Παράπονα και διαμαρτυρίες στη Ν.Δ γιατί δεν πήραν θέσεις απ’ τον Μέτιο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τοψίδη

Παράπονα και διαμαρτυρίες στη Ν.Δ γιατί δεν πήραν θέσεις απ’ τον Μέτιο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τοψίδη

Το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διεξαχθεί απόψε, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που διατήρησαν τον Χρήστο Μέτιο στην θέση του Περιφερειάρχη. Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν, έπειτα απ’ τις δηλώσεις που έκαναν τις τελευταίες ημέρες τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστόδουλος Τοψίδης, όσο και αρκετοί από τους περιφε ρειακούς συμβούλους του στην “Περιφερειακή Σύνθεση” που έχασε τις εκλογές.

Είναι αλήθεια πως προκάλεσε έκπληξη το γεγονός, ότι πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκότων της νέας περιφερειακής αρχής και ενώ αρχικά η πλευρά Τοψίδη μιλούσε για διάθεση συνεργασίας, συναίνεσης και ψήφισης όσων αποφάσεων θεωρούνταν προς την θετική κατεύθυνση, ξαφνικά η κατάσταση… ξέφυγε. Υπήρξαν ακόμα και απαράδεκτες, ειρωνικές έως χυδαίες προσωπικές επιθέσεις από κάποιους, με πρώτο και καλύτερο τον Ξανθιώτη Μιχάλη Αμοιρίδη. Τι άλλαξε και υπάρχει αυτή η στροφή στην συμπεριφορά ακόμα και του επικεφαλής κ.Τοψίδη, που επίσης έκανε επίθεση με χαρακτηρισμούς κατά του κ.Μέτιου;

Παράπονα και διαμαρτυρίες στη Ν.Δ

γιατί δεν τους έδωσε θέσεις ο Μέτιος

Όλα ξεκίνησαν από την κίνηση-μάτ του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, να συμφωνήσει συνεργασία με τις παρατάξεις του Κωστή Σιμιτσή και του Ανδρέα Καραγιώργη, ορίζοντας κάποια στελέχη τους σε θέσεις Αντιπεριφερειαρχών. Έτσι έθεσε νοκ άουτ την “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος με 16 εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους πίστευε ότι θα μπορούσε να… ελέγξει τα πράγματα, αφού αναγκαστικά θα έπρεπε να απευθυνθεί σε εκείνον ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης. Αυτός όμως είχε ξεκαθαρίσει προεκλογικά πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανθρώπους οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια, αν και ανήκαν στην παράταξη του, υπονόμευαν τον ίδιο και τις προσπάθειες του, εννοώντας τους Μαρκόπουλο, Ιωσηφίδη, Γάκη, Αμοιρίδη, Εξακουστό. Κι αυτό το τήρησε με απόλυτη συνέπεια.

Όταν όμως άνθρωποι, όπως κάποιοι από τους προαναφερόμενους, ξαφνικά έμειναν χωρίς την εξουσία της καρέκλας και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να επιβάλλουν στη νέα περιφερειακή αρχή τους όρους συνεργασίας, τότε η κατάσταση άρχισε να εκτραχύνεται και μάλιστα σε περιπτώσεις όπως του Αμοιρίδη, επικίνδυνα και απαράδεκτα.  Ενδεικτικά της νοοτροπίας τους και των όσων περίμεναν να συμβούν, είναι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες της περιφερειακής συμβούλου Ροδόπης Φελίνας Καζάκου προς το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που είχε επισκεφθεί την Κομοτηνή πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το αποτελούσαν οι Μακάριος Λαζαρίδης βουλευτής Καβάλας, Δημήτριος Κούβελας βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αλεξοπούλου βουλευτής Αχαΐας και  ο Στυλιανός Κονταδάκης Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη. Απευθυνόμενη στον κ.Κονταδάκη, η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής με τη Ν.Δ το 2014 κ,.Καζάκου (“πάτωσε” με 19,68% τότε και έχασε απ’ τον πρώτο γύρο), διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος δεν έδωσε σταυς περιφερειακούς συμβούλους Τοψίδη που ανήκουν στη Ν.Δ, θέσεις ευθύνης. Δεν τους διόρισε δηλαδή Αντιπεριφερειάρχες, ώστε να έχουν την καρέκλα και τον μισθό, αλλά επέλεξε αυτούς του Κωστή Σιμιτσή που υποστηρίχθηκε απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ και τον κ.Καραγιώργη που ανήκει στους ΑΝ.ΕΛ.

-Ξέφυγε απαράδεκτα ο Αμοιρίδης – Προσωπικές επιθέσεις σε Τσαλικίδη, Τσώνη: “Ευχαριστημένος που δεν τον πήραν με ντομάτες”

Κι αυτή δεν είναι μόνο δική της άποψη, αλλά και των συναδέρφων της στην “Περιφερειακή Σύνθεση”, κυρίως των Θόδωρου Μαρκόπουλου και Κώστα Εξακουστού, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να παίρνουν διάφορες θέσεις λόγω της κομματικής τους ιδιότητας και τώρα έμειναν στην… απ’ έξω με την κίνηση-ματ του κ.Μέτιου. Το φοβερό μάλιστα είναι, ότι η Φελίνα Καζάκου προσπαθώντας να δικαιολογήσει όσα είπε δημόσια στο κλιμάκιο των στελεχών της Ν.Δ, δήλωσε στο ραδιόφωνο “Χρόνος” της Κομοτηνής πως “δεν επιδιώκουμε καμία συνεργασία με τον κύριο Μέτιο”. Ήθελε όμως να της δώσει κάποιο πόστο, από αυτά που της είχε αναθέσει ο υποστηριχθείς από τη Ν.Δ το 2010 πρώην δήμαρχος Κομοτηνής κ.Κοτσάκης, αν και η ίδια είχε εκλεγεί στο “τσάκ” στην οριακή 16η θέση, αλλά δεν θα συνεργάζονταν με τον Περιφερειάρχη. Πως μπορεί να γίνει αυτό, μόνο η ίδια μπορεί να το εξηγήσει.

Εξήγησε πάντως η περιφερειακή σύμβουλος του Χριστόδουλου Τοψίδη, πως η διαμαρτυρία της δεν έγινε επειδή έμειναν η ίδια και οι συνάδερφοι της εκτός διοικητικών… καρεκλών και θα είναι απλά περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Όπως δήλωσε: “Μοναδικός στόχος της παρέμβασής της ήταν να εφαρμοστούν στην πράξη οι βασικές αρχές που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, ήτοι «δουλεύουμε όλοι μαζί για το αύριο αξιοποιώντας και το τελευταία στέλεχος αυτής της παράταξης,  προκειμένου ο διάλογος που άνοιξε για το μέλλον της Περιφέρειας να έχει ένα νόημα και να είναι παραγωγικός”. Τα λέει μάλιστα όλα αυτά μια περιφερειακή σύμβουλος της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, για την οποία ο επικεφαλής της κ.Τοψίδης και προεκλογικά αλλά και τώρα, λέει πως είναι… πάνω από κόμματα και τον ενδιαφέρουν μόνο τα προβλήματα και το καλό των πολιτών.