Σαμοθράκη: Δόθηκαν τα χρήματα για καθαρισμό των λιμανιών της – Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χ.Δούκας τι κάνει;

Σαμοθράκη: Δόθηκαν τα χρήματα για καθαρισμό των λιμανιών της – Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χ.Δούκας τι κάνει;

Από τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση μετά την ακτοπλοϊκή κρίση του καλοκαιριού στη Σαμοθράκη και το οποίο μάλιστα υλοποίησε άμεσα, ήταν η αποστολή χρημάτων στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες καθαρισμού του λιμανιού της Καμαριώτισσας και Θέρμων.

Το σοβαρό πρόβλημα εξάλλου με την επιχωμάτωση και τα αβαθή που αυτή δημιουργεί στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, αφού δεν επέτρεψε εκείνο το βράδυ της 11ης Αυγούστου στο AZORES EXPRESS να “δέσει” στο λιμάνι και να ξεφορτώσει επιβάτες και αυτοκίνητα, αλλά και να παραλάβει όσους περίμεναν εκεί, ώστε να εκτονωθεί η κρίση.  Η συγκεκριμένη υπόθεση βέβαια και το ρόλο που έπαιξαν κάποιοι, προκειμένου να μην μπορέσει το πρώτο πλοίο που έστειλε η Κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των επιβατών να εξυπηρετήσει το νησί δίνοντας λύση στο πρόβλημα, θα έπρεπε κανονικά να απασχολεί την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γιατί ήταν ουσιαστικά το μοναδικό που “τραυμάτισε” την εικόνα της μέσα στο καλοκαίρι και από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. Φαίνεται όμως ότι ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης και οι επιτελείς του, καταναλώνουν τον χρόνο τους μόνο στο πως θα αποκλείσουν από τους διαγωνισμούς για την γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης την SAOS Ferries και τον ιδιοκτήτη της Φώτη Μανούση, αλλάζοντας αν χρειαστεί μέσω του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκής Πολιτικής) ακόμα και τους όρους του διαγωνισμού.
Τα υπόλοιπα δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρουν, όπως φυσικά αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας ενώ δόθηκαν τα χρήματα αμέσως μετά τις κυβερνητικές συσκέψεις για το θέμα (100.000 ευρώ) με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού των δύο λιμανιών της Σαμοθράκης, δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξέφρασε αδυναμία του Οργανιοσμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης να πραγματοποιήσει τα έργα και να προχωρήσει τη διαδικασία καθαρισμού που κρ΄κινεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Άφησε λοιπόν πρώτα να περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και τώρα δηλώνει αδυναμία υλοποίησης του έργου. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το υπουργείο Ναυτιλίας και γενικά η Κυβέρνηση, κάθεται και παρακολουθεί απλά τον διορισμένο από το ΣΥΡΙΖΑ κ.Δούκα., που δεν είχε την προσωπική και πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΟΛΑ αφού και η καρέκλα και ο μισθός του Προέδρου και Διευυθύνοντος Συμβούλου μια χαρά του κάθονται, να μην προχωράει το έργο και να δέχεται την δικαιολογημένη κριτική των κατοίκων της Σαμοθράκης η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Να θυμίσουμε επίσης, ότι ο Χρήστος Δούκας, τον οποίο μετά από τόσους μήνες εξακολουθεί να το κρατάει στη θέση του η Κυβέρνηση και να μην τον αντικαθιστά,  ήταν “εξαφανισμένος” σε όλη την διάρκεια του σοβαρού προβλήματος που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο και δεν εμφανίστηκε καθόλου στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης να δώσει κάποια βοήθεια και λύση. Μόνο όταν ήταν να συνοδέψει στο νησί τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Νατάσα Γκαρά εμφανίστηκε.
Θα αναλάβει το υπουργείο Υποδομών λόγω αδυναμία του ΟΛΑ;
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε όσα ακούγονται, πως αυτό συμβαίνει κατ’ απαίτηση των Αμερικανών, επειδή επί ημερών του ξεκίνησε η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου “Όλγα” και ζήτησαν να παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή. Εξάλλου ο κ.Δούκας πριν αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, είχε την ίδια άποψη με τους “συντρόφους” του στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Μαλτέζο, τον Καίσα, τη Γκαρά και τους άλλους, όταν πήγαιναν στα κάγκελα του λιμανιού και φώναζαν μαζί με το ΚΚΕ εκείνα τα “φονιάδες των λαών Αμερικανοί” και “έξω οι βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα”. Μην κοιτάτε στη συνέχεια που επειδή η καρέκλα είναι γλυκιά και μαζί φυσικά ο μισθός του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΑ τα… κατάπιε όλα αυτά και έγινε ο καλύτερος και πιο ένθερμος υποστηρικτής της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.  Συνεργάζεται μάλιστα άριστα μαζί τους και δεν φείδεται κομπλιμέντων, ιδιαίτερα προς τον Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και όσους επισκέπτονται το λιμάνι κατά καιρούς.
Το θέμα όμως είναι ότι η δική του αδυναμία και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης να υλοποιήσουν άμεσα το έργο για το οποίο τα χρήματα στάλθηκαν την Κυβέρνηση όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Έτσι συνεχίζεται το πρόβλημα που υπάρχει για την Σαμοθράκη και όπως μαθαίνουμε, μπροστά σε όλο αυτό το αδιέξοδο αναμένεται να αναλάβει δράση η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, μετά από εντολή του υπουργού Κώστα Καραμανλή. Αυτή η υπηρεσία, με δικό της μηχανισμό θα ξεκινήσει και θα προχωρήσει το έργο του καθαρισμού του λιμανιού τόσο της Καμαριώτισσας όσο και των Θέρμων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*