Τοψίδης: Έκανε επερώτηση για τη γέφυρα Κομψάτου – Με τις γέφυρες Διδυμοτείχου, Μικρού Δερείου θα ασχοληθεί;

Τοψίδης: Έκανε επερώτηση για τη γέφυρα Κομψάτου – Με τις γέφυρες Διδυμοτείχου, Μικρού Δερείου θα ασχοληθεί;

Αρκετό χρόνο αφιέρωσε το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, στο θέμα στο θέμα της πεσμένης γέφυρας Κομψάτου, που βρίσκεται στον Ίασμο του νομού Ροδόπης, με αφορμή επερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, μαζί βέβαια με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο, φού είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πλέον δυαρχία στην κορυφή της συγκεκριμένης παράταξης που έχασε τις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, δεν έχει κάνει όμως την παραμικρή ενέργεια και ούτε πήρε κάποια πρωτοβουλία, αν και κατάγεται, ζει και δραστηριοποιείται στον Έβρο, για δύο γέφυρες του νομού που έχουν επίσης πρόβλημα και χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν. Κι αναφερόμαστε στην κλειστή εδώ και μήνες παλιά γέφυρα του Διδυμοτείχου, η οποία οδηγεί προς τα νεκροταφεία και το δρόμο Κουφόβουνο-Μεταξάδες, αλλά και την αντίστοιχη στρατιωτική ξύλινη γέφυρα στο Μικρό Δέρειο. Αποκλείεται να μην γνωρίζει τα συγκεκριμένα προβλήματα, αφού ακόμα και αν δεν τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του, τα έχει αναδείξει το Evros-news.γρ, το οποίο απ’ ότι γνωρίζουμε, αποτελεί την αγαπημένη, καθημερινή, ενημερωτική του συνήθεια (όπως και χιλιάδων άλλων).

-Τι θα γίνει με την παλιά γέφυρα Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, που παραμένει κλειστή μήνες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον… έπιασε λοιπόν ο πόνος για τη γέφυρα Κομψάτου στο νομό Ροδόπης και μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος στην επικοινωνιακή φιέστα-διαμαρτυρία που οργάνωσαν εκεί κάποιοι κάτοικοι της περιοχής για να δημιουργήσουν κυρίως εντυπώσεις σε βάρος της σημερινής περιφερειακής αρχής, αλλά δεν τον είδαμε να… συγκινείται για τις δύο “προβληματικές” γέφυρες γέφυρες του νόμου Έβρου και να τις αναφέρει έστω για λίγο στην παρέμβαση του κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Γιατί και οι δύο γέφυρες στο Διδυμότειχο και στο Μικρό Δέρειο έχουν σοβαρά προβλήματα και απαιτείται να βρεθεί λύση, είτε με επιδιόρθωσή τους, είτε με την κατασκευή καινούργιων.

Βέβαια, όπως είδαμε, η συγκεκριμένη επερώτηση εξελίχθηκε σε βατερλό του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αφού ο Χρήστος Μέτιος κυριολεκτικά τον… κατατρόπωσε με τα στοιχεία που εμφάνισε αλλά και την επισήμανση ότι ένας σύμβουλος του κ.Τοψίδη, ο Χρήστος Γάκης από την Καβάλα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο μπλοκάρισμα της συμφωνίας με το ΤΕΕ για τη σύνταξη Μελέτης που θα έβρισκε τα αίτια της πτώσης της γέφυρας. Βέβαια δεν ήταν και τόσο δύσκολο να κυριαρχήσει κάποιος με αντίπαλο τον Χριστόδουλο Τοψίδη, αλλά ο κ.Μέτιος δεν άφησε την ευκαιρία να τον κερδίσει κατά κράτος επί της ουσίας αλλά και σε επίπεδο εντυπώσειων.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δεν θα πρέπει να αρκεστούν όμως σε αυτό. Γιατί μπορεί να μην ήταν και δύσκολο έχοντας απέναντι τον κ.Τοψίδη να κυριαρχήσει κάποιος, αλλά είναι πολύ δύσκολο να δώσει λύσεις μαζί με τους συνεργάτες του στο πρόβλημα με τις γέφυρες Διδυμοτείχου και Μικρού Δερείου. Θα πρέπει να ανακοινώσουν Μέτιος και Πέτροβιτς τι προτίθεται να κάνει η περιφερειακή αρχή και για τις δύο, γιατί οι εκλογές πέρασαν και ο λαός της περιφέρειας τους εμπιστεύτηκε να κυβερνήσουν για άλλα τέσσερα χρόνια. Οι πολίτες ζητούν λοιπόν λύσεις στο πρόβλημα αυτό και θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις.

-Η καθυστέρηση έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπλοκάρει τις εργασίες επιδόρθωσης στη γέφυρα Μικρού Δερείου (φωτορεπορτάζ)