ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η απώλεια της… καρέκλας και του μισθού που δύσκολα χωνεύεται και ο Κουκουράβας

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η απώλεια της… καρέκλας και του μισθού που δύσκολα χωνεύεται και ο Κουκουράβας

Κλείνουν τον πρώτο μήνα της θητείας τους σήμερα, οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές στην περιοχή μας. Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμα και θα ήταν άδικο να τις κρίνουμε από τώρα. Έχουν ένα εύλογο διάστημα ανοχής, μια περίοδο χάριτος από τους πολίτες, οι οποίοι εξάλλου με πλειοψηφία τους επέλεξαν να διοικήσουν για τα 4 επόμενα χρόνια.

Αντίθετα, οι ηττημένοι των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη, αφού τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά κυρίως δήμων, βλέπουμε τους χαμένους να έχουν ήδη βγει στα… χαρακώματα και να… ορμούν από τώρα εναντίον των “διαδόχων” τους. Να κατηγορούν για πράγματα που οι ίδιοι είτε δεν πραγματοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στην εξουσία, είτε τα άφησαν στη μέση.

Οι Αντιδήμαρχοι και οι Αντιπεριφερειάρχες

Κι αυτό συμβαίνε κυρίως στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε μερικούς πρώην Αντιπεριφερειάρχες, που τώρα είναι στην αντιπολίτευση και δείχνουν πως δεν μπορούν να το συνηθίσουν. Βέβαια κάπου πρέπει να τους δικαιολογήσουμε. Γιατί είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση της ήττας και της απώλειας της… καρέκλας. Μαζί φυσικά και του μισθού που την συνοδεύει. Μια και είπαμε για μισθό, αυτές τις μέρες, με την συμπλήρωση του πρώτου μήνα που βρίσκονται εκτός αξιωμάτων αφού μέχρι 31 Αυγούστου παρέμεναν στις θέσεις τους, δεν θα δούν στον… τραπεζικό τους λογαριασμό την αποζημίωση είτε του Αντιδήμαρχου, είτε του Προέδρου Δημοτικών Επιχειρήσεων και άλλων νομικών προσώπων, είτε του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
Τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την… απώλεια. Το ίδιο και οι πρώην Αντπεριφερειάρχες, όπως καλή ώρα ο… Θεόδωρος Μαρκόπουλος της Καβάλας ή ο Κώστας Ζαγναφέρης της Ξάνθης, αλλά και Πρόεδροι νομικών προσώπων της Περιφέρεριας ΑΜ-Θ, όπως ο Κώστας Εξακουστός. Πληρωνόταν ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας Έβρου, αν και αυτή δεν είχε ουσιαστικό αντικείμενο και μόνο με το θέμα των πρώην εργαζόμενων της αλλαντοβιομηχανίας “Θράκη” ουσιαστικά ασχολούνταν.

Ζει με τις αναμνήσεις της θέσης

Γι’ αυτό και βλέπετε ότι ορισμένοι αντιδρούν σπασμωδικά, υπερβολικά, άλλοι απαράδεκτα. Μόνο γέλιο όμως προκαλούν στον κόσμο, αφού δεν φροντίζουν ούτε και τώρα, μετά την αποδοκιμασία του λαού στην κάλπη, να κάνουν ίχνος αυτοκριτικής. Κάπου τους καταλαβαίνω βέβαια. Ξέρεις τι είναι να πρέπει πλέον να επιστρέψεις στην κανονική σου δουλειά, ως… αστυνομικός για παράδειγμα και να φορέσει ξανά την στολή, ενώ επί χρόνια συνήθισες αλλιώς; Όπως ο πρώην Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Γκότσης. Μαθαίνω ότι οι συμπολίτες του στις Φέρες περιμένουν με πολύ μεγάλη ανυπομονησία να τον δουν ξανά με τη στολή.
Ο ίδιος αφού πλέον δεν έχει την ευκαιρία να ανεβάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ακόμα και τα αυτονόητα, το… μάζεμα των αποτσίγαρων από τα συνεργεία του δήμου για παράδειγμα,  ζει πλέον με τις διαδικτυακές του αναμνήσεις. Δημοσιεύει παλαιότερες αναρτήσεις του για τα έργα και τις ημέρες του ως Αντιδήμαρχος. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να παρηγορείσαι.

Στα… μουλωχτά βρήκε την… θέση ο Κουκουράβας

Ξέρεις επίσης τι είναι να είσαι πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, να παίρνεις τους μισθούς σου και τώρα να πρέπει να επιστρέψεις στο μεσιτικό σου γραφείο, όπως ο Γιώργος Ουζουνίδης; Ιδιαίτερα όταν τα πράγματα στον τομέα των ακινήτων ακόμα δεν έχουν στρώσει; Αρχίζεις μέχρι και να ειρωνεύεσαι τον επόμενο δήμαρχο που σου στέρησε την καρέκλα αυτή ή κάποια άλλη που σίγουρα θα είχες αν είχε εκλεγεί ξανά ο τέως (τέως, τέως, τέως μέχρι να το… χωνέψει) δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.
Μόνο ο Γιώργος ο Κουκουράβας φρόντισε για την… επόμενη μέρα, χάρη στην βοήθεια του κ.Λαμπάκη (ψυχούλα ο Βαγγελάκης τελικά και μάλλον τον έχω αδικήσει). Δεν του αρκούσε η επιστροφή στην Εγνατία Οδό του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και φρόντισε να τακτοποιηθεί ως ειδικός συνεργάτης με 1.400 ευρώ μισθό το μήνα και στην ΔΙΑΑΜΑΘ, όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr. Οπότε, με περίπου 3.000 ευρώ τον μήνα, καλύτερα και από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης θα αμείβεται.
Τώρα λοιπόν που η παράταξη του “Πόλη και Πολίτες” έχασε τις εκλογές και δεν θα είναι πλέον Αντιδήμαρχος στην Αλεξανδρούπολη, με την βοήθεια του κ.Λαμπάκη φρόντισε στα… μουλωχτά, γιατί από ότι έμαθα οι… συνάδελφοί του έπεσαν από τα σύννεφα αφού δεν γνώριζαν τίποτα και μάλιστα είναι έξαλλοι με την… προνομιακή του μεταχείριση και… χώθηκε στην ΔΙΑΑΜΑΘ. Με δύο μισθούς από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα πλέον θα πίνει το καφεδάκι του κάθε πρωί χωρίς άγχος επιβίωσης και θα απολαμβάνει και τα αγαπημένα του… κρουασανάκια, που από ότι μαθαίνω του αρέσει να τον συνοδεύει.

Τα καταφέρνει πάντα αυτό το παιδί

Κρουασανάκια βέβαια μου σέρβιραν και εμένα πρόσφατα που έπινα τον καφέ μου στο πιο… in (όπως λένε και στο χωριό μου το Παλιούρι) καφέ της Αλεξανδρούπολης, το ZUCA στην παραλία που είναι και χώρος συγκέντρωσης πολλών αυτοδιοικητικών και όχι μόνο, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Μόνο που αυτά είναι απλά, χωρίς καθόλου γέμιση. Είναι δεδομένο άλλωστε, ότι η… γέμιση είναι αυτή που κάνει νόστιμο το κρουασάν. Αν είναι δηλαδή πραλίνα φουντουκιού ή άσπρη σοκολάτα ή μαρμελάδα. Σε αυτή, την κανονική γέμιση αναφέρομαι και όχι τίποτα άλλο. Μην πάει κάποιων το μυαλό συνέχεια στο πονηρό.
Κάτι τέτοια βλέπω και το συμπαθώ πάντως όλο και περισσότερο αυτό το παιδί. Πως τα καταφέρνει, πραγματικά του βγάζω το καπέλο. Απέτυχε να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος το 2010 με τον Άρη Γιαννακίδη, τον προσέλαβε ως ειδικό συνεργάτη ο τότε Περιφερειάρχης με τον οποίο ήταν υποψήφιος. Γιατί μπορεί ο Γιαννακίδης να είναι ΠΑΣΟΚ και ο Κουκουράβας να λέει πως ανήκει στη Ν.Δ, αλλά ποιος τα κοιτάει αυτά όταν πρόκειται να… βολευτεί;
Συγγνώμη αν τους χάλασα την μεθόδευση με το έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ και του Γιώργου Κουκουράβα και του Βαγγέλη Λαμπάκη και του δημάρχου Δράμας και Προέδρου της ΔΙΑΑΜΑΘ Χριστόδουλου Μαμσάκου. Ειδικά για τον τελευταίο, κάποιος δήμαρχος από τον Έβρο που είναι ένθερμος υποστηρικτής του, ελπίζω να άλλαξε γνώμη μετά από όλα αυτά εν όψει της διαδικασίας ανάδειξης νέας διοίκησης.

Άνοιξε παράρτημα και στην Ορεστιάδα

Σας έλεγα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί τουλάχιστον ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, Τάκης, οέ, ιοέ, οέ) Τοψίδης φαίνεται ότι το πήρε απόφαση πως δεν θα είναι αυτός που θα διαχειριστεί ως Περιφερειάρχης τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα δοθούν από διάφορα προγράμματα, εθνικά ή ευρωπαϊκά στην περιοχή μας και κοιτάζει τις επιχειρήσεις του. Προσπαθεί βέβαια να κάνει… σκληρή αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον Χρήστο Μέτιο και τους συνεργάτες του πως δεν ασχολήθηκαν με τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την ακτοπλοϊκή κρίση στην Σαμοθράκη.
Ξεχνάει προφανώς, πως είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και οι επιχειρηματίες της Σαμοθράκης είναι μέλη της μέλη του. Δεν μας λέει λοιπόν, ο ίδιος ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου πήγε στο νησί να κάνει συσκέψεις μαζί τους; Να ακούσει τα προβλήματά τους και να προτείνει λύσεις. Γιατί δεν είδα πουθενά καμία σχετική του ανακοίνωση. Όπως σας είπα όμως, ο κ.Τοψίδης κοιτάει τις επιχειρήσεις του. Μπορεί στην αυτοδιοίκηση να μην ήρθε η επιτυχία, αλλά ως επιχειρηματίας είναι πολύ καλός και του βγάζω το καπέλο, αφού τον ξέρω 30 χρόνια.
Μαθαίνω λοιπόν ότι μετά την Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχει ήδη, επεκτείνεται και στην Ορεστιάδα το ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) που έχει δημιουργήσει με τους φίλους του. Τον Δημήτρη Μπακαλίδη, με τον οποίο έχουν συνεταιρικά και κατάστημα με ρούχα στην Ορεστιάδα και είναι επίσης εκλεγμένος στο Επιμελητήριο. Ξέρετε, εκείνος που στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις βοηθούσε να απομακρύνονται τα… σκαμπό όπου καθόταν και έδινε τις συνεντεύξεις στους Αθηναίους μεγαλοδημοσιογράφους (Θανάση Λάλα, Νίκο Υποφάντη) ο φίλος μου ο Τάκης, άσχετα αν ο λαός της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν τα… έχαψε αμάσητα όλα αυτά τα επικοινωνιακά τερτίπια.
Ήδη λοιπόν νοίκιασαν γραφεία για την συγκεκριμένη δράση και μάλιστα εκεί όπου στεγάζονταν το Ειδικό σχολείο που μεταφέρθηκε στο χωριό Θούριο. Τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ αλλά και σκέτα ΚΔΑΠ μπορούν να απορροφήσουν κονδύλια κυρίως από διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα που δίνονται γι’ αυτό το σκοπό και τουλάχιστον στην Αλεξανδρούπολη απ’ ότι ξέρω, συνεργάζονταν ο Μπακαλίδης με τον άλλο φίλο μου και δικό του φίλο και χρόνια συνεργάτη του, τον Σταύρο Σταυράκογλου. Δεν ξέρω αν τελικά μαζί άνοιξαν και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην Ορεστιάδα.

Orestiadanews.gr. Καλό μου… ακούγεται

Μια και αναφερθήκαμε στην Ορεστιάδα, το… Orestiadanews.gr πολύ καλό μου ακούγεται ως τίτλος για διαδικτυακό σάιτ. Το δικαιούται άλλωστε και με το παραπάνω η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Έβρου, ώστε να προβάλλονται μέσα από αυτό οι εξελίξεις, οι εκδηλώσεις, όσα συμβαίνουν καθημερινά, αλλά και να επισημαίνονται τα προβλήματα, οι ελλείψεις και να γίνεται κριτική σε όσους είναι υπεύθυνοι να δώσουν λύσεις και δεν το κάνουν.
Υπάρχουν βέβαια ήδη δύο σάιτ που έχουν έδρα την συγκεκριμένη πόλη, αλλά όπως μου λένε όσο και αν ψάχνει κάποιος δεν μπορεί να βρει κάποια αναφορα ή ανάδειξη προβλημάτων και θεμάτων της Ορεστιάδας που απασχλούν τον κόσμο Όταν άλλωστε είσαι παράλληλα ουσιαστικά και υπάλληλος του δήμου Ορεστιάδας, αφού από αυτόν πληρώνεσαι στην Δημοτική Τηλεόραση, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Orestiadanews.gr λοιπόν και όπως συνηθίζω να λέω… ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*