Μαυρίδης: Δεν φταίω εγώ αλλά ο… αμίαντος, για το κλειστό 1ο Δημοτικό. Έφτασα ως τον Πρωθυπουργό

Μαυρίδης: Δεν φταίω εγώ αλλά ο… αμίαντος, για το κλειστό 1ο Δημοτικό. Έφτασα ως τον Πρωθυπουργό

-Οι 300 μαθητές του σχολείου δεν θα κάνουν μάθημα ως τις 30 Σεπτεμβρίου που θα επανέλθουν

Να αποποιηθεί των ευθυνών που του καταλογίζουν οι γονείς των μαθητών αλλά και η αντιπολίτευση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας που θα παραμείνει κλειστό ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, προσπάθησε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ρίχνοντας με την σειρά του το φταίξιμο στον… αμίαντο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Radio για το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί την πόλη και προκάλεσε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Είναι στο χέρι μας” η οποία επισημαίνει πως οι ενέργειες της δημοτικής αρχής Μαυρίδη δημιούργησαν το πρόβλημα, δεν αποδέχθηκε πως έχει έστω και την παραμικρή ευθύνη. ”

“Άρχισαν οι εργασίες αμέσως μετά την λήξη του διδακτικού έτους στο 1ο Δημοτικό. Προέκυψε πρόβλημα διαπίστωσης πιθανής ύπαρξης αμιάντου. Ενώ η μελέτη προέβλεπε να βάλουμε στα πλακάκια από πάνω μια στρώση νέα πλακάκια και να μην πειράξουμε κάτω, προς τιμήν του ο εργολάβος μόλις είχε αυτή την υποψία μας το γνωστοποίησε και εγώ έδωσα εντολή να ψάξουμε να βρούμε αν υπάρχει αμίαντος. Ψάχνοντας βρήκα ότι αυτά είχαν διαπιστωθεί από το 2008 και 2008, αλλά έκαναν κάποιοι την… παλαβή. Βέβαια για να μην κινδυνολογούμε, αν δεν αφαιρεθεί ο αμίαντος δεν υπάρχει πρόβλημα. Στον πάνω όροφο υπήρχαν αρκετά πλακάκια με αμίαντο. Βγήκαν τα αποτελέσματα στο εργαστήριο και πήραμε τα αποτελέσματα στις 4 Ιουλίου, άρα ξεκίνησαν οι εργασίες από τότε. Είχαμε τον προβληματισμό ή δεν τα πειράζουμε και τα αφήνουμε έτσι όπως είναι ή πάμε να βρούμε τρόπο να καθαρίσει το σχολείο από τον αμίαντο.

Χρειάζεται να βρεθούν και χρήματα γιατί αυτό είναι μια κοστοβόρος διαδικασία, γιατί χρειάζεται εξειδικευμένα συνεργεία που μπορούν να κάνουν αφαίρεση αμιάντου. Δύο υπάρχουν στην Ελλάδα, γιατί ο αμίαντος φεύγει στο εξωτερικό. Δεν είναι έβγαλα τα πλακάκια και τα πέταξα. Είναι τρία ελληνικά συνεργεία οι οποίοι όμως είχαμε και την άλλη ατυχία, ήταν απασχολημένοι στο Μάτι με εντολή του Πρωθυπουργού. Είχαν πέσει όλες οι εταιρείες εκεί. Εμείς φτάσαμε μέχρι το Πρωθυπουργικό γραφείο, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε  ένα συνεργείο για να μπορέσει να έρθει για 10 μέρες. Το καταφέραμε. Ήρθε το συνεργείο. Αφαίρεσε όλα αυτά με πλήρη ασφάλεια., με τα μέτρα που προβλέπονται. Πήραμε το πιστοποιητικό που πλέον δεν υπάρχει ούτε ίχνος αμιάντου μέσα στο 10 Δημοτικό.

Κανονικά η εργολαβία χωρίς τον αμίαντο θα είχε τελειώσει 30 Αυγούστου. Αυτό έφερε μία καθυστέρηση, γιατί μετά έπρεπε να βρεθεί άλλο συνεργείο για να στρωθεί το δάπεδο στον δεύτερο όροφο και στο γυμναστήριο. Θέλουμε δυο βδομάδες για να γίνει πλήρης αποκατάσταση. Από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα μπούνε τα παιδιά σε ένα ολοκαίνουργιο σχολείο. Κάναμε συμφωνία με τον Σύλλογο Διδασκόντων να αναπληρωθούν τα μαθήματα, αφού τα παιδιά ως τέλη του μήνα δεν θα κάνουν καθόλου μαθήματα. Μιλάμε για 300 παιδιά περίπου”.

Ένα σχόλιο

  1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Νίκος

    Δεν φταίει που είναι ανίκανος, εξάλλου έτσι ήταν πάντα, οι πολίτες φταίνε που δεν το βλέπουν και τον ψήφισαν, ας βάλουν μυαλό την επόμενη φορά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*