Αλεξανδρούπολη: Προχωράει εντατικά η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου “Όλγα” στο λιμάνι

Αλεξανδρούπολη: Προχωράει εντατικά η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου “Όλγα” στο λιμάνι

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανέλκυσης του ναυαγίου της βυθοκόρου “Όλγα”, τις οποίες έχουν χρηματοδοτήσει οι ΗΠΑ με το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

Καθημερινά ανασύρονται όλο και περισσότερο τμήματα, όπως τα συγκεκριμένα που βλέπετε στις φωτογραφίες μας και σιγά-σιγά βαδίζουμε στην ολοκλήρωση της ανέλκυσης, για την οποία υπάρχει αγαστή συνεργασία των Αμερικανών με ελληνικές εταιρείες, μια από τις οποίες μάλιστα είναι και από την Αλεξανδρούπολη.

Όταν τελειώσει η ανέλκυση του ναυαγίου και με μερικές ακόμα παρεμβάσεις, το βάθος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μεγαλώσει και έτσι θα έχουν την δυνατότητα πολύ μεγαλύτερα πλοία, μεταφοράς στρατιωτικού υλικού αλλά και εμπορικά, να “δένουν” πλέον, αυξάνοντας τις δυνατότητες του για εμπορικές και στρατιωτικές δράσεις.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι ΗΠΑ δίνουν μεγάλο “βάρος” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το θεωρούν κομβικής σημασίας και γι’ αυτό χρηματοδότησαν την ανέλκυση του ναυαγίου της βυυθοκόρου. Πρόσφατα εξάλλου ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέρφυ Πάιατ ήρθε στην πόλη μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παπαγιωτόπουλο και μίλησαν για την σημασία των έργων και τη συνεργασία των δ΄θο χωρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της θα βρίσκονται στη νέα αμυντική συνεργασία που θα υπογράψουν Ελλάδα και ΗΠΑ, με την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών κ.Πομπέο στην Αθήνα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Εκεί προβλέπεται η δημιουργία μιας μίνι-αμερικανικής βάσης για τα στρατεύματα τους αλλά και αυτά του ΝΑΤΟ.