Ο Ορφέας και η παράξενη παρέα του πάνε… Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Ο Ορφέας και η παράξενη παρέα του πάνε… Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Μια φορά κι ένα καιρό  μια παράξενη παρέα ζώων ταξίδεψε ως τη Θράκη. Εκεί  συνάντησε τον μυθικό Ορφέα, που με τη λύρα  και τη μουσική του τους άλλαξε τη μοίρα.

Η παράξενη αυτή παρέα κι Ορφέας  θα φιλοξενηθούν στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και υπόσχονται πολύ παιχνίδι και πολλές –πολλές εκπλήξεις στους μικρούς τους φίλους.

Το καγκουρό που έπινε πολύ νερό,  θα τους «μιλήσει» για τη σημασία του νερού στη φύση και στη ζωή μας. Η καμήλα θα τους χαρίσει ζουμερά  κόκκινα μήλα και θα τους μυήσει στον υγιεινό τρόπο διατροφής. Ο παπαγάλος θα τους μάθει γεωγραφία.

Μαζί με τη χελώνα θα ταξιδέψουν σε λίμνες και σε θάλασσες. Με τον μικρό ουρακοτάγκο θα μάθουν να χορεύουν τάγκο.  Το φλύαρο τζιτζίκι θα τους αποκαλύψει τη μυστική συνταγή του για ένα δροσερό τζατζίκι και θα τους ταξιδέψει  στον μαγικό κόσμο της όπερας.  Η αρκούδα συγγραφέας θα τους μυήσει στη  δημιουργική γραφή παραμυθιών προσφέροντας τους  κουλουράκια με μέλι, λίγο πριν πέσει σε χειμερία νάρκη.

Το γατάκι απ’ το Μπαλί θα τους μάθει να ζωγραφίζουν σαν τον Νταλί και θα τους ξεναγήσει στο Μουσείο του Λούβρου, όπου απλώνει τα φτερά της η διάσημη Νίκη της Σαμοθράκης.  Ο αργός πελαργός θα τους μιλήσει για τα ταξίδια μετανάστευσης και για το χωριό των πελαργών στον Πόρο Φερών. Μαζί με τον κροκόδειλο θα «ταξιδέψουν» στο διάστημα,  θα γνωρίσουν τους αστερισμούς και θα γίνουν για μία ημέρα αστροναύτες.  Με τον σκαντζόχοιρο οδηγό θα γνωρίσουν τα ζώα που ζουν στα δάση και στα βουνά της Θράκης.

Στο τέλος  μαζί με τον Ορφέα θα μπουν όλοι  στο λεωφορείο της  φιλίας για ένα συναρπαστικό  ταξίδι στη χώρα  της μουσικής  και των συναισθημάτων.

Το εργαστήρι σχεδιάστηκε με έμπνευση το παραμύθι του Βασίλη Κάργα «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» που κυκλοφορεί από τις Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη.

INFO:

Για παιδιά από 5-7 ετών, 2 Σάββατα το μήνα

Ώρες: 12:00-13:30

Έναρξη Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρία Παπαδοπούλου

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη

Πληροφορίες και εγγραφές: Τηλ. 25510-36663

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*