Παραδέχεται ο περιφερειακός σύμβουλος Χ.Γάκης της παράταξης Τοψίδη, όσα τον κατηγόρησε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος!!!

Παραδέχεται ο περιφερειακός σύμβουλος Χ.Γάκης της παράταξης Τοψίδη, όσα τον κατηγόρησε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος!!!

Παραδέχεται με γραπτή δήλωση του ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης, της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη, ότι είναι αλήθεια αυτό που τον κατηγόρησε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, για την στάση του στο θέμα της πεσμένης γέφυρας Κομψάτου στον Ίασμο Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, ο κ.Γάκης που απουσίαζε στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, επισημαίνει πως καταψήφισε ως παράνομη απ’ ευθείας ανάθεση στο ΤΕΕ την μελέτη για τα αίτια πτώσης της γέφυρας, στην τριμελή Επιτροπή του Άρθρου 7 όπου το παρέπεμψε η διορισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης. Κι αυτό έγινε αν και ήταν σε αυτή εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το περιφερειακό συμβούλιο της οποίας ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισε την συγκεκριμένη σύμβαση με το ΤΕΕ, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Επιμένει μάλιστα ακόμα και τώρα, πως ήταν παράνομη απ’ ευθείας ανάθεση η συγκεκριμένη διαδικασία και προσπαθεί να… πετάξει την μπάλα στην εξέδρα κατηγορώντας τον κ.Μέτιο ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την αποκατάσταση της γέφυρας.

Γάκης: Ναι, καταψήφισα την απ’ ευθείας ανάθεση

στο ΤΕΕ της μελέτης για την γέφυρα Κομψάτου

Η επίσημη ανακοίνωση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” του Χριστόδουλου Τοψίδη για το συγκεκριμένο θέμα, μαζί με την δήλωση-παραδοχή του κ.Γάη, αναφέρει:

“Στο Περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, όπου απουσίαζε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Χρήστος Γάκης ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ αναφέρθηκε στο όνομα του. Ακολουθεί η δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χρήστου Γάκη:
«Ο κ. Μέτιος σχετικά με την Γέφυρα στον ποταμό Κομψάτο και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, αφήνοντας την πεσμένη γέφυρα μάλλον για «τουριστική ατραξιόν», κάτι σαν τον Πύργο της Πίζας (μόνο που εκείνος γέρνει, δεν έχει πέσει τελείως), προσπάθησε να καλύψει τις ευθύνες του λέγοντας ότι πριν από ένα χρόνο, καταψήφισα σε μια επιτροπή την παράνομη απευθείας ανάθεση που ήθελε να κάνει για την μελέτη για τα αίτια πτώσης της γέφυρας.    
Μια παράνομη απευθείας ανάθεση η οποία καταψηφίστηκε ομόφωνα από την αρμόδια επιτροπή. Μια επιτροπή από αποτελείται από Νομικούς και Πρόεδρος της είναι ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αν όλοι εμείς στην επιτροπή θέλαμε το κακό του τόπου και ο κ. Μέτιος που εδώ και δύο χρόνια το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν μια παράνομη απευθείας ανάθεση θέλει το καλό του τόπου, είναι μάλλον για γέλια.
Πάντως αν θέλει δύο χρόνια ο κ. Μέτιος για να κάνει μια απευθείας ανάθεση και μάλιστα παράνομη, μάλλον θα χρειαστεί αιώνες μέχρι να αποκαταστήσει με μόνιμες διαδικασίες την πεσμένη γέφυρα στον Ίασμο. Εκτός και αν ο κ. Μέτιος έχει άλλες αναπτυξιακές ιδέες στο μυαλό του, όπως για παράδειγμα να συνδέσει με ποταμόπλοιο τον Δήμο Ιάσμου με την υπόλοιπη Ροδόπη. Όλα αυτά πάντως είναι λυπηρά. Όταν διοικείς, αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου και όταν κάνεις λάθη απλά ζητάς συγνώμη από τον κόσμο και προσπαθείς να γίνεις καλύτερος».

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*