120 δόσεις: Δόθηκε παράταση για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία – Δείτε μέχρι πότε

120 δόσεις: Δόθηκε παράταση για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία – Δείτε μέχρι πότε

Προθεσμία έως τις 7 Οκτωβρίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν οι φορολογούμενοι. Η παράταση επτά ημερών ανακοινώθηκε την Δευτέρα (30.09.2019) λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση.

Ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου είχε δηλώσει στο newsit.gr ότι η παράταση θα είναι μιας εβδομάδας, δηλαδή έως τις 7 Οκτωβρίου.

Παράταση και για τα ασφαλιστικά ταμεία

Την παράταση της προθεσμίας, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».

Πηγή: newsit.gr