Έβρος: Η Κυριακή Γιαλαμά ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, στη θέση του Γιάννη Μπόγδη

Έβρος: Η Κυριακή Γιαλαμά ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, στη θέση του Γιάννη Μπόγδη

Η εκπαιδευτικός Κυριακή Γιαλαμά, αλλά και με εμπειρία σε θέματα επικοινωνίας και διοίκησης εταιρειών, είναι η νέα Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, στη θέση του Γιάννη Μπόγδη που έγινε Γενικός Γραμματέας στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, η κ.Γιαλαμά επιλέχθηκε από τους τέσσερις συνολικά υποψήφιους (δυο άνδρες και δύο γυναίκες) γιατί:

  1. Διαθέτει επιπλέον εμπειρία στα θέματα επικοινωνίας, καθώς διετέλεσε συντάκτρια και παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων τοπικής τηλεόρασης.
  2. Περαιτέρω, είναι πτυχιούχος ΑΕΙ Παιδαγωγικού Τμήματος με επιπλέον σπουδές στην εκπαίδευση και κατά συνέπεια μπορεί να συμβάλει τόσο στην υλοποίηση της δράσης «Ακαδημία δια βίου Μάθησης Α.Μ.Θ.», που αποτελεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. όσο και στην υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων, ως πτυχιούχος στον Ελληνικό Πολιτισμό.
  3. Τέλος, υπήρξε επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος Τεχνικών Εταιρειών και επομένως έχει την απαιτούμενη από την προκήρυξη επαγγελματική εμπειρία σε θέματα Διοίκησης – Διεύθυνσης.

Για τους λόγους αυτούς όπως αναφέρεται στην απόφαση του κ.Μέτιου:

Επιλέγουμε την Γιαλαμά Κυριακούλα του Χρήστου για την πρόσληψή της στη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Έβρου .

Υποψήφια βουλευτής με το “Ποτάμι” και  σύζυγος

του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Πασσιά

Η Κυριακή Γιαλαμά κατάγεται από το χωριό Δίλοφος Τριγώνου της Ορεστιάδας. Ήταν υποψήφια με το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη στις εκλογές του 2015, ενώ εργάστηκε πρόσφατα και στην τηλεόραση της ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ. Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Γιώργο Πασσιά, δημοτικό σύμβουλο Αλεξανδρούπολης με την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” και Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Όπως ανέφερε στο βιογραφικό της όταν ήταν υποψήφια βουλευτής: “Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Δίλοφο του Τριγώνου Έβρου. Ολοκλήρωσα την βασική εκπαίδευση Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στα Δίκαια. Φοίτησα στην Νοσηλευτική Σχολή Αλεξ/πολης. Από το 1996 και μέχρι σήμερα, είμαι στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας, με δραστηριότητα σε όλη την Θράκη.
Παράλληλα με την εργασία μου, απέκτησα το πτυχίο μου στον Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Συνέχισα την κατάρτισή μου, αποκτώντας το πτυχίο του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ και συνεχίζω με μεταπτυχιακό στον τομέα της εκπαίδευσης”