Διδυμότειχο: Σοβαρές καταγγελίες Τοκαμάνη, για μέλος που τοποθέτησε στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΔ ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Διδυμότειχο: Σοβαρές καταγγελίες Τοκαμάνη, για μέλος που τοποθέτησε στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΔ ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Πολύ σοβαρές καταγγελίες για μέλος που τοποθέτησε η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου στην διοίκηση της ΔΕΥΑΔ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου), έκανε στο προχθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης.

Οι τόνοι μάλιστα ανέβηκαν κάποια στιγμή, αφού ο κ.Τοκαμάνης ζήτησε από τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου και τους δημοτικούς του συμβούλους, να μην προχωρήσουν στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου ατόμου στην διοίκηση της πολύπαθης δημοτικής επιχείρησης, γιατί υπάρχουν ενδείξεις και πληροφορίες για ύπαρξη οικονομικού σκανδάλου. Αυτό αφορά όπως κατήγγειλε την ανάμιξη του συγκεκριμένου προσώπου με τα πετρέλαια που πληρώνονται για ένα μηχάνημα JCB, το οποίο ανήκει στον δήμο Διδυμοτείχου και έχει παραχωρηθεί για την εκτέλεση έργων στην ΔΕΥΑΔ.

Ο Χρήστος Τοκαμάνης δεν… μάσησε τα λόγια του και μίλησε με συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο και φυσικά όλα αυτά έχουν καταγραφεί στα επίσημα πρακτικά. Όπως είπε, η δημοτική αρχή προτείνει τον κύριο Πασχαλίδη Χρήστο που ήδη ήταν μέλος στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ και είχε τοποθετηθεί ως ένας από τους πολίτες, με απόφαση του πρώην δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη. Παράλληλα ήταν και μισθοδοτούμενος, όπως έχει την ευχέρεια να κάνει κάθε ΔΕΥΑΔ με ένα μέλος της διοίκησης της και είχε αναλάβει καθήκοντα επιστάτη.

Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, ότι ο συγκεκριμένος έκοβε ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ εκ μέρους της ΔΕΥΑΔ για εφοδιασμό του μηχανήματος JCB με πετρέλαιο, ενώ αυτό εφοδιάζονταν κανονικά μαζί με τα άλλα οχήματα του δήμου Διδυμοτείχου από το ειδικό σημείο καυσίμων.Που πήγαιναν είτε τα λεφτά αυτά ή το πετρέλαιο; Οι πληροφορίες μου λένε ότι μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, κόπηκαν 9 διατακτικές από τον κ.Πασχαλίδη, ο οποίος να θυμίσουμε ήταν υποψήφιος στις εκλογές με τον πρώην δήμαρχο κ.Πατσουρίδη. Τα γνωρίζετε αυτά δήμαρχε”; ρώτησε ο κ.Τοκαμάνης.

Απευθύνθηκε μάλιστα και στον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Δημήτρη Εμμανουηλίδη και του ζήτησε να ενημερωθεί εκείνη την στιγμή από τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου Διδυμοτείχου, αν όντως το συγκεκριμένο μηχάνημα εφοδιάζονταν με καύσιμα από το σημείο που εφοδιάζονται και τα υπόλοιπα και παρ΄ότι συνέβαινε αυτό, ο κ.Πασχαλίδης έκοβε διατακτικές εκ μέρους της ΔΕΥΑΔ για πετρέλαιο σε πρατήρια. Τα τηλέφωνα που έκανε ο κ.Εμμανουηλίδης επιβεβαίωσαν όσα έλεγε για τον εφοδιασμό από το σημείο που βάζουν καύσιμα όλα τα οχήματα του δήμου Διδυμοτείχου. “Εσείς γνωρίζατε κύριε δήμαρχε όλο αυτό το θέμα που είναι πολύ σοβαρό, γιατί μιλάμε για χρήματα που δεν ξέρουμε πως διατίθενται και που πηγαίνουν; Γιατί οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως το ξέρετε από το προηγούμενο Σάββατο. Σας ενημέρωσαν συνεργάτες σας και παρ’ όλα αυτά φέρνετε ως πρόταση την τοποθέτηση του κυρίου Πασχαλίδη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ”.

Προχώρησαν στην τοποθέτηση του

παρά τις σοβαρές καταγγελίες Τοκαμάνη

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αρχικά επικράτησε ένταση, τα στελέχη της δημοτικής αρχής αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ο Χρήστος Τοκαμάνης επεσήμανε πως όσα αναφέρει είναι συγκεκριμένα. Αν προχωρήσουν στην τοποθέτηση του ανθρώπου αυτού, επειδή δεν θέλουν να… χαλάσουν το χατίρι του πρώην δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη, με την παράταξη του οποίου συνεργάζονται και επειδή ο κ.Πασχαλίδης είναι δικός του άνθρωπος, θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης για να ακυρωθεί αυτή η τοποθέτηση.

Παρά τα όσα είπε όμως, η πλειοψηφία των παρατάξεων του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και του πρώην δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη, μαζί με τον Θόδωρο Σκίνδρη που πλέον συνεργάζεται πλήρως και έχει ταυτιστεί με την δημοτική αρχή μετά τον ορισμό του στην Πολιτική Προστασία του δήμου, ψήφισαν την τοποθέτηση του Χρήστου Πασχαλίδη. Μαζί με τον Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Θανάση Γατίδη, ο οποίος όλα δείχνουν πως τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με την παράταξη του δημάρχου κ.Χατζηγιάννογλου, αν και αυτή που ανήκει με επικεφαλής τον Κώστα Δημητρίου δεν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Με το ερώτημα της καταγγελίας του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστου Τοκαμάνη να παραμένει αναπάντητο: “Που πήγαν τα χρήματα ή το πετρέλαιο των διατακτικών της ΔΕΥΑΔ που έκοβε τόσον καιρό το συγκεκριμένο μέλος της διοίκησης και παράλληλα εργαζόμενος της, αφού το μηχάνημα εφοδιάζονταν με καύσιμα όπως και τα άλλα του δήμου από συγκεκριμένο σημείο”.