Καμιά μετάθεση αστυνομικού προς Έβρο – Αντιδράσεις και αιχμές των συνδικαλιστών για Χρυσοχοίδη, Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ

Καμιά μετάθεση αστυνομικού προς Έβρο – Αντιδράσεις και αιχμές των συνδικαλιστών για Χρυσοχοίδη, Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ

Ούτε ένας αστυνομικός δεν μετατέθηκε στον Έβρο, όπου οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό έχουν… χτυπήσει κόκκινο, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και οι ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων συνεχώς εκτοξεύονται.

Οι ανακοινώσεις ότι οι μεταθέσεις έγιναν μόνο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προκάλεσαν την απογοήτευση, αλλά και τις αντιδράσεις των επικεφαλής συνδικαλιστών των αστυνομικών στο νομό Έβρου, οι οποίοι άφησαν αιχμές και σχολίασαν ειρωνικά την συγκεκριμένη εξέλιξη. Αποδέκτες των συγκεκριμένων αντιδράσεων τους, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος επισκέφθηκε πριν λίγο καιρό το νομό Έβρου και άκουσε τα αιτήματα τους, αλλά και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, στους οποίους κατευθύνθηκαν τα… βέλη των Προέδρων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο έγγραφο που αφορά τις τοποθετήσεις οι οποίες μέσω μεταθέσεων θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι 100 θα πάνε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και 1 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Πιο έντονη αντίδραση και μάλιστα με ξεκάθαρους αποδέκτες τον υπουργό κ.Χρυσοχοίδη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, προήλθε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνδικαλιστικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Ηλία Ακίδη που έντονα ειρωνικός, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό:

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης, επεσήμανε:

Τέλος, ο Πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς επίσης εξέφρασε την απογοήτευση του και παράλληλα την ελπίδα τουλάχιστον να προσληφθούν συνάδερφοι του Συνοριοφύλακες για τον Έβρο.

 

Ιδού και το έγγραφο για τις μεταθέσεις, που έκανε… μπαρούτι τους εκπροσώπους των αστυνομικών στο νομό Έβρου