Άγριες προσωπικές επιθέσεις Λαμπάκη κατά του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και των Αντιδημάρχων Βουρδόλη, Αραμπατζή

Άγριες προσωπικές επιθέσεις Λαμπάκη κατά του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και των Αντιδημάρχων Βουρδόλη, Αραμπατζή

Σε άγριες προσωπικές επιθέσεις κατά του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά και των Αντιδημάρχων Αθλητισμού Θόδωρου Βουρδόλη και Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκου Αραμπατζή, επιδόθηκε τις τελευταίες ημέρες ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, έχοντας δυστυχώς και την στήριξη όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του “Πόλη και Πολίτες”.

Είναι φανερό πλέον ξεκάθαρα, ότι δεν μπορεί να… διαχειριστεί την ήττα του στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου και πριν ακόμα συμπληρώσει έναν μήνα η νέα δημοτική αρχή, προβαίνει σε απαράδεκτους, απαξιωτικούς, ειρωνικούς, προσβλητικούς ακόμα και υβριστικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, εναντίον όσων ο λαός; του δήμου Αλεξανδρούπολης επέλεξε με την ψήφο του και έστειλε τον ίδιο στην αντιπολίτευση. Τόσο η πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον αγαπημένο του ραδιοφωνικό σταθμό, τον Status Radio, όπου έχει… μόνιμο ραδιοφωνικό στασίδι, όσο και δυο ανακοινώσεις της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” εναντίον των δύο Αντιδημάρχων Θόδωρου Βουρδόλη και Κυριάκου Αραμπατζή, μόνο θλίψη προκαλούν για την… κατάντια του τέως δημάρχου.

Κι είναι κρίμα που οι υπόλοιποι δημοτικοί του σύμβουλοι, κυρίως οι νεαροί σε ηλικία, δεν προσπαθούν να τον… μαζέψουν και τους συμπαρασύρει και αυτούς σε έναν κατήφορο απαράδεκτης αντιπολιιτευτικής τακτικής, πριν ακόμα συμπληρωθεί ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ της νέας δημοτικής αρχής, όταν ο ίδιος κυβερνούσε 9 χρόνια. Είναι βέβαια γνωστή η αλαζονεία και η εγωπάθεια του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης, στοιχεία που ήταν κάπιοιες απ’ τις αιτίες της βαριάς ήττας του στις τελευταίες εκλογές.

Λαμπάκης: Ο Ζαμπούκης είναι δούρειος ίππος,

κερκόπορτα, εφιάλτης και… λύκος που φυλάει τα αρνιά

Αρχικά απευθυνόμενος στον κόσμο που ψήφισε για δήμαρχο τον Γιάννη Ζαμπούκη και σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις για το… αγαπημένο θέμα του  κ.Λαμπάκη, τον χρυσό, τόνισε: “Βάλατε τον δούρειο ίππο, την κερκόπορτα, τον εφιάλτη, τον λύκο να φυλάει τα αρνιά.  Είναι κρίμα να υπηρετείται αυτή την στιγμή η Αλεξανδρούπολη από έναν δήμαρχο σαν και αυτόν”. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που στρέφεται χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στον άνθρωπο που επέλεξε ο κόσμος για δήμαρχο του, αφού φαίνεται δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα την “σφαλιάρα” των πρόσφατων εκλογών.

Λαμπάκης: Ο Βουρδόλης είναι Αντιδήμαρχος, αθλητικός παράγοντας,

προπονητής ομάδας που αποτελεί οικογενειακή υπόθεση και αυτοαποθεώνεται

Σειρά πήρε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θόδωρος Βουρδόλης, με αφορμή φωτογραφίες της τραγικής κατάστασης μέρους των εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου “Φώτης Κοσμάς”, που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη σελίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης στο facebook. Η παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, άρα και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι (και όχι μόνο) ανήκουν σε αυτήν, με εκτενή ανακοίνωση τους χρησιμοποίησαν προσβλητικούς, προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του, αναφέροντας ειρωνικά ακόμα και το όνομα του συλλόγου που υπηρετεί επί πολλά χρόνια ως αθλητικός παράγοντας, την ομάδα γυνακείου βόλεϊ Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, την οποία μαζί με τους συνεργάτες του οδήγησαν στην Α2 εθνική κατηγορία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση εναντίον της νέας δημοτικής αρχής, μεταξύ άλλων αναφέρουν: “Θα επιθυμούσαμε να μας αναπτύξει το πλάνο της για την Αθλητική ανάπτυξη του τόπου που επικαλείται η ανακοίνωση. Υποθέτουμε πως η ανάπτυξη αυτή θα είναι κάτι όπως το γνωστό πουλί της μυθολογίας που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, ο Φοίνικας.

Άραγε με μπροστάρη τον αντιδήμαρχο-αθλητικό παράγοντα-προπονητή της ομώνυμης ομάδας που αποτελεί οικογενειακή υπόθεση και που αυτοαποθεώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όντας ο ίδιος διαχειριστής της σελίδας της ομάδας του) και επιζητά συστατικές επιστολές από τα σωματεία με τα οποία έρχεται σε επαφή και συνεργασία”;

Τα λένε αυτά ο Βαγγέλης Λαμπάκης και οι συνεργάτες του για έναν άνθρωπο του αθλητισμού, αστυνομικό στο επάγγελμα, που έχει αφιερώσει χρόνια τώρα τεράστια προσωπικό χρόνο και προφανώς χρήματα, για να οδηγήσει μαζί με τους άλλους παράγοντες της διοίκησης, τους προπονητές και τις αθλήτριες τον Φοίνικα ως την δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του γυνακείου βόλεϊ, χωρίς τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρηματοδοτούσε η δημοτική αρχή Λαμπάκη όλα τα προηγούμενα χρόνια άλλο σύλλογο της πόλης. Τα λένε επίσης αυτά για έναν Αντιδήμαρχο Αθλητισμού που είναι άνθρωπος του χώρου και όπως ειρωνικά αναφέρει έχει καλύψει τις θέσεις αθλητικού παράγοντα, προπονητή της ομάδας, διαχειριστή της επίσημης σελίδας της που αναδεικνύει επιτυχίες, δράσεις και προβλήματα, η δημοτική αρχή Λαμπάκη που είχε αρμόδιο Αντιδήμαρχο τον… βιβλιοπώλη Γιάννη Βαταμίδη. 

Λαμπάκης: Θλίβεσαι να ακούς αυτόν τον Αραμπατζή, που έκανε

με την μεταγραφή από την παράταξη ΑΝΑΣΑ ο Ζαμπούκης

Σήμερα σειρά πήρε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκος Αραμπατζής, για τον οποίο ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και η παράταξη του “Πόλη και Πολίτες”, επίσης εξέδωσαν ανακοίνωση, με απαξιωτικούς και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και αφορμή δηλώσεις του για τα έργα που πραγματοποιούνται στην παραλία για δημιουργία ποδηλατόδρομου. Τα οποία ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε, ανέθεσε με συμβάσεις και φυσικά… αποθέωνε ακόμα και όταν πολλοί εξέφραζαν έντονες αντιρρήσεις και διαφωνίες για συγκεκριμένα κομμάτια τους. “Δεν θλίβεσαι όταν ακούς αυτόν τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών (που έκανε με την μεταγραφή ο Ζαμπούκης) από την παράταξη ΑΝΑΣΑ (σ.σ.τον Κυριάκο Αραμπατζή εννοεί), να ομολογεί ότι δεν ήξερε μέχρι χθες ότι δεν τροποποιούνται τα έργα που χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ;;;;;;; Σημειωτέον ότι είναι πολιτικός μηχανικός και διετέλεσε 5 χρόνια γραμματέας δημοτικού συμβουλίου”.

Κατηγορεί λοιπόν τον κ.Αραμπατζή πως δεν γνώριζε ότι δεν τροποποιούνται τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια όμως παραδέχεται στην ίδια ανακοίνωση, πως η τέως δημοτική αρχή Λαμπάκη τα τροποποίησε ήδη σε πολλούς τομείς. Όπως:

α) Μετακίνηση της παιδικής χαράς που ήταν ανάμεσα στις ταβέρνες και υλοποιήθηκε δίπλα στη Αργώ.
β) Κατάργηση της νησίδας στο Φάρο, ώστε να αυξηθεί το πλάτος του δρόμου και να γίνουν δύο κατευθύνσεις, ενώ το έργο στη αρχή είχε μονοδρόμηση από την Κύπρου μέχρι την οδό Μεσολλογίου.

Υπάρχει και ένα τρίτο που δεν αναφέρει, σκόπιμα σίγουρα και αναφερόμαστε στην περίφημη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ, που τόσο μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε, επέμενε αρχικά με την γνωστή αλαζονεία και τον εγωισμό του ο κ.Λαμπάκης και τελικά ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ και σε αυτό όπως και στα άλλα δύο που αναφέρει η ανακοίνωση. Κι ενώ έλεγε τα ίδια, πως υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη που δεν μπορεί να αλλάξει ή τα έργα του ΕΣΠΑ δεν μπορούν να τροποποιηθούν, αυτό έγινε  όπως παραδέχεται στην ανακοίνωση: “Όμως τροποποιήσεις που δεν κλονίζουν την δομή του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ έργο είναι δεκτικές και εγκρίνονται από την διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας μας”.

Παραδέχεται δηλαδή ότι έγιναν τροποποιήσεις από τους ίδιους, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών γιατί δεν γνώριζε πως ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ τροποποιήσεις σε έργα με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Το αποκορύφωμα; Ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι άλλαξαν οι αρχικές μελέτες που αφορούσαν την μετακίνηση της παιδικής χαράς που κατασκευάζεται πλέον δίπλα στην “Αργώ” αλλά και την κατάργηση της νησίδας στον Φάρο για να αυξηθεί το πλάτος του δρόμου, αναγνωρίστηκε δηλαδή το λάθος, στη συνέχεια της ανακοίνωσης τονίζεται: “Γιατί τα έργα που έγιναν ή είναι δρομολογημένα από εμάς να υλοποιηθούν με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις είναι στηριγμένα σε καλοδουλεμένες μελέτες με επιστημοσύνη και τεχνική”. Σε τόσο… καλοδουλεμένες μελέτες και επιστημοσύνη και τεχνική ήταν δηλαδή, που άλλαξαν παρ’ ότι στα χρηματοδοτούμενα έργα του ΕΣΠΑ δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση. 

Είναι να σηκώνει πραγματικά τα χέρια ψηλά κανείς με όσα λέει, γράφει και πράττει ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και τον ακολουθούν δυστυχώς σε αυτό τον αυτοκαταστροφικό κατήφορο και όλοι οι άλλοι. Χωρίς να έχουν το σθένος και την προνοητικότητα να αντιδράσουν και να μην ταυτιστούν ή να συνδέσουν την πορεία τους στα αυτοδιοικητικά πράγματα με έναν “τελειωμένο” στη συνείδηση και τις επιλογές του κόσμου του δήμου Αλεξανδρούπολης αυτοδιοικητικό.