Διδυμότειχο: Να κηρυχθούν οι λακκούβες του πεζόδρομου… διατηρητέα μνημεία, ως ανάμνηση της δημαρχίας Πατσουρίδη!!!

Διδυμότειχο: Να κηρυχθούν οι λακκούβες του πεζόδρομου… διατηρητέα μνημεία, ως ανάμνηση της δημαρχίας Πατσουρίδη!!!

Πριν από λίγες ημέρες, μια μεσήλικη κυρία ενώ γύριζε από τα ψώνια, σκόνταψε σε μια τεράστια λακκούβα του κεντρικού πεζόδρομου της οδού Βενιζέλου στο Διδυμότειχο και παραλίγο να… σπάσει τα μούτρα της. Ήταν ένα ακόμα περιστατικό, από τα πολλά που συμβαίνουν στην πόλη, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που υπάρχει.

Το συγκεκριμένο μάλιστα, συνέβη σχεδόν μπροστά στο κατάστημα του νέου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Παρασκευά Μπιλιακάκη. Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή για να μην σπεύσουν ορισμένοι να μας κατηγορήσουν. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν να ζητάει κάποιος ευθύνες τόσο από τον συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο όσο και από τη νέα δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, η οποία δεν έχει ακόμα συμπληρώσει ούτε ένα μήνα που ανέλαβε τα καθήκοντα της. Ούτε ασφαλώς να έχει την απαίτηση να δώσει λύσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε προβλήματα που βάλτωναν επί χρόνια και στάθηκε ανίκανη να λύσει η δημοτική αρχή του τέως δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη.

Ο κεντρικός πεζόδρομος της οδού Βενιζέλου όμως, θα πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες του κ.Χατζηγιάνογλου και των συνεργατών του. Μέχρι να αποφασιστούν οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν και αν θα είναι τελικά πεζόδρομος, δρόμος ήπιας κυκλοφορίας ή οτιδήποτε άλλο, καλό είναι να κλείσουν οι λακκούβες και κυρίως αν μπορεί να γίνει ομοιόμορφα. Γιατί τώρα τα κάθε λογής μπαλώματα που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν μετατρέψει τον πεζόδρομο σε ένα αστείο… μωσαϊκό χρωμάτων, ειδών κλεισίματος κάθε μιας λακκούβας ξεχωριστά, που μόνο γέλιο προκαλούν.

Το άσχημο είναι πως προκαλούν και ατυχήματα και ευτυχώς που δεν έχει υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Οι πολίτες πάντως έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους, το έχουν… ρίξει στο χιούμορ. “Να κηρύξουν τις λακκούβες διατηρητέα μνημεία, για να μας θυμίζουν την  δημαρχία του Παρασκευά Πατσουρίδη” μας είπε ένας φίλος που είδε να φωτογραφίζουμε τις… τρύπες οι οποίες έχουν μετατρέψει τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης τοιυ Διδυμοτείχου, το πιο εμφατικό της σημείο, σε.. βομβαρδισμένο τοπίο, λες και είναι κάποια πόλη της εμπόλεμης Συρίας.