ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Προμηθεύτηκαν αθλητικό μπαλόνι και τον Αύγουστο “ανακάλυψαν” πως δεν υπάρχει νόμος για εγκατάσταση του!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Προμηθεύτηκαν αθλητικό μπαλόνι και τον Αύγουστο “ανακάλυψαν” πως δεν υπάρχει νόμος για εγκατάσταση του!!!

-Στις 28 Αυγούστου ο Γιάννης Βαταμίδης με… αγωνιώδες έγγραφο, παραδέχονταν ότι για το αθλητικό μπαλόνι που προμηθεύτηκαν δεν υπάρχει Νομοθετικό Πλαίσιο για προδιαγραφές και εγκατάσταση 

Έχουν περάσει πάνω από 2,5 χρόνια από την αρχική εξαγγελία του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη για την εγκατάσταση αθλητικού μπαλονιού, με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις ο δήμος Αλεξανδρούπολης το προμηθεύτηκε και υπέγραψε τον Απρίλιο με τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές φιέστες την σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, αλλά τον περασμένο Αύγουστο, λίγες ημέρες πριν αποτελέσουν παρελθόν, ξαφνικά “ανακάλυψαν” ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ για την εγκατάσταση του.

Μια σειρά από επίσημα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Evros-news.gr και αφορούν την αλληλογραφία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (πάντα οι γνωριμίες από τα πολλά χρόνια στο αθλητικό ρεπορτάζ σε αθηναϊκές εφημερίδες είναι πολύ χρήσιμες), ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τους επίσης τέως Αντιδημάρχους Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα. Γιατί αποδεικνύουν ότι… η καλύτερη δημοτική αρχή στην Ελλάδα, όπως συχνά… αυτοαποθεώνονταν ο κ.Λαμπάκης, ήταν ένα… μπάχαλο και δεν ήξεραν κυριολεκτικά τι τους γίνεται.

Πέρυσι, τον Οκτώβριο του 2018, έκαναν τον διαγωνισμό και ενώ υπήρχαν τεύχη δηµοπράτησης και οι τεχνικές προδιαγραφές που αφορούν στην κατασκευή του έργου «Υποδοµή και εγκατάσταση προπονητηρίου κλειστού θόλου στέγασης αθλητικών εγκαταστάσεων» προϋπολογισµού 250.000,00 € µε ΦΠΑ. Πρόκειται για την βάση πάνω στην οποία θα τοποθετούνταν το περίφημο αθλητικό μπαλόνι, που θα χρησιμοποιούσαν για προπονήσεις τους χειμερινούς μήνες σύλλογοι μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ.

Τον Απρίλιο του 2019 έγινε η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο Κώστα Παπαδόπουλο, για την προμήθεια του αθλητικού μπαλονιού ή “κλειστού θόλου προπονήσεων”, με ποσό πάνω από 200.000 ευρώ και την εγκατάσταση του. Τότε μάλιστα τόνισαν όλοι κατηγορηματικά πως τον Αύγουστο του 2019 θα είχε ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του.

Ήδη όμως βρισκόμαστε στον Οκτώβριο, η δημοτική αρχή Λαμπάκη έφυγε στις 31 Αυγούστου και φυσικά δεν έχει γίνει το παραμικρό. Σύμφωνα μάλιστα με τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεση μας, μετά από 2 και πλέον χρόνια, οι… έμπειροι Βαγγέλης Λαμπάκης, Γιάννης Βαταμίδης και Γιώργος Κουκουράβας, που πρόσφατα με ανακοινώσεις της παράταξης τους “Πόλη και Πολίτες” ειρωνεύονταν με απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τους “διαδόχους” τους και συγκεκριμένα το δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θόδωρο Βουρδόλη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπγρεσιών Κυριάκο Αραμπατζή “, ανακάλυψαν λίγες ημέρες πριν αποχωρήσουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που να προβλέπει τον τρόπο εγκατάστασης του κατασκευής αυτής.

Εμείς λοιπόν εδώ στο Evros-news.gr, που κατά τον κ.Λαμπάκη είμαστε “δολοφόνοι χαρακτήρων”, “κιτρινιστές”, “αδρά αμειβόμενοι” και “άνθρωποι των χρυσωρυχείων” ρωτάμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Όχι για μας, αλλά για λογαριασμό των πολιτών του δήμου Αλεξανδρούπολης, γιατί οι πάνω 450.000 ευρώ που θα κοστίσει το συγκεκριμένο αθλητικό μπαλόνι, είναι χρήματα δικά τους. Γιατί όπως… υπερηφανεύονταν τότε, τα χρήματα δόθηκαν από το πλεόνασμα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

  • Όταν λίγες ημέρες πριν από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών και συγκεκριμένα στις 24 Μαίου 2019 ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης με δελτίο Τύπου δυο ημέρες πριν την κάλπη, πανηγύριζε με φωτογραφίες ότι είναι έτοιμο το αθλητικό μπαλόνι στο εργοστάσιο που έγινε η παραγγελία, δεν γνώριζε πως απαιτούνταν ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την εγκατάσταση του;

  • Είναι αλήθεια πως κάποια στιγμή το κατάλαβαν και αντιπροσωπεία του δήμου Αλεξανδρούπολης, αποτελούμενη από τον τέως δήμαρχο κ.Λαμπάκη και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κουκουράβα βρέθηκε στην Δράμα (είδαν και τον δήμαρχο Μαμσάκο για την πρόσληψη του δεύτερου στην ΔΙΑΑΜΑΘ από τον Σεπτέμβριο), όπου έχει ήδη τοποθετηθεί ανάλογο αθλητικό μπαλόνι; Εκεί τους απάντησαν πως αυτοί το τοποθέτησαν χωρίς να έχει ακολουθηθεί κάποια νόμιμη διαδικασία και ενήργησαν αυθαίρετα;
  • Αληθεύει πως… αρνήθηκε να υπογράψει η υπεύθυνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ.Μπρίκα για να προχωρήσει το έργο αν και δεν υπήρχε η απαραίτητη ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ , λέγοντας πως δεν μπορεί να… πάει φυλακή αν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο ατύχημα και ενώ θα το χρησιμοποιούν παιδιά που θα προπονούνται σε αυτό;
  • Είναι αλήθεια ότι ο εργολάβος που ανέλαβε, κατόπιν διαγωνισμού, αντί 250.000 ευρώ να φτιάξει την ειδική βάση πάνω στην οποία θα “κουμπώσει” το αθλητικό μπαλόνι, επίσης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να προχωρήσει αν δεν υπήρχε η ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ;

  • Όταν Γιάννη Βαταμίδη αναφέρεις στο έγγραφο προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δεν υπάρχει Νομοθετικό Πλαίσιο για προδιαγραφές και εγκατάσταση και τι πρέπει να κάνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, που ήδη προμηθεύτηκε το αθλητικό μπαλόνι, δεν παραδέχεσαι πως αν είχε τοποθετηθεί αυτό θα γινόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ, αλλά τόσο εσύ όσο και ο δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο κ.Κουκουράβα δεν πήρατε χαμπάρι 2,5 χρόνια; Εσείς που αποτελούσατε την καλύτερη δημοτική αρχή στην Ελλάδα και είστε πολύ έμπειροι σε σχέση με τους άπειρους που ανέλαβαν τώρα;

Η… αγωνιώδης αλληλογραφία Βαταμίδη

με τον υφυπουργό αθλητισμού Λ.Αυγενάκη

Έτσι άρχισε η… αγωνιώδης αλληλογραφία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού (και έμπειρου σε αντίθεση με τον “διάδοχο” του Θόδωρο Βουρδόλη που είναι άνθρωπος του αθλητισμού χρόνια και όχι … βιβλιοπώλης όπως ο κ.Βαταμίδης, αλλά… άπειρος σύμφωνα με την ανακοίνωση Λαμπάκη) Γιάννη Βαταμίδη, ο οποίος στο πρώτο του έγγραφο με ημερομηνία 13 Αυγούστου 2019, ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι έγινε ήδη ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ του αθλητικού μπαλονιού και ζητάει αρχικά να γίνει έλεγχος λειτουργικότητας της φουσκωτής κατασκευής.

Ο Βαταμίδης παραδέχεται 28 Αυγούστου ότι δεν υπάρχει

Νομοθετικό Πλαίσιο για προδιαγραφές και εγκατάσταση 

Ακολούθησε νέο έγγραφο στις 28 Αυγούστου, τρεις μόλις ημέρες πριν από την λήξη και τυπικά της θητείας της τέως δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, στο οποίο ο Γιάννης Βαταμίδης παραδέχεται ότι “ανακάλυψαν” τώρα ότι δεν υπάρχει Νομοθετικό Πλαίσιο για προδιαγραφές και εγκατάσταση και τι πρέπει να κάνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, που ήδη προμηθεύτηκε το αθλητικό μπαλόνι. 

Ακολούθησε η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργείου Αθλητισμού που δόθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και έφτασε πλέον στη νέα δημοτική αρχή και τον καινούργιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θόδωρο Βουρδόλη (αυτόν που ειρωνεύονταν για την αθλητική του προσφορά χρόνια τώρα οι Λαμπάκης, Βαταμίδης και οι άλλοι της παράταξης τους με ανακοίνωση), όπου ξεκάθαρα επισημαίνεται ότι η ΓΓΑ ασχολείται μόνο με θέματα λειτουργικότητας της εγκατάστασης. Για την τοποθέτηση και τις οικοδομικές άδειες πρέπει να απευθυνθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το χρονικό του φιάσκου με το αθλητικό μπαλόνι

από τον Ιανουάρθιο 2018 έως και σήμερα

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου 2018, όταν ο Βαγγέλης Λαμπάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum Fm και τον Δημήτρη Κολιό, δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί αθλητικό μπαλόνι ανάμεσα στα δύο κολυμβητήρια της πόλης, αφού η αρχική σκέψη να τοποθετηθεί στο Πάρκο Αλτιναλμάζη εγκαταλείφθηκε, μια και ξεπερνούσε τα 5 μέτρα σε ύψος και η Πολεοδομία δεν το επέτρεπε. Μάλιστα ανέφερε ότι θα δοθούν από το ταμείο του δήμου 390.000 ευρώ για την εγκατάσταση του και ως τα τέλη Μαίου 2018 θα είναι έτοιμο.

-28 Ιανουαρίου 2019: Ευάγγελος Λαμπάκης: “Αθλητικό μπαλόνι 1.900 τ.μ δίπλα στο νέο κολυμβητήριο”

-4 Φεβρουαρίου 2018: ΕΡΧΕΤΑΙ … ΤΟ “ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΠΑΛΟΝΙ” ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Φυσικά ο Μάιος του 2018 πέρασε, ούτε φωνή και ακρόαση από το αθλητικό μπαλόνι και την εγκατάσταση του και το Evros-news.gr με αναφορά και ρεπορτάζ φρόντισε να θυμίσει αυτή την ανακολουθία του τέως δημάρχου.

-4 Αυγούστου 2018: “Φούσκα” οι εξαγγελίες Λαμπάκη για Αθλητικό Μπαλόνι 1.900 τ.μ ως τον Μάιο

Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έγινε ο διαγωνισμός για την κατασκευή της βάσης που θα τοποθετούνταν η συγκεκριμένη κατασκευή, υπήρξε ανάδοχος, αλλά όπως επίσης ανέδειξε το Evros-news.gr, έγινε… κατόπιν εορτής η έγκριση της μελέτης για το συγκεκριμένο θέμα. Αλήθεια, αφού υπήρξε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι υπάλληλοι της δεν γνώριζαν και δεν ενημέρωσαη πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο Νομοθετικό Πλαίσιο για το έργο αυτό; Ιδού το ρεπορτάζ μας τότε.

-3 Νοεμβρίου 2018: Αθλητικό Μπαλόνι: Ξεφούσκωσε η λογική. Πρώτα ο διαγωνισμός, μετά η έγκριση της μελέτης στο δημοτικό συμβούλιο

Στις 4 Απριλίου 2019, υπογράφηκε τελικά η σύμβαση μεταξύ του δήμου και του εργολάβου Κώστα Παπαδόπουλου, για την προμήθεια και εγκατάσταση του αθλητικού μπαλονιού. Φυσικά με τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές φανφάρες από Λαμπάκη, Βαταμίδη, Κουκουράβα και Παντελίδη, τον τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Ο ανάδοχος Κώστας Παπαδόπουλος μάλιστα διαβεβαίωνε ότι μέσα στον Αύγουστο του 2019 θα είχε ήδη τοποθετηθεί το αθλητικό μπαλόνι, αλλά όσο το είδατε εσείς το είδαν και οι Αλεξανδρουπολίτες και κανείς πλέον δεν ξέρει αν και πότε θα τοποθετηθεί αφού δεν υπάρχει άδεια.

-4 Απριλίου 2019: Ευχάριστα νέα για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης… Το προπονητήριο «μπαλόνι» είναι γεγονός

Στις 24 Μαίου 2019, δυο ημέρες πριν τις κάλπες της πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλογών, ο τέως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης, ο…έμπειρος και άνθρωπος του αθλητισμού σε σχέση με τον επόμενο που ανέλαβε, τον Θόδωρο Βυρδόλη που τον ειρωνεύονταν με ανακοίνωση τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, έστειλε… προπαγανδιστικό δελτίο Τύπου με φωτογραφία του αθλητικού μπαλονιού στο εργοστάσιο από το οποίο το προμηθεύτηκαν.

-24 Μαίου 2019: Ιδού το αθλητικό μπαλόνι της Αλεξανδρούπολης!

-23 Μαίου 2019: Έτσι θα είναι το “μπαλόνι” γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης!

Υ.Γ: Όπως είδατε, χρησιμοποίησα δημοσιεύματα διαφόρων ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, όλα τους.. αποθεωτικά. Μην κοιτάτε που εμείς στο Evros-news.gr είμαστε “δολοφόνοι χαρακτήρων”, “κιτρινιστές”, “αδρά αμειβόμενοι” και “άνθρωποι των χρυσωρυχείων” και τα… ψάχνουμε, κάνοντας κριτική στον τέως δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Που θα πάει; Ήδη βλέπω και άλλοι άρχισαν πλέον να “ανακαλύπτουν” ότι υπάρχουν σκουπίδια, κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αλεξανδρούπολη. Το κάνουν βέβαια τώρα που πέρασαν οι εκλογές και άλλαξε η δημοτική αρχή, αλλά δεν πειράζει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

 

 

 

Ένα σχόλιο

  1. το αθλητικό μπαλόνι έχει πληρωθεί ; εάν υπήρχε ο έλεγχος νομιμότητας απο το ελεγκτικό συνέδριο , που έχει καταργηθεί, ίσως και να μην εγκρινόταν η δαπάνη του. Εχουν δίκαιο οι υπάλληλοι που ζητούν την συνέχιση του ελέγχου απο το ελεγκτικό συνέδριο .

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*