Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει σήμερα το υποκατάστημα στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου – Όλα στο βωμό του κέρδους

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει σήμερα το υποκατάστημα στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου – Όλα στο βωμό του κέρδους

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κλεισίματος για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, ολοκληρώνεται δυστυχώς σήμερα… ερημώνοντας ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο χωριό αλλά και την ευρύτερη ακριτική περιοχή.

Με το σκεπτικό όλα στο βωμό του κέρδους που έχει η συγκεκριμένη Τράπεζα αλλά και όλες οι άλλες, συστημικές και μη και παρά τις συνεχείς ενέργειες που έκανε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστος Κισσούδης εδώ και μήνες, πριν ακόμα εκλεγεί αλλά και το τελευταίο διάστημα έχοντας διαρκώς συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον περασμένο Απρίλιο. Μάλιστα το κατάστημα Μεταξάδων δεν θα είναι το μόνο που θα κλείσει, καθώς ίδια απόφαση έχει παρθεί και για πάνω από 200 άλλα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αφού είναι μια τακτική που ακολουθούν και άλλες τράπεζες σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες που επικαλούνται. Τις τελευταίες μέρες, ο κ.Κισσούδης σε συνεργασία με ανώτατο στέλεχος της τράπεζας αναζητούν το καταλληλότερο μέρος για να στεγαστεί το ΑΤΜ, το οποίο και θα είναι πλέον το μοναδικό που θα παραμείνει στους Μεταξάδες.

-Κλείνει δυστυχώς οριστικά το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου 20 Σεπτεμβρίου

Στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα, αποδείχθηκε ότι δεν έκαναν τελικά πίσω σε αυτό που αποφάσισαν εδώ και μήνες. Δηλαδή στο κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος. Έτσι επιβεβαιώθηκε δυστυχώς το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το Evros-news.gr από τις 10 Ιουλίου για την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη, την οποία κάποιοι “ανακάλυψαν” τώρα, ενώ είχαμε επισημάνει πριν δυο εβδομάδες πως η απόφαση οριστικοποιήθηκε για σήμερα 20 Σεπτεμβρίου.

Το υποκατάστημα που λειτουργούσε τους ακριτικούς Μεταξάδες, ελάχιστα μέτρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το οποίο εξυπηρετεί πάρα πολύ τους ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους κατοίκους όλων των γύρω χωριών, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, άνοιγε δυο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Παρασκευή, με υπαλλήλους που έρχονταν από το Διδυμότειχο. Θα μείνει πλέον μόνο το ΑΤΜ, στο οποίο μπορεί κάποιος να κάνει τις συναλλαγές του, αλλά οι ηλικιωμένοι και οι μη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία πως θα εξυπηρετηθούν; Έτσι θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Διδυμότειχο, δεκάδες χιλιόμετρα πήγαινε-έλα, με ταλαιπωρία και έξοδα για τα εισιτήρια.

Πήρε αναστολή το κλείσιμο και των ΕΛΤΑ

Αυτή δεν είναι η μοναδική αρνητική εξέλιξη, αφού εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, προωθείται και το κλείσιμο αρκετών υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στο νομό Έβρου, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό των Μεταξάδων, μαζί με τα Δίκαια, τα Λάβαρα, την Σαμοθράκη κ.α. Στο συγκεκριμένο θέμα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Κισσούδης πριν ακόμα αναλάβει 1η Σεπτεμβρίου επισήμως τα καθήκοντα του, σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο των ΕΛΤΑ στο Διδυμότειχο Χαράλαμπο Παρούση, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αναστολή του κλεισίματος, ενώ στόχος είναι να μην υπάρχει στο… κάδρο το κλείσιμο. Κι αυτό γιατί ο μοναδικός υπάλληλος που υπάρχει, εξυπηρετεί και όλα τα γύρω χωριά, στα οποία κατοικούν ηλικιωμένοι κυρίως άνθρωποι, οι οποίοι παίρνουν τα γράμματα, τα δέματα και τις συντάξεις τους κάποιοι, μέσω του ταχυδρόμου.