Aποθρασύνθηκαν οι διακινητές και… διαφημίζουν τις “υπηρεσίες” τους στον Έβρο μέσω facebook

Aποθρασύνθηκαν οι διακινητές και… διαφημίζουν τις “υπηρεσίες” τους στον Έβρο μέσω facebook

-Θα σας περιμένει αυτοκίνητο στο Πραγγί για να πάτε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη τους γράφουν

Aποθρασύνθηκαν οι διακινητές και… διαφημίζουν τις “υπηρεσίες” τους στον Έβρο μέσω facebook, προκειμένου να προσελκύσουν λαθρομετανάστες οι οποίοι να τους πληρώσουν για να περάσουν στην Ελλάδα.

Η διαφήμιση στο Facebook από τον «βασιλιά» της διακίνησης μεταναστών είναι χαρακτηριστική. «Δεν θα σας πειράξει κανείς στην Ελλάδα».  Έγινε διακινητής προσφύγων και μεταναστών και κατάφερε να θησαυρίσει. Το εμπόριο ελπίδας τα χρόνια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης, έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα και όπως ο ίδιος λέει, έχει πλέον τις κατάλληλες διασυνδέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι ο «βασιλιάς» της διακίνησης αλλοδαπών. Εκείνος που έχει φτάσει στο σημείο να διαφημίζει τις υπηρεσίες του στο Facebook. Στο θέμα που αποκάλυψε το κανάλι “Open”, φαίνεται σε βίντεο ο διακινητής να μιλάει και να δείχνει πώς κι από πού περνάει ο «πελάτης», πόσο πάει η ταρίφα, αλλά και τις παροχές που του προσφέρει…

«Έτσι θα περάσετε στην Ελλάδα, δεν θα σας πειράξει κανείς, θα σας πάρουμε με αυτοκίνητο και θα πάρετε και διαβατήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων η διαφήμιση του διακινητή στο facebook.

Οι υπηρεσίες του κοστίζουν από 2.500 έως 3.500 € το κεφάλι, ανάλογα με τις παροχές. Ξεκινώντας από το Ιντλίμπ της Συρίας, φτάνει κανείς στον Εβρο κι από εκεί Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα.

«Είμαι το λιοντάρι της διακίνησης», γράφει ο διακινητής και καμαρώνει για το έργο του και δίνει περαιτέρω πληροφορίες. «Βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο θα σας περιμένει «ταξί» στο Πραγγί και θα σας πάει στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα…».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν έχει πρόβλημα να δείξει το πρόσωπο του ο συγκεκριμένος και δίνει και τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιφερόμενοι.

Πηγή: newsit.gr