Η καθυστέρηση έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπλοκάρει τις εργασίες επιδόρθωσης στη γέφυρα Μικρού Δερείου (φωτορεπορτάζ)

Η καθυστέρηση έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπλοκάρει τις εργασίες επιδόρθωσης στη γέφυρα Μικρού Δερείου (φωτορεπορτάζ)

Η καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να εγκρίνει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφάσισε εδλώ και αρκετό καιρό το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθυστερεί την έναρξη των έργων επιδόρθωσης και βελτίωσης της ξύλινης στρατιωτικής γέφυρας του Μικρού Δερείου.

Η κατάσταση στην συγκεκριμένη γέφυρα τύπου Μπέλεϋ είναι και πάλι εξόχως προβληματική όπως βλέπετε και στις πρόσφατες φωτογραφίες που μας έστειλε επαγγελματίας που την χρησιμοποιεί συχνά για τροφοδοσία των χωριών του ορεινού όγκου Σουφλίου και καθιστά επικίνδυνη την διέλευση αυτοκινήτων και κάθε άλλου οχήματος, ιδιαίτερα των βαρέων οχημάτων όπως φορτηγών με ζωοτροφές και άλλες προμήθειες.

Το θέμα έθεσε πρόσφατα στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, κατά την συνάντηση τους σε εκδήλωση της αμπελουργίας Μπέλλα. Άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, αφού πηγαίνει σχεδόν καθημερινά στο Μικρό Δέρειο όπου και μένει, αλλά το επισημαίνουν και οι κάτοικοι των χωριών που ως κτηνοτρόφοι μεταφέρουν από εκεί ζωοτροφές. Όσο είναι ακόμα οι καιρκές συνθήκες υποφερτές τα βαριά οχήματα περνούν από κάτω, αλλά αν αρχίσουν οι βροχές δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Καλακίκος: Να κατασκευαστεί καινούργια γέφυρα

Ο κ.Μέτιος δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Γιάννη Σάββα (αλήθεια γιατί δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα ο συγκεκριμένος που είναι διορισμένος από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλοι οι επικεφαλείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) και να κάνει ότι μπορεί ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες επιδιόρθωσης και βελτίωσης που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και διατέθηκε και το απαραίτητο χρηματικό ποσό.

Πέρα απ’ αυτό, ο κ.Καλακίκος ζήτησε από τον Χρήστο Μέτιο να κατασκευαστεί καινούργια γέφυρα και να μην παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο να απαιτούνται παρεμβάσεις στην ξύλινη στρατιωτική γέφυρα. “Υπάρχει πρόβλημα διαχρονικά και οι κάτοικοι των χωριών του ορεινού όγκου αλλά και όσοι διέρχονται από εκεί ταλαιπωρούνται”, του επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ  του απάντησε ότι αναζητείται πηγή χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες και να ακολουθήσει διαγωνισμός για την κατασκευή κανονικής, τσιμεντένιας γέφυρα στο Μικρό Δέρειο.