Συνελήφθη στην Τουρκία Έλληνας διακινητής λαθρομεταναστών

Συνελήφθη στην Τουρκία Έλληνας διακινητής λαθρομεταναστών

Έλληνας διακινητής, ο οποίος ξεκίνησε από την Μυτιλήνη και μπήκε στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας για να παραλάβει λαθρομετανάστες και να τους μεταφέρει στο νησί, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από το τουρκικό λιμενικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα tourkikanea.gr με βάση το δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας  sondakika.com, ο 41χρονος Έλληνας πήγεμε ταχύπλοο που έφερε δύο εξωλέμβιες ισχύος 300 ίππων, επωφεληθείς από το σκοτάδι έφτασε από την Μυτιλήνη στην ακτή του χωριού Γκιουλπιναρ της επαρχίας Αιβατζικ του νόμου Τσανακκαλε και σε ένα βραχώδες μέρος παρέλαβε 20 Ιρανούς λαθρομετανάστες. Αλλά όταν θέλησε να ξεκινήσει για Μυτιλήνη, βρήκε μπροστά του το τουρκικό λιμενικό και τα έχασε.

Τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού TCSG 905, TCSG 107 και TCSG 31, υποψιάστηκαν από την πορεία του ταχύπλοου το περικύκλωσαν και τότε εκπλαγείς αν και προσπάθησε να διαφύγει τελικά το TCSG 905 του έκοψε το δρόμο και κατέσχεσε το σκάφος που ονομαζόταν Μαχον ΝΑ 925. Οι Ιρανοί λαθρομετανάστες και ο Έλληνας διακινητής μεταφέρθηκαν για καταθέσεις.

Ακολούθως οι Ιρανοί στάλθηκαν στο κέντρο επαναπροώθησης στο Αϊβατζικ ενώ ο Έλληνας διακινητής συνελήφθη και μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες μεταφέρθηκε στο δικαστήριο.