ΕΚΤΑΚΤΟ-Σαμοθράκη: “Κόλλησε” η φρεγάτα Έλλη στα αβαθή του λιμανιού της Καμαριώτισσας στην άσκηση “Παρμενίων 2019”

ΕΚΤΑΚΤΟ-Σαμοθράκη: “Κόλλησε” η φρεγάτα Έλλη στα αβαθή του λιμανιού της Καμαριώτισσας στην άσκηση “Παρμενίων 2019”

Αυτό που φοβόταν και επεσήμαναν κάποιοι καιρό τώρα ότι μπορεί να συμβεί στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη με τα πλοία της γραμμής λόγω των επιχωματώσεων που δημιούργησαν αβαθή, έγινε τα ξημερώματα με την φρεγάτα Έλλη του Πολεμικού Ναυτικού που μετέχει στην στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων 2019”.

Συγκεκριμένα, υπήρξε ναυτικό ατύχημα  περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες η φρεγάτα Έλλη, επικεφαλής πλοίο συντονισμού της άσκησης, προσάραξε στα αβαθή σε αμμώδη σημείο στην περιοχή Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης. Μετά από μεγάλη προσπάθεια το πλήρωμα κατάφερε να το ξεκολλήσει τις πρωινές ώρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην περιοχή πνέουν ισχυρότεροι άνεμοι. Στο νησί ήταν προγραμματισμένο να γίνει η αποβατική ενέργεια της τελικής φάσης με τμήματα πεζοναυτών να εξέρχονται από τα αρματαγωγά του στόλου. Αυτός φαίνεται ότι ήταν ο λόγος που αρχικά ακυρώθηκε το ναυτικό μέρος από την τελική άσκηση, ενώ σύμφωνα με τους επιτελείς η άσκηση σε στρατιωτικό και αεροπορικό επίπεδο θα συνεχιστεί κανονικά. Τελικά αποφασίστηκε να γίνει και το ναυτικό μέρος, αφού το πλοίο ξεκόλλησε.  Θα υπάρξουν και ρίψεις αλεξιπτωτιστών στο νησί της Σαμοθράκης και αεροπορική υποστήριξη.

Το ίδιο πήγε να πάθει τον Αύγουστο το AZORES EXPRESS

και ο καπετάνιος έφυγε γιατί φοβήθηκε μην “κολλήσει”

Αυτό που συνέβη με την φρεγάτα Έλλη ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να συμβεί και φυσικά φέρνει στο μυαλό όσα συνέβησαν την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, τότε που το νησί ήταν αποκλεισμένο λόγω της βλάβης στα πλοία ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Η Κυβέρνηση είχε βρει τότε το AZORES EXPRESS που φόρτωσε κόσμο και αυτοκίνητα από την Αλεξανδρούπολη, αλλά όταν πήγε να μπει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και ενώ επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, ο καπετάνιος του τελικά αποφάσισε να μην “δέσει”, όχι μόνο γιατί παρουσιάστηκε μια μικρή μηχανική βλάβη, αλλά και επειδή φοβήθηκε μην “κολλήσει” και προσαράξει στα αβαθή του… προβληματικού λιμανιού του νησιού, λόγω των επιχωματώσεων και της έλλειψης καθαρισμού επί χρόνια.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε θίξει μάλιστα πολλές φορές ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης, είχε καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατά του ΟΛΑ γιατί δεν φρόντιζε να καθαρίσει το λιμάνι, ενώ και η Κυβέρνηση μετά από εκείνο το περιστατικό, που ουσιαστικά… φούντωσε ακόμα περισσότερο την ακτοπλοϊκή κρίση στην Σαμοθράκη, έδωσε άμεσα χρήματα να ξεκινήσει ο καθαρισμός. Κάτι τέτοιο όμως, όπως αποκάλυψε το Evros-news.gr δεν έγινε, μια και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας αν και έφτασαν τα χρήματα, δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια.

Όσα διαδραματίστηκαν μάλιστα εκείνη την ημέρα με το AZORES EXPORESS και τον ρόλο που έπαιξαν κάποιοι προκειμένου να μην “δέσει” το συγκεκριμένο πλοίο στο… προβληματικό λόγω των επιχωματώσεων λιμάνι της Καμαριώτιισας, τα είχαμε επισημάνει εμείς. Μάλιστα τονίζαμε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, θα πρέπει να ψάξει επισταμένα το συγκεκριμένο θέμα, γιατί αν το πλοίο που κατάφερε και έστειλε έπαιρνε τον κόσμο από την Σαμοθράκη εκείνη την ημέρα, την πρώτη που είχε μείνει χωρίς καθόλου ακτοπλοϊκή σύνδεση το νησί  μια και λόγω καιρού σταμάτησαν το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ και το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ, δεν θα υπήρχε ο χαμός που ακολούθησε να έβλαψε την εικόνα της Κυβέρνησης.  Απλά και αυτός βρήκε το εύκολο… θύμα, τον ιδιοκτήτη της SAOS Ferries κ.Μανούση και δεν θέλησε να αναζητηθούν οι ευθύνες που ενδεχομένως να είχαν άλλοι, οι οποίοι θα ήθελαν να μην ευδοκιμήσει η λύση που βρήκε τότε η Κυβέρνηση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*