Δερμεντζόπουλος: “Η Σαμοθράκη θα έχει εξασφαλισμένη την συγκοινωνία της όλη την διάρκεια του χρόνου”

Δερμεντζόπουλος: “Η Σαμοθράκη θα έχει εξασφαλισμένη την συγκοινωνία της όλη την διάρκεια του χρόνου”

Με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για τις άγονες γραμμές, την πρόβλεψη για πλοίο αντικατάστασης, την αύξηση της χρηματοδότησης και τα κίνητρα για προσέλκυση πλοίων νεότερης ηλικίας, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος επισημαίνει πως όλα αυτά αποτελούν θετική εξέλιξη και για την Σαμοθράκη.

Στην δήλωση-ανακοίνωση του ο νεαρός βουλευτής τονίζει:

Το νέο πλαίσιο για τις άγονες γραμμές  που φέρνει άμεσα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ως στόχο την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία των δρομολογίων, καθώς και τη βελτίωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών.

 

Ειδικότερα προβαίνει σε:   

  • Αύξηση κατά 45% του ετήσιου προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές με ταυτόχρονη πρόνοια για την ενσωμάτωση του αυξημένου κόστους στα καύσιμα, χωρίς την επιβάρυνση των νησιωτών και προσαρμοσμένη  στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα που προβλέπονται  από 01 /01/ 20.

  • Ένταξη στις προκηρύξεις ως ποιοτικό κριτήριο επιλογής τη ρήτρα <<ΠΛΟΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ>> το οποίο θα καλύπτει το μεταφορικό έργο που έχουν αναλάβει σε έκτακτες περιπτώσεις που αδυνατούν ως οφείλουν να το παρέχουν, όπως συνέβη τον Αύγουστο στη Σαμοθράκη, όπου αναζητούνταν πλοίο στην  κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

  • Ένταξη της  χρηματοδότησης των άγονων γραμμών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), με διασφαλισμένους πόρους, ευελιξία και δυνατότητα κάλυψης πρόσθετων ή έκτακτων αναγκών.

  • Στόχευση σαφών και ποιοτικότερων κριτήριων στις σχετικές προκηρύξεις με σκοπό την προσέλκυση σύγχρονων πλοίων νεότερης ηλικίας, επενδύοντας σε κινήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα στήριξης των κατοίκων των νησιών μας.

Με έμπρακτο το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για στήριξη και φροντίδα των άγονων γραμμών και η Σαμοθράκη θα έχει εξασφαλισμένη την συγκοινωνία  της , όλη την διάρκεια του χρόνου, αφού για εμάς αποτελεί υπόθεση εθνικής αλλά και κοινωνικής σημασίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*