Το πρόγραμμα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ – Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησαν;

Το πρόγραμμα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ – Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησαν;

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, καθορίστηκε το πρόγραμμα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα  για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Τον ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε, μαζί με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου αρχικά, την κατάπτυση Συμφωνία των Πρεσπών και οι βουλευτές τους την ψήφισαν στην Βουλή τον ρώτησαν; Γιατί οι άνθρωποι του παθιαίνουν αλλεργία ακούγοντας για… Παύλο Μελά και άλλους αγωνιστές.  

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που υπογράφει ο κ.Μέτιος:

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 5715/23-9-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα Εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα λάβουν χώρα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβάλλοντας τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά και παρακαλούμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση και συμμετοχή σας.

Στις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Κτιρίων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 12ης Οκτωβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 13ης Οκτωβρίου 2019.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 13ης Οκτωβρίου 2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

Επιμνημόσυνη Δέηση στους Ιερούς Ναούς όλων των πόλεων