Δυο Σουφλιώτικες εταιρείες βραβεύτηκαν από το πρόγραμμα WWF Impact Ventures στη Δαδιά (φωτορεπορτάζ)

Δυο Σουφλιώτικες εταιρείες βραβεύτηκαν από το πρόγραμμα WWF Impact Ventures στη Δαδιά (φωτορεπορτάζ)

Οι δυο Σουφλιώτικες εταιρείες, που χρόνια τώρα διακρίνονται στον τομέα τους αλλά συμμετείχαν στο πρόγραμμα “WWF Impact Ventures” για επιχειρηματικές ιδέες με το περιβάλλον πρωταγωνιστή, βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Πρόκειται για την Μεταξουργεία Τσιακίρη που πήρε μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με το όνομα “Resilk” και αξιολογήθηκε στην πρώτη θέση και την εταιρεία Αντ.Δεληπούλιος-Ξηροί Καρποί η οποία συμμετείχε με το όνομα “Forest on the GO” και κατετάγη στην τρίτη θέση.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα  “WWF Impact Ventures“  υλοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα το 2019, με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων, με οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους, επιχειρηματικών πλάνων που μπορούν να φέρουν θετικό αντίκτυπο σε δύο ιδιαίτερα σημαντικές περιοχές φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας: στο  Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου,  και στη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου.

Νικητές αναδείχθηκαν από τη Δαδιά οι εξής:

1. Resilk: είναι μια εταιρεία παραγωγής μεταξιού, με δεκαετή παράδοση, που δημιουργεί καινοτόμα μεταξωτά υφάσματα με φυσικές χρωστικές και μηδενικά απόβλητα, ενώ παράλληλα αυξάνει τις θέσεις εργασίας και μειώνει την τοξικότητα, αναβιώνοντας τις παραδόσεις στην περιοχή της Δαδιάς.

2. Open farm: μια φάρμα που προμηθεύει την αγορά με ποιοτικό βόειο κρέας, από ζώα που εκτρέφονται στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου, υποστηρίζοντας τους απειλούμενους με εξαφάνιση γύπες διατηρώντας ανοίγματα στο δάσος, σημαντικά για την εξεύρεση τροφής.

3. Forest on the GO: μια εταιρεία που πουλά καρπούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα σειρά από θρεπτικά φρούτα του δάσους, τα οποία θα καλλιεργηθούν στην περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Πάρκου του Δάσους της Δαδιάς.

Το κοινό που συμμετείχε στη μεγάλη εκδήλωση στο Impact Hub Athens, για την ανάδειξη των νικητών του προγράμματος, είχε και αυτό σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα, επιβράβευσε με το Βραβείο Κοινού το Beelab, μια εταιρεία που πουλά υψηλής ποιότητας μελισσοκομικά προϊόντα και βότανα από την περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, διατηρώντας ανοίγματα στο δάσος που είναι σημαντικά για την εξεύρεση τροφής των απειλούμενων αρπακτικών.

Η εκδήλωση στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς-Λευκίμης

Πραγματοποιήθηκαν δυο εκδηλώσεις από την WWF για το συγκεκριμένο πρόγραμμα της “WWF Impact Ventures“. Η πρώτη στην Αθήνα όπου παρέλαβαν τα βραβεία τους οι νικητές του προγράμματος για την Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου και η δεύτερη στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, παρουσία του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, δημοτικών συμβούλων και θεσμικών εκπροσώπων.

Το βραβεία για την “Resilk” μαζί με την επιταγή του χρηματικού ποσού, παρέλαβε ο Γιώργος Τσιακίρης, ενώ για την εταιρεία Forest on the GO ο Δημήτρης Δεληπούλιος, οι οποίοι όπως είναι φυσικό δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους, όπως και όλοι οι συνεργάτες τους στις δυο παραδοσιακές, σημαντικές εταιρείες της “πόλης του μεταξιού”, που έχουν διαχρονική και πετυχημένη παρουσία η πρώτη στα προϊόντα από μετάξι και η δεύτερη στους ξηρούς καρπούς με την επωνυμία Deka nuts.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*