόγελα προκαλεί με τις αντιδράσεις και την συμπεριφορά του. Τον έβλεπα στα βίντεο με την υποδοχή του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και ο άνθρωπος έδειξε να μην σέβεται ότι άλλοι πλέον έχουν τον θεσμικό ρόλο που κατείχε μέχρι πρόσφατα αυτός και τον έχασε με την ψήφο του κόσμου.

Ήταν στην Αθήνα, αλλά… βοήθησε

τον δήμαρχο να ψηφιστούν ότι ήθελε

Μια και ανέφερα νωρίτερα για τον φίλο μου δημοσιογράφο που έχει σάιτ σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Ξέχασα ένα άλλο, πολύ ενδιαφέρον περιστατικό που επίσης μου ανέφερε ότι ψάχνει και θα το αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες. Σε άλλο δήμο του νομού του, ένας επικεφαλής αριστερής παράταξης που στα λόγια παριστάνει τον ασυμβίβαστο, τον υπέρμαχο της τήρησης των κανόνων, της νομιμότητας και φυσικά της διαφάνειας, έλειπε για μια πολύ σοβαρή προσωπική του υπόθεση στην Αθήνα.

Έλα όμως που στην πόλη συζητούνταν στην Οικονομική Επιτροπή και μάλιστα την τελευταία της απερχόμενης δημοτικής αρχής πριν παραδώσει την διοίκηση, κάποιες υποθέσεις που ενδιέφεραν προσωπικά τον ίδιο τον δήμαρχο. Με την δική του απουσία δεν υπήρχε πλειοψηφία στην συνεδρίαση και δεν θα παίρνονταν οι αποφάσεις που τις ήθελε διακαώς ο δήμαρχος, μια και αφορούσαν την σύζυγο του.

Του τηλεφώνησαν λοιπόν και του ζήτησαν να τον εμφανίσουν ως παρόντα στην συνεδρίαση, ενώ βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά στην Αθήνα. Κι αυτός δέχθηκε, αλλά τους ζήτησε να τον παρουσιάσουν ότι καταψήφισε, αφού με τις ψήφους των άλλων θα εγκρίνονταν τα θέματα και μόνο σε ένα από αυτά ότι ψήφισε υπέρ. Έτσι και “επαναστάτης” αριστερός εμφανίστηκε και τον δήμαρχο… διευκόλυνε και μαζί και την σύζυγο του δημάρχου, που “καίγονταν” για τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Κι αυτό που σας λέω είναι αλήθεια και όχι μούσι ή… μουστάκι αν προτιμάτε.

Για τέτοιο αριστερό αγωνιστή και υπέρμαχο της διαφάνειας και της νομιμότητας μιλάμε. Κι ευτυχώς που εδώ στον Έβρο δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Οι δικοί μας εδώ είναι αριστεροί και αγωνιστές όνομα και πράμα και δεν θα δέχονταν να συμμετέχουν σε παρόμοιες, παράνομες μεθοδεύσεις, για να εξυπηρετήσουν τον δήμαρχο, τον οποίο στον κόσμο εμφανίζονται ότι αντιπολιτεύονται. Οι επιτροπές στους δήμους μας λειτουργούν υποδειγματικά. Με πρώτες και καλύτερες αυτές του δήμου Αλέξανδρούπολης.

Προετοιμάζεται για δήμαρχος;

Γενικός Γραμματέας του δήμου Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Μπόγδης. Πρώην ειδικός σύμβουλος και έμπιστος άνθρωπος του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Λέτε να προετοιμάζει από τώρα την… υποψηφιότητα του για δήμαρχος ο πονηρός Πέτροβιτς;

Θα κάνουν… οικονομία στο λιμάνι

Αν το δίδυμο που κατέληξε η Κυβέρνηση για τον Οργανισμό Λιμένος και θα ορίσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο μοναδικός μέτοχος, είναι αυτό που μαθαίνω, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνουν μεγάλη… οικονομία. Λόγω καταγωγής και οι δύο, θα είναι πολύ… σφιχτοί στα οικονομικά…

Ο…Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*