Σαμοθράκη: Βλάβη στο δεύτερο πλοίο της “ZANTE FERRIES” – Κανένα θέμα αντικατάστασης με το “Αδαμάντιος Κοραής”

Σαμοθράκη: Βλάβη στο δεύτερο πλοίο της “ZANTE FERRIES” – Κανένα θέμα αντικατάστασης με το “Αδαμάντιος Κοραής”

Πρόβλημα με το δεύτερο πλοίο της εταιρείας “ZANTE FERRIES” που έχει αναλάβει την άγονη, επιδοτούμενη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε χθες αφού υπέστη μηχανική βλάβη έξω απ’ την Κύθνο και επέστρεψε στον Πειραιά.

Το “Διονύσιος Σολωμός” είναι το άλλο πλοίο, από τα δύο που διαθέτει μαζί με το “Αδαμάντιος Κοραής” που συνδέει αυτό το διάστημα το νησί του Έβρου με την Αλεξανδρούπολη. Απέπλευσε στις 7 το πρωί από τον Πειραιά και εκτελούσε το δρομολόγιο Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος και Θήρα, με 250 επιβάτες και 49 άτομα πλήρωμα. Λίγα λεπτά πριν “δέσει” στο λιμάνι της Κύθνου, παρουσίασε βλάβη στο σύστημα ψύξης και κρίθηκε απαραίτητη η επιστροφή του στον Πειραιά όπου έφτασε στις 3 το απόγευμα.

Μεγάλη ήταν φυσικά η ταλαιπωρία των επιβατών, αφού η βλάβη δεν του επέτρεψε να ελλιμενιστεί και για αρκετή ώρα το καράβι έμεινε ακινητοποιημένο ανοιχτά της Κύθνου, πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την επιστροφή. Οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν με πλοία άλλων εταιρειών, ανάμεσα τους και το γνωστό μας από την Σαμοθράκη “Andros Jet”, αλλά αν η βλάβη στο “Διονύσιος  Σολωμός” είναι σοβαρή και δεν αποκατασταθεί άμεσα, τότε τίθεται θέμα αντικατάστασης του από άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας. Αυτό είναι το “Αδαμάντιος Κοραής” που ως τις 31 Οκτωβρίου θα καλύπτει την γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, μια και το τρίτο που είχε η “ZANTIE FERRIES” το πούλησε πριν από καιρό. Ελπίζουμε πάντως η βλάβη να μην είναι σοβαρή και να μην τεθεί θέμα αντικατάστασης με το πλοίο που υπάρχει στην Σαμοθράκη μια και αυτή η γραμμή στα νησιά του Αιγαίου είναι επίσης επιδοτούμενη, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα προκύψει νέο πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Αρκετά… τράβηξε εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

“Θέματα” και το “Αδαμάντιος Κοραής”

με το λιμάνι της Καμαριώτισσας;

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το “Αδαμάντιος Κοραής” που ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη τα δρομολόγια από και προς την Σαμοθράκη, αντιμετώπισε “θέματα” με το λιμάνι της Καμαριώτισσας, που έχει τα γνωστά προβλήματα με τα αβαθή και τις επιχωματώσεις. Γι’ αυτά μάλιστα ο πλοίαρχος του ενημέρωσε ήδη την εταιρεία του, ενώ φέρεται να ενημερώθηκε και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού μπορεί να προκύψει σε κάποιο από τα δρομολόγια του, ιδιαίτερα αν επικρατούν δυνατοί άνεμοι, πρόβλημα με το “δέσιμο” του στην Σαμοθράκη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*