Συνάντηση Δερμεντζόπουλου-Πλακιωτάκη: Συζήτησαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης αλλά και με Λαύριο

Συνάντηση Δερμεντζόπουλου-Πλακιωτάκη: Συζήτησαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης αλλά και με Λαύριο

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη είχε χθες στο γραφείο του στον Πειραιά ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Κατά την διάρκεια της, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου, βασικό θέμα ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, η προκήρυξη των άγονων γραμμών, η τύχη των εργαζομένων της SAOS Ferries που έμειναν χωρίς δουλειά, αλλά και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το λιμάνι του Λαυρίου. Επίσης, έγινε αναφορά από τον κ.Δερμεντζόπουλο στο ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί και πάλι η γραμμή που ξεκινούσε από την Ρόδο και την ένωνε με τα περισσότερα νησιά του Ανατολικού Αιαγίου, φτάνοντας μέχρι την Σαμοθράκη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο νεαρός βουλευτής:

” Συζητήσαμε με τον κ.Πλακιωτάκη για το νέο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών στην ακτοπλοΐα. Πρόκειται για μια ριζική αναμόρφωση όπου στόχο έχει να συμβάλλει στη νησιωτική ανάπτυξη. Το νέο πλαίσιο, ειδικότερα μετά την περιπέτεια της Σαμοθράκης, δίνει κίνητρα για ποιοτικότερα, καλύτερα πλοία και ενεργοποιείται για πρώτη φορά η ρήτρα για «Πλοίο Αντικατάστασης» ως ποιοτικό κριτήριο επιλογής (bonus). Του έθεσα υπόψιν το πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη ανακοίνωση των δρομολογίων αλλά και η τιμή των εισιτηρίων σε χαμηλά επίπεδα.

– Του μετέφερα την αγωνία των εργαζομένων της SAOS FERRIES και το καθεστώς αβεβαιότητας στο οποίο έχουν περιέλθει.

– Του έθεσα το αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με Λαύριο και Ρόδο. Η σύνδεση με τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου εξυπηρετούσε τουριστικές ανάγκες και εμπορικές κυρίως δραστηριότητες της περιοχής μας. Σε πολλές συζητήσεις που είχα με φίλους – εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του Νομού, μου είχαν επισημάνει τα πολλαπλά οφέλη και την προστιθέμενη αξία που θα δοθεί στη δραστηριότητά τους μια σύνδεση πχ. της Αλεξανδρούπολης με το Λαύριο ή τη Ρόδο. Ο Υπουργός ανέφερε πως με βάση το νέο πλαίσιο υπάρχει ευελιξία να εξεταστούν νέα αιτήματα θαλάσσιων διαδρομών”.