Η Βουλγαρία, επίσης χώρα της Ε.Ε, “σφράγισε” τα πολύ μεγαλύτερα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της. Εμείς;

Η Βουλγαρία, επίσης χώρα της Ε.Ε, “σφράγισε” τα πολύ μεγαλύτερα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της. Εμείς;

Με… ξέφραγο αμπέλι μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα, αφού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι λαθρομεταναστευτικές ροές, μια και είναι φανερό ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να… ανοίξει την στρόφιγγα προς την χώρα μας, τόσο από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο όσο και από την θάλασσα.

Μάλιστα, καθημερινά οι λαθρομετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αφού ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες, περνούν από τον ποταμό Έβρο αλλά έρχοντυαι και από την θάλασσα με βάρκες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Στο ΚΥΤ Φυλακίου η κατάσταση όσον αφορά τον αριθμό αυτών που μπορεί να μένουν εκεί έχει ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα, ακριβώς δίπλα μας, μια άλλη χώρα που επίσης ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βουλγαρία, έχει στην πράξη “σφραγίσει” τα σύνορα της. Μεταφορά αλλά και κυριολεκτικά.

Αν και διαθέτει χερσαία σύνορα μήκους 260 χιλιομέτρων με την Τουρκία, δηλαδή πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας στον Έβρο, αν και είναι πιο εύκολη γιατί δεν μεσολαβεί ποτάμι, όπως ο Έβρος και επίσης  έχει και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, αφού με μια βάρκα σε μερικά λεπτά από το τουρκικό Μπεγεντίκ της Ανατολικής Θράκης βρίσκεσαι στο βουλγαρικό λιμάνι του Ρέζοβο, έχει λάβνει δρακόντεια μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορα και την χώρα της. Η οποία επαναλαμβάνω επίσης ανήκει στην Ε.Ε όπως και η Ελλάδα.
Πως το έκανε αυτό; Στα χερσαία σύνορα της υπάρχει φράκτης μήκους 30 χιλιομέτρων για την αποτροπή της εισόδου ξένων στο έδαφος της Βουλγαρίας. Ακόμα, πριν από λίγες μέρες το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε νόμο με 156 ψήφους επί 240, σύμφωνα με τον οποίο θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Τουρκία 11.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα επιχειρούν μαζί με χίλιους αστυνομικούς που εποπτεύουν τα σύνορα σήμερα.
Έτσι οι ροές στην Βουλγαρία είναι σχεδόν μηδενικές, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, που γίνεται κυριολεκτικά το έλα να δεις καθημερινά.  Με ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, η οποία στρέφεται εναντίον των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας και πρέπει να απαγορευτεί η παρουσία και η δράση τους κυρίως στα νησιά και τον Έβρο για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενώ όπου αλλού δραστηριοποιούνται, να είναι υπό ασφυκτικό έλεγχο.
Όσο λοιπόν η Κυβέρνηση λειτουργεί… ενοχικά και τα στελέχη της, με πρώτο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σκέφτονται τι θα πουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι που κάνουν πολιτική και όχι μόνο καριέρα παριστάνοντας τους ανθρωπιστές, αλλά δεν είδαν κανένα πρόβλημα με την κατάσταση στην Μόρια και τους άλλους καταυλισμούς, η κατάσταση θα γίνεται όλοα και περισσότερο ανεξέλεγκτη.