Η καρφίτσα παγκόσμιων στόχων για κλιματική αλλαγή και βιώσιμη ανάπτυξη, που συνδέει Ζαμπούκη και Μητσοτάκη

Η καρφίτσα παγκόσμιων στόχων για κλιματική αλλαγή και βιώσιμη ανάπτυξη, που συνδέει Ζαμπούκη και Μητσοτάκη

Η καρφίτσα έμβλημα των Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή, “συνδέει” από χθες τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκη και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού την φόρεσαν και οι δύο σε κορυφαίες στιγμές της πολιτικής τους διαδρομής.

Αρχικά, ο κ.Ζαμπούκης την φορούσε στο πέτο κατά την ορκομωσία του ως νέος δήμαρχος και σε όλη την διάρκεια της τελετής. Του την έδωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φάρος Αλεξανδρούπολης Παύλος Γεωργιάδης και την φόρεσε θέλοντας να δείξει ότι συμφωνεί και στηρίζει τους στόχους της παγκόσμιας αυτής καμπάνιας. Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης είχε γράψει τότε εκφράζοντας την ικανοποίηση του: “Είναι προς τιμή του κ.Ιωάννη Ζαμπούκη που ορκίστηκε φορώντας την. Τιμά κι εμένα που του την έδωσα, καθώς και το μύνημα και τη δέσμευση του Φάρου για μία Αλεξανδρούπολη βιώσιμη, ανοιχτή και λειτουργική”.

Χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φορούσε στο πέτο την ίδια πολύχρωμη καρφίτσα, μιλώντας στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα και την κλιματική αλλαγή. Μπορεί η Ν.Δ να στήριξε επίσημα τον Βαγγέλη Λαμπάκη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και να έχασε φυσικά, όμως ως νέοι άνθρωποι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Ζαμπούκης έχουν την ίδια άποψη για την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τους παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ για αυτήν.

 

 

 

3 Σχόλια

  1. Κλεονικη παζαρλιωτη

    Και εγώ δεν φοράω καρφίτσα ούτε και οι περισσότεροι συμπολίτες μου και πολλοί άλλοι πολιτικοί αυτό δεν συμαινει οτι είμαστε εναντίων των στόχων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής Θεορω ότι σεις είστε άνθρωπος αγαθών προθέσεων .Δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε κάποια πράγματα .η κάνω λάθος?

    • Τι ακριβώς εννοείτε; Γράψαμε κάπου ότι όσοι δεν φορούν καρφίτσα είναι εναντίον; Κι εγώ δεν φοράω δεν σημαίνει ότι δεν είμαι υπέρ των συγκεκριμένων στόχων. Μια σύπτωση επισημάναμε, που έχει διάσταση τοπική λόγω του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κυρία Παζαρλιώτη. Τόσο απλά. Γιατί ενοχληθήκατε: (αν ενοχληθήκατε)

  2. Αμερικανιές…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*