Παρουσία των ιερών μορφών του μπάσκετ Δημήτρη Διαμαντίδη, Νίκου Φιλίππου η άσκηση “Αίσιος Οιωνός” στα Λάβαρα

Παρουσία των ιερών μορφών του μπάσκετ Δημήτρη Διαμαντίδη, Νίκου Φιλίππου η άσκηση “Αίσιος Οιωνός” στα Λάβαρα

Παρουσία δύο ιερών μορφών του ελληνικού μπάσκετ, του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Νίκου Φιλίππου, αλλά και εκπροσώών των θεσμικών φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το τελικό στάδιο της στρατιωτικής άσκησης «Αίσιος Οιωνός» που αποτελεί κομμάτι της μεγάλης άσκησης “Παρμενίων 2019”, στο πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος” των Λαβάρων Σουφλίου.

Ο άσσος του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας, ο αγαπημένος… Μήτσος Διαμαντίδης και ο συνάδερφος του από τον Άρη και την εθνική Νίκος Φιλίππου, βρέθηκαν στην περιοχή μας καλεσμένοι του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και παρακολούθησαν την άσκηση. Στις φωτογραφίες τους βλέπετε με τον σπουδαίο παλαίμαχο βολεϊμπολίστα του Α.Ο.Ορεστιάδας Κωσταντίνο Μπαρμπούδη και τον μικρό γιο του, ενώ η παρουσία τους βρέθηκε όπως ήταν φυσικό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Την άσκηση “Αίσιος Οιωνός” με την εντυπωσιακή παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, αλλά και εθνοφυλάκων, παρακολούθησαν μαζί με τον υψυπουργό κ.Στεφανή, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, οι δήμαρχοι Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Πρύτανος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και κάτοικοι της περιοχής.

Όλοι τους φυσικά εντυπωσιάστηκαν από την άψογη οργάνωση, τον προγραμματισμό και την εκτέλεση όσων συμμετείχνα στην άσκηση και έστειλαν βροντερό μήνυμα ισχύος των ενόπλων μας δυνάμεων και δύναμης αποτροπής εναντίον όποιου τολμήσει να επιβουλευτεί την εδαφική μας ακεραιότητα.

Η μεγάλη στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων 2019” ολοκληρώνεται απόψε στην Αλεξανδρούπολη και θα διεξαχθεί υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα φτάσει περίπου στις 7 με στρατιωτικό αεροπλάνο C130 στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.