Αλεξανδρούπολη: Το θέμα της ασφάλειας των σχολικών χώρων θέτει η Ένωση Γονέων Μαθητών

Αλεξανδρούπολη: Το θέμα της ασφάλειας των σχολικών χώρων θέτει η Ένωση Γονέων Μαθητών

Το θέμα της ασφάλειας των σχολικών χώρων, θέτει η Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης, με αφορμή το δέντρο που έσπασε από την πρόστατη κακοκαιρία, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, άσχετα αν αυτό έγινε προς τα έξω και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο και ευτυχώς δεν κινδύνεψαν μαθητές, εκπαιδευτικοί ή γονείς.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

“Για ακόμη μία φορά θεατές της ίδιας εικόνας: δέντρο σε σχολική αυλή έσπασε και έπεσε, μετά από σύντομη δυνατή καταιγίδα. Αυτή τη φορά όχι δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς (βλέπε 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης), αλλά επάνω σε αυτοκίνητο και μηχανάκι, σταθμευμένα δίπλα στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Ευτυχώς το πρωινό πρόγραμμα είχε τελειώσει και τα παιδιά είχαν σχολάσει με ασφάλεια. Ωστόσο, λειτουργούσε ακόμα το ολοήμερο! Εξάλλου, δέντρο κατέπεσε και στον χώρο του 1ου Γυμνασίου, ελάχιστες ημέρες πριν, ενώ το τοιχίο της αυλής του 4ου Γυμνασίου και 1ου Γενικού Λυκείου, βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για άλλη μία φορά λοιπόν επανέρχεται το θέμα της ασφάλειας στους σχολικούς χώρους. Θεωρούμε απαγορευτικό να αναμένουμε να συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα για να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές, προκειμένου να διασφαλιστεί η καταλληλότητα όλων των σχολικών χώρων.

Δεν μπορούμε παρά μόνο ρητά και κατηγορηματικά να απαιτήσουμε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου σε όλα τα πεδία που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού: δέντρα, στατικότητα κτηρίων και τοιχίων, καταλληλότητα αθλητικών υποδομών (π.χ. μπασκέτες, εστίες, παιδικές χαρές), στεγανότητα, αντιπυρική προστασία”.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*