Διδυμότειχο: Επίσκεψη του Μητροπολίτη των εν Ελλάδι Αρμενίων

Διδυμότειχο: Επίσκεψη του Μητροπολίτη των εν Ελλάδι Αρμενίων

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Kegham Khatcherian χθες Σάββατο, 28 του μηνός Σεπτεμβρίου.

Ο Αρμένιος Ιεράρχης επισκέπτεται κατ’ αυτάς το Διδυμότειχο με την ευκαιρία της εορτής του «Σούρπ Κεβόρκ», του Αγίου Γεωργίου δηλαδή, η μνήμη του οποίου από την Αρμενική Εκκλησία τιμάται το τελευταίο Σάββατο του μηνός Σεπτεμβρίου.

Ο βυζαντινός Ναός του Αγίου Γεωργίου στό Κάστρο του Διδυμοτείχου, όπου εστέφθη αυτοκράτορας ο Ιωάννης Κατακουζηνός στίς 26 Οκτωβρίου του 1341, παρεχωρήθη με Σουλτανικό φιρμάνι τον 16ο αιώνα στούς Αρμενίους και έκτοτε κατέχεται υπ’ αυτών για να εξυπηρετούνται οι λειτουργικές ανάγκες της αρμενικής Κοινότητος Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος.

Τον Αρμένιο Μητροπολίτη συνόδευε το Προεδρείο της ενταύθα Αρμενικής Κοινότητος. Ο οικείος Μητροπολίτης με εγκαρδιότητα υπεδέχθη τον υψηλό επισκέπτη και τους συνοδούς του, τους ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου και είχε μία ευχάριστη και γόνιμη συζήτηση μαζί τους.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Kegham Khatcherian τυγχάνει Ιεράρχης του Αρμενικού Καθολικάτου της Κιλικίας, που μετά την γενοκτονία των Αρμενίων της Μικράς Ασίας εδρεύει στο προάστειο Antelias της Βηρυττού.