Ορεστιάδα: Δεν αποδέχθηκε ο δήμος την δωρεά του λεωφορείου για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ – Τι επικαλέστηκαν

Ορεστιάδα: Δεν αποδέχθηκε ο δήμος την δωρεά του λεωφορείου για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ – Τι επικαλέστηκαν

Δεν αποδέχθηκε τελικά την δωρεάν παραχώρηση του λεωφορείου για την μεταφορά που απασχολούνται καθημερινά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ο δήμος Ορεστιάδας κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αποφασίστηκε να παραμείνει στον Σύλλογο Μεγάλης Δοξιπάρας “Αητός”, ο οποίος με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αναστασία Γκαϊδατζή διοργάνωσε το 2017 την φιλανθρωπική συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα, συγκέντρωσε τα χρήματα και αγοράστηκε το συγκεκριμένο λεωφορείο από την Γερμανία όπου πήγε η κ.Γκαϊδατζή με δικά της έξοδα και στη συνέχεια υπήρξε ένας γραφειοκρατικός… γολγοθάς για τον εκτελωνισμό του. Κι ενώ το πρόβλημα αυτό ξεπεράστηκε, χάρη στην κινητοποίηση και την ανταπόκριση απλών πολιτών και την σημαντική βοήθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών βορείου Έβρου, ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αποφάσισαν να μην αποδεχθούν την συγκεκριμένη δωρεά.

-Μαυρίδης: Ήμουν αρνητικός στη διαδικασία αγοράς του ειδικού λεωφορείου για τα παιδιά ΑΜΕΑ

Ήταν μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη όπως είχε προαναγγείλει το Evros-news.gr, μετά την έκθεση που συνέταξαν οι δυο υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι είχαν οριστεί να ελέγξουν το λεωφορείο, με απόφαση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος έτσι και αλλιώς από την αρχή ήταν κάθετα αντίθετος στο συγκεκριμένο θέμα.  “Εμείς ως Δήμος δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το αίτημα γιατί εισήχθη ως “λεωφορείο ΑμεΑ” χωρίς όμως να είναι. Επιστρέφουμε το λεωφορείο στο Σύλλογο και εφόσον γίνει επανάληψη του αιτήματος για την αποδοχή του ως λεωφορείου, τότε φυσικά θα το ξανασυζητήσουμε”, επεσήμανε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Βασίστηκε και στηρίχθηκε στην έκθεση των δύο υπαλλήλων οι οποίοι όπως ήδη αποκαλύψαμε αναφέρουν πως απαιτούνται περίπου 10.000 ευρώ για την μετατροπή του σε λεωφορείο μεταφοράς ατόμων ΑμεΑ.

Τώρα μεταφέρονται με ειδικό λεωφορείο

συγγενή πρώην Αντιδημάρχου;

Από την πλευρά του Συλλόγου Μεγάλης Δοξιπάρας “Αητός” και της Προέδρου του Αναστασίας Γκαϊδατζή, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της κατέβαλαν τόσες προσπάθειες, αφιέρωσαν χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για να προσφέρουν μια λύση στα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του δήμου Ορεστιάδας και δέχθηκαν αντί για ευχαριστώ επιθέσεις και κατηγορίες, δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προτίθενται να καταθέσουν νέο αίτημα, αφού βλέπουν ότι δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη κυρίως, να γίνει αποδεκτή η δωρεά. Το λεωφορείο και τα έσοδα της φιλανθρωπικής συναυλίας που έγινε με την Πέγκυ Ζήνα, να διατεθούν σίγουρα για φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά δεν θέλουν αυτή την στιγμή να αποκαλύψουν πως θα συμβεί αυτό.

Υπάρχουν πάντως κάποια σημαντικά ερωτήματα για την αρνητική στάση του δήμου Ορεστιάδας και προσωπικά του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη.

  1. Γιατί δεν έγινε αποδεκτή η δωρεά ως απλού λεωφορείου μεταφοράς των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑμεΑ, αφού η συντριπτική πλειοψηφία δεν χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι για την μετακίνηση τους;
  2. Εξάλλου τώρα μεταφέρονται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου, τα έξοδα του οποίου καλύπτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Την ευχαρίστησε άλλωστε πολλές φορές ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης στις διάφορες συζητήσεις που έγιναν για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και δημόσιες δηλώσεις του, για την οικονομική βοήθεια της.
  3. Είναι αλήθεια ότι μόνο ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για την μετακίνηση τους και χρειάζεται ειδικό σύστημα που θα χρησιμοποιούν για να ανέβουν στο λεωφορείο;
  4. Είναι επίσης αλήθεια ότι για την μετακίνηση τους χρησιμοποιείται ειδικό λεωφορείο, που διαθέτει την απαραίτητη υποδομή, το οποίο ναυλώνεται με χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ (και πολύ κακά κάνει φυσικά). Οπότε γι’ αυτό ο κ.Μαυρίδης δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνει αποδεκτή η δωρεά του συλλόγου “Ο Αητός”.
  5. Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο που πληρώνεται από την Περιφέρεια, ανήκει στον αδερφό του πρώην Αντιδημάρχου Σαράντη Μπαξεβανίδη; Όχι πως υπάρχει κάτι μεμπτό φυσικά. Αντίθετα, έχει δώσει λύση στην μετακίνηση των τριών παιδιών ΑμεΑ. Απλά, αν ο δήμος αποκτούσε δικό του λεωφορείο, δεν θα υπήρχε ανάγκη να ναυλώνεται λεωφορείο από ιδιώτη. 
  6. Τέλος, δεν θα ήταν καλύτερο να έχει ο δήμος Ορεστιάδας ιδιόκτητο λεωφορείο και να μην χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ η συγκεκριμένη διαδικασία;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*