Κάνουν και καταγγελίες παίρνοντας πίσω τις υπογραφές για την προσπάθεια δημιουργίας σχισματικής Μητρόπολης στη Θράκη

Κάνουν και καταγγελίες παίρνοντας πίσω τις υπογραφές για την προσπάθεια δημιουργίας σχισματικής Μητρόπολης στη Θράκη

Εξελίξεις στην υπόθεση της προσπάθειας με την οποία επιχειρούν κάποιοι να δημιουργήσουν σχισματική Μητρόπολη Παλαιοημερολογιτών στη Θράκη, συνεχίζουν να σημειώνονται τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά την σύλληψη του πρώην κληρικού της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος ενώ καθαιρέθηκε συνεχίζει να λειτουργεί ως ιερέας αλλά και πρωτοστατεί με οπαδούς του στην συγκέντρωση υπογραφών για την δημιουργία παλαιοημερολογίτικης, σχισματικής Μητρόπολης, με την επωνυμία «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδας και πάσης Θράκης», έχουν πάει στο αστυνομικό τμήμα κυρίως της Αλεξανδρούπολης αρκετά άτομα, τα οποία αναίρεσαν τις υπογραφές που είχαν βάλει στο σχετικό έγγραφο. Επικαλούνται ότι παραπλανήθηκαν από αυτούς που τους πλησίασαν και ζήτησαν να υπογράψουν, αφού δεν γνώριζαν τους πραγματικούς σκοπούς και στόχους της συγκεκριμένης προσπάθειας που κατευθύνει ο πρώην κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια σε φυλάκιση και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, χάνοντας τελείως την ιεροσύνη του.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν υπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο δημιουργίας σχισματικής Μητρόπολης στην Θράκη, προέβησαν και σε καταγγελίες, μερικές από τις οποίες θεωρούνται σοβαρές και αφορούν την δράση του συγκεκριμένου καθαιρεθέντος κληρικού και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω του. Επεσήμαναν ότι ο προσηλυτισμός σε μέλη των οικογενειών τους, δημιούργησε σημαντικά οικογενειακά προβλήματα, ακόμη και… δράματα. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν και σοβαρά οικονομικά θέματα και εξελίξεις. Οι αστυνομικές αρχές μελετούν τις καταγγελίες αυτές και αφού τις αξιολογήσουν, θα προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι εκτός της προσαγωγής από την αστυνομία πριν λίγες ημέρες του πρώην κληρικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια σε φυλάκιση και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις κατηγορίες της αντιποίησης θρησκείας και του προσηλυτισμού, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του Εισαγγελέα, στις 16 Οκτωβρίου πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση της δημιουργίας ΜΚΟ με την ονομασία αρχικά “Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου”. Αρχικά, επειδή η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Αετοχωρίου προσέφυγαν στα δικαστήρια, εκδόθηκαν προσωρινά μέτρα που απαγόρευσαν την χρήση του όρου Ιερός Ναός.

-Απαγόρευση δικαστηρίου στην ΜΚΟ που μαζεύει υπογραφές για σχισματική Μητρόπολη Θράκης να χρησιμοποιεί τίτλο “Ιερός Ναός”

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι σίγουρα πολυδιάστατη και δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών και δικαιολογημένες αντιδράσεις, όχι μόνο στην πλευρά της επίσημης εκκλησίας, με τις ανακοινώσεις του Μητροπολίτη Αλέξανδρούπολης κ.Άνθιμου αλλά και την κοινή ανακοίνωση των 4 Μητροπολιτών της Θράκης,  αλλά και σε απλούς πιστούς καθώς και σε ανθρώπους που βλέπουν και εξετάζουν τα πράγματα από αρκετές παραμέτρους και πλευρές. Όπως άλλωστε τόνισε το Evros-news.gr, υπάρχει και η… εθνική διάσταση της όλης προσπάθειας  για την δημιουργία σχισματικής Μητρόπολης στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας. Γιατί σε κάποιους θα… άρεσε να εμφανίζεται το χριστιανικό στοιχείο της Θράκης… διαιρεμένο και από την άλλη πλευρά το μουσουλμανικό ενιαίο. Γι’ αυτό και οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει την προσοχή και την κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών του Κράτους, ενώ η δημιουργία Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) από τον καθαιρεθέντα κληρικό, όταν πολλές εξ αυτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν αμφιλεγόμενο ρόλο και τρόπο λειτουργίας, αλλά και οικονομικούς πόρους και δεν εννοούμε μόνο όσες ασχολούνται με το λαθρομεταναστευτικό,  επίσης έχουν προκαλέσει εγρήγορση και αυξημένη προσοχή, γιατί μπορεί να άπτονται εθνικών θεμάτων στην περιοχή μας.

4 Σχόλια

  1. Μακάρι να καταλάβουν όλοι όσοι υπέγραψαν ότι παραπλανήθηκαν και εξαπατήθηκαν απ΄αυτόν τον απατεώνα και να τον καταγγείλουν.

  2. Έχουμε και Μητρόπολη και σύμφωνα με την Αποστολική Διαδοχή Ορθόδοξο Μητροπολίτη! Δεν θέλουμε καθηρημένους και σχισματικές εκκλησίες που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν στην περιοχή μας! Να φύγει!

  3. Έλεος πια! Τι θα γίνει μ αυτόν; Όλο και κάτι καινούριο βγαίνει. Προσηλυτισμός, οικονομικά, εθνικά.
    Πάλι καλά άρχισαν να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι και να παίρνουν πίσω τις υπογραφές τους. Τελικά είναι πολυ επικίνδυνος.

  4. Απορώ, οι οπαδοί του δεν καταλαβαίνουν ότι πίσω από όλ αυτά τίποτα πνευματικό δεν υπάρχει; Τους κοροϊδεύει και τους χρησιμοποιεί. Έχουν μεγάλη ευθύνη και όλοι αυτοί που βγαίνουν μαζί του στη γύρα για υπογραφές. Θέλουν να μπερδέψουν τον κόσμο. Γι αυτό χρειάζεται να μελετάμε για να μην έχουμε άγνοια και να προσέχουμε!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*