Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία ξεκαθαρίζει πως «για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τις κινητοποιήσεις στις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματιών του συνδικαλισμού στη διαφάνεια, καθώς «έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν»

Επιπλέον, τονίζει πως… «οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» και στέκεται «στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία».
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook:

Εμπόδια για τους Αθηναίους από το πρωί της Τετάρτης
Μετ’ εμποδίων σήμερα οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό ενώ οι κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας ταλαιπωρούν τους οδηγούς.
Ομοσπονδίες, συνδικάτα, το δημόσιο, οι γιατροί, οι πολεοδομίες, οι τραπεζικοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και άλλοι κλάδοι συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία με σημείο αιχμής τις εργατικές διατάξεις για τις κλαδικές συμβάσεις, τη διαιτησία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Από τις 7 ως τις 10 αρκετοί δρόμοι της πρωτεύουσας ήταν «στο κόκκινο» και η κίνηση διεξαγόταν σε χαμηλές στροφές, ενώ μετά τις 10:30 το πρωί η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην Αμαλίας από το ύψος της Σταδίου, στην Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον και την Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ σε Προπύλαια και Κλαυθμώνος αντίστοιχα.
Σημειώνεται πως ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν μετρό, ηλεκτιρκός, τραμ, τα τρένα και ο προαστιακός, ενώ από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ κυκλοφορούν τα λεωφορεία.

Βούλιαξε το Σύνταγμα από τον όγκο και τον παλμό των απεργών… Εκτεθειμένοι οι απεργοσπάστες εργαζόμενοι που δεν συντάχθηκαν με τη φωνή του λαού και το δίκαιο του εργάτη… Τιμωρία που τους άξιζε η πολύωρη ταλαιπωρία για να φτάσουν στις δουλειές τους…

Gepostet von Panos Mavridis am Mittwoch, 2. Oktober 2019

Πηγή: protothema.gr