Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη του καθαιρεθέντα κληρικού – Παίρνουν… πίσω αρκετοί τις υπογραφές για την σχισματική Μητρόπολη Θράκης

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη του καθαιρεθέντα κληρικού – Παίρνουν… πίσω αρκετοί τις υπογραφές για την σχισματική Μητρόπολη Θράκης

Στη σύλληψη του πρώην αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος ενώ καθαιρέθηκε όχι συνεχίζει να λειτουργεί ως ιερέας αλλά και πρωτοστατεί με οπαδούς του στην συγκέντρωση υπογραφών για την δημιουργία σχισματικής Μητρόπολης Θράκης, προχώρησε σήμερα η αστυνομία.

Ο καθαιρεθείς πρώην κληρικός προσήχθη με τις κατηγορίες της αντιποίησης θρησκείας και του προσηλυτισμού, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα πτυσσόμενο στιλέτο στον χώρο όπου τον συνέλαβαν. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος, αφού ο εισαγγελέας θέλει να μελετήσει περαιτέρω τις κατηγορίες και να αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του.

Υπάρχουν όμως εξελίξεις όσον αφορά την συγκέντρωση των υπογραφών που έχουν ξεκινήσει οι άνθρωποι που τον ακολουθούν, με στόχο την δημιουργία παλαιοημερολογίτικης, σχισματικής Μητρόπολης, με την επωνυμία «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδας και πάσης Θράκης» όπως την ονομάζουν. Ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο και επεκτάθηκαν σε όλη την Θράκη, μαζεύοντας υπογραφές χωρίς να παρουσιάζουν τον πραγματικό τους στόχο και τις προθέσεις τους. Μάλιστα έχουν νοικιάσει και γραφεία κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δημιουργώντας… ΜΚΟ με την ονομασία αρχικά “Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου ΜΚΟ”.

-Σοβαρό εθνικό θέμα μπορεί να δημιουργήσει στη Θράκη, η… σχισματική εκκλησία που προετοιμάζουν κάποιοι

Εναντίον της συγκεκριμένης ενέργειας προσέφυγαν η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Αετοχωρίου και εκδόθηκαν από το δικαστήριο προσωρινά μέτρα που απαγόρευσαν την χρήση του όρου Ιερός Ναός. Συμμορφώθηκαν στην απόφαση αυτή, αλλά συνεχίζουν την προσπάθεια να παραπλανήσουν τους απλούς πιστούς, ώστε να υπογράψουν για την ίδρυση σχισματικής Μητρόπολης στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Πηγαίνουν στην αστυνομία και… παίρνουν πίσω τις υπογραφές

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, μετά από τις ανακοινώσεις της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και της κοινής ανακοίνωσης των 4 Μητροπολιτών της Θράκης για τους πραγματικούς σκοπούς και στόχους της συγκεκριμένης προσπάθειας που κατευθύνει ο πρώην κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια σε φυλάκιση και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, χάνοντας τελείως την ιεροσύνη του, υπήρξαν εξελίξεις. Αρκετοί πήγαν στην αστυνομία και ζήτησαν να… πάρουν πίσω τις υπογραφές που έβαλαν, υποστηρίζοντας ότι παραπλανήθηκαν. Έτσι υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα και το ίδιο μπορούν να κάνουν όσοι επίσης… παρασύρθηκαν από τον συγκεκριμένο καθαιρεθέντα κληρικό και τους οπαδούς του.

-Απαγόρευση δικαστηρίου στην ΜΚΟ που μαζεύει υπογραφές για σχισματική Μητρόπολη Θράκης να χρησιμοποιεί τίτλο “Ιερός Ναός”