ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η παραίτηση του Τομεάρχη της παράταξης Λαμπάκη και η απαγορευμένη λέξη… Πατσουρίδης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η παραίτηση του Τομεάρχη της παράταξης Λαμπάκη και η απαγορευμένη λέξη… Πατσουρίδης

Την στιγμή που στην Αλεξανδρούπολη η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη προσπαθεί να βρει τον… βηματισμό της και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, οι εξελίξεις στην αντιπολίτευση του δήμου Αλεξανδρούπολης τρέχουν με έντονους ρυθμούς.

Οι λανθασμένες επιλογές, οι προσωπικοί αποτυχημένοι χειρισμοί και οι απαράδεκτες αντιδράσεις του Παύλου Μιχαηλίδη, είχαν ως αποτέλεσμα  να ολοκληρωθεί σήμερα το χρονικό ενός… προαναγγελθέντος διαζυγίου. Με την διαγραφή του εκ μέρους των άλλων πέντε εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων από επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ”.

Παραιτήθηκε από σκιώδης Αντιδήμαρχος ο Σεφεριάδης

Εξελίξεις υπήρξαν πολύ νωρίτερα όμως και στην παράταξη του τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Με έναν… σκιώδη Αντιδήμαρχος και Τομεάρχη να αποχωρεί από την… εικονική δημοτική αρχή που έφτιαξε, για να αισθάνονται όσοι είχαν τις καρέκλες επί χρόνια, ότι κάτι παραμένουν μετά την ήττα των εκλογών.

Αρχικά είχαν ανακοινωθεί ως αρμόδιος Τομεάρχης Πρασίνου & Περιβάλλοντος ο Σάββας Σεφεριάδης και Πρασίνου ο Χρήστος Ζιώγας. Το δημοσίευσαν μάλιστα όλα τα τοπικά ΜΜΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ξαφνικά, στην επίσημη σελίδα της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, εκείνη η ανάρτηση “εξαφανίστηκε” και εμφανίστηκε μια δεύτερη την 1η Οκτωβρίου, όπου το όνομα και η αρμοδιότητα του κ.Σεφεριάδη δεν υπήρχε. Τις “αρμοδιότητες” του ανέλαβε πλέον ο κ.Ζιώγας, που έτσι και αλλιώς τις είχε ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
Άσχετα αν αυτό δεν έγινε αντιληπτό, εγώ που τα ψάχνω όλα, απόρησα βλέποντας την παράθεση νέας λίστας Τομεαρχών, από την οποία σε σχέση με την πρώτη που είχε ανακοινωθεί, απουσίαζε το όνομα του Σεφεριάδη. Όπως έμαθα λοιπόν, ο ίδιος παραιτήθηκε από το συγκεκριμένο… πόστο, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του, γιατί στα 9 χρόνια που ήταν δημοτικός σύμβουλος, ο τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δήμαρχος κ.Λαμπάκης, δεν του ανέθεσε κάποιο πόστο ευθύνης.

Ας συνεδριάζουν στο SOHO ή στο εξοχικό Λαμπάκη

Τώρα που βρέθηκαν στην αντιπολίτευση, τον έκρινε ικανό να είναι σκιώδης Αντιδήμαρχος και Τομεάρχης; Κι επειδή όλα αυτά συζητήθηκαν στην συγκέντρωση της παράταξής, την παραταξιακή επιτροπή όπως την αποκαλούν χαρακτηριστικά, μου λένε πως μία από τις συνεδριάσεις έγινε στα γραφεία της ΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη. Μιας ΠΕΔ όπου για λίγες μέρες ακόμα ο Βαγγέλης Λαμπάκης παραμένει Πρόεδρος και θα αποτελέσει και από εκεί παρελθόν, μετά την δημαρχία.

Ελπίζω να μην ισχύει κάτι τέτοιο και να πρόκειται για… ράδιο αρβύλα. Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω πόσο… θεσμικό και σωστό είναι να χρησιμοποιεί ο τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και σε λίγες μέρες και τέως Πρόεδρος της ΠΕΔ, τα συγκεκριμένα γραφεία και να συνεδριάζει η παράταξή του. Έστω και για μία φορά.

Αν δεν έχουν πάντως χώρο αυτός και οι… σκιώδεις Αντιδήμαρχοι του, μπορούν να πηγαίνουν στο αγαπημένο τους SOHO και να συνεδριάζουν για αυτά τα θέματα. Μπορούν ακόμα να πηγαίνουν στο εξοχικό του κ.Λαμπάκη στα Δίκελλα. Ξέρετε, αυτό με την πισίνα, όπου ανέβαζε φωτογραφίες να καπνίζει πούρα με φίλους του δημοσιογράφους και συγκεκριμένα τον Διευθυντή Ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Αντώνη Τελόπουλο.

Ζητάει γραφεία ενώ το αρνιόταν χρόνια στην αντιπολίτευση

Θα θυμάστε τις περίφημες φωτογραφίες του τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που έχει και το… θράσος να μας κατηγορεί ότι υποστηρίζουμε τους αντιπάλους του. Αυτός που η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της περιοχής τον… λιβάνιζε επί 9 χρόνια και συνδιασκέδαζε με κορυφαία στελέχη των τοπικών καναλιών.

Το φοβερό επίσης είναι άλλο. Επί 9 χρόνια και παρά τα αιτήματα και τις πιέσεις, ο τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, δεν παραχωρούσε χώρο στις δημοτικές παρατάξεις για να έχουν το γραφείο τους και να συνεδριάζουν. Τώρα έβγαλε ανακοίνωση και κατηγορεί την δημοτική αρχή Ζαμπούκη πως έχει υποχρέωση από τον Νόμο ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

Τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση τα θυμήθηκε όλα αυτά τα δικαιώματα ο κ.Λαμπάκης. Όσο ήταν δήμαρχος, με την γνωστή αλαζονεία του αντιμετώπιζε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στα 9 χρόνια της θητείας του. Θα νομίζει ότι όλοι έπαθαν ομαδικό αλτσχάιμερ και ξέχασαν τις καθεστωτικές του συμπεριφορές και την απαράδεκτη νοοτροπία του, που ήταν και ένας από τους λόγους που έχασε τις εκλογές.

Μα τον… Γερακόπουλο βρήκε;

Μια και μίλησα για τη νέα… σκιώδη δημοτική αρχή Λαμπάκη και την αποχώρηση του Σάββα Σεφεριάδη, είδα ότι όρισε το Χρήστο Γερακόπουλο εκπρόσωπο τύπου της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” Μα είναι δυνατόν; Τόσα όμορφα παλικάρια έχει, αυτόν βρήκε; Γιατί δεν αρκεί κάποιος να ξέρει να μιλάει (ούτε και σ’ αυτό τα καταφέρνει ο Γερακόπουλος εδώ που τα λέμε), χρειάζεται και η εμφάνιση που παίζει σημαντικό ρόλο.

Υπάρχει ο… ευθυτενής, το fashion icon Κώστας Γκοτσίδης, άσχετα αν αυτό που τον “καίει” τώρα είναι η υποψηφιότητα του για Διοικητής του ΠΓ Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου υπέβαλλε αίτηση ιαι τον “σπρώχνουν” κάποιοι. Κι ακόμα ο Στέλιος Βραχιόλογλου, ο Γιώργος Ουζουνίδης και αυτός έβαλε τον Γερακόπουλο; Να ήταν τίποτα δέματα του Πολυκοινωνικού για μοίρασμα στην οδό Άβαντος να του τα ανέθετε. Συχνά τον έβλεπαν εκεί τον Γερακόπουλο, ιδιαίτερα προεκλογικά.

Όπως είδατε, δεν ανέφερα καθόλου τον Γιώργο Κουκουράβα που είναι επίσης νέο, ψηλό και ωραίο παλικάρι. Που να τα προλαβαίνει όμως ο… Γιώργαρος όλα; Και στη δουλειά του όπου επέστρεψε, στον Άκτορα μου είπαν ότι δουλεύει και όχι στην Εγνατία Οδό όπως έγραψα,  αλλά και στην ΔΙΑΑΜΑΘ όπου υπέγραψε σύμβαση για 20 μήνες, με την μεσολάβηση του κ.Λαμπάκη και όχι οχτώ μήνες όπως αρχικά είχαμε αναφέρει. Με καθήκοντα να παρακολουθεί την εξέλιξη της ΜΕΑ και του ΧΥΤΥ της Αλεξανδρούπολης που κατασκευάζονται.

“Πλήρωσε” και την… τακτοποίηση Κουκουράβα

Πάντως ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος που δέχτηκε και υλοποίησε το αίτημα του συναδέλφου του Βαγγέλη Λαμπάκη μάλλον την πάτησε και το “πλήρωσ唨. Γιατί έχασε την επανεκλογή του, την οποία επιθυμούσε διακαώς. Κι είναι κρίμα, γιατί με τέτοια διάθεση για… προσφορά στο κοινό καλό όλης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με πάθος για εθελοντική προσφορά ως Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ ο κ.Μαμσάκος, να μην συνεχίσει στη θέση που είναι χρόνια.

Καλό του έκαναν βέβαια που δεν τον ξαναεξέλεξαν. Θα αρκεστεί μόνο στην δημαρχία της Δράμας και θα… ξεκουραστεί. Γιατί έτρεχε ο άνθρωπος εθελοντικά να βοηθήσει τον τόπο του, από το συγκεκριμένο πόστο. Αγγαρεία ήταν γι’ αυτόν. “Ποινή εκτίω” που έλεγε και ο γίγας Βύρωνας Πολύδωρας. Κι αν όλες τις προηγούμενες ημέρες έκανε παρασκηνιακές επαφές και συζητήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, για να προσφέρει στους κατοίκους της Περιφέρειας το έκανε και τίποτε άλλο.

Απαγορευμένη λέξη το… Παρασκευάς Πατσουρίδης

Μια και μιλάμε για δημοτικά συμβούλια, φαίνεται ότι στο Διδυμότειχο είναι πλέον απαγορευμένη λέξη το όνομα… Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο καταλογισμός σε αυτόν των τεράστιων, σοβαρών ευθυνών που έχει, γιατί δεν έλυσε τα πολλά προβλήματα της πόλης και του δήμου στα 9 χρόνια της δημαρχίας του. Γιατί προφανώς η νέα δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου δεν μπορεί να κατηγορηθεί και θα ήταν πολύ άδικο κάτι τέτοιο, για τα συνεχή προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο θέμα της ύδρευσης και τις διακοπές νερού.

Γιατί είναι αλλεπάλληλες και έχουν αγανακτήσει πάλι τον κόσμο. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι κάποιοι υποψήφιοι των δημάρχου που έχουν τοποθετηθεί στην ΔΕΥΑΔ, όπως ο Σάκης Γιαννόπουλος, να αποδίδουν τις συνεχείς θραύσεις αγωγών στα… φορτηγά που περνούν πλέον μέσα από την πόλη και επιβαρύνουν τον δρόμο επειδή είναι κλειστός ο περιφερειακός λόγω έργων, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Γιατί σπασίματα αγωγών είχαμε και στο ΑΒΑΤΟΝ της Βάγιας Καραφείζη και εκεί δεν περνούν φορτηγά απ’ ότι ξέρω. Ούτε σε κάποιους στενούς δρόμους που δεν έχουν κυκλοφοριακή επιβάρυνση.  Άρα, καλή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού, με καταλογισμό ευθυνών ακόμα και στην Περιφέρεια (που έδωσε 7,2 εκατ. ευρώ στους άλλους δήμους για έργα ύδρευσης, αλλά το Διδυμότειχο δεν υπέβαλλε αίτημα να πάρει κάποιο ποσό) για να μην αναφέρουμε το όνομα… Πατσουρίδης και τις ευθύνες του, όλως πέφτει στο κενό.

Ο “επαναστάτης” Σκίνδρης έγινε… αρνάκι

Είναι πάντως ξεκάθαρο πλέον, ακόμα και σε μικρά παιδιά, πως υπήρξε συνεργασία μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών ανάμεσα στις παρατάξεις του νυν δημάρχου κ.Χατζηγιάννογλου και αυτή του Παρασκευά Πατσουρίδη, με την στήριξη του οποίου εκλέχθηκε δήμαρχος ο πρώτος. Όσο και να μην θέλουν να το παραδεχθούν, το κατάλαβαν όλοι.

Απλά όλο αυτό έχει δημιουργήσει… δεσμεύσεις και δεν τολμούν κάποιοι να αποδώσουν τις ευθύνες που έχει ο τέως δήμαρχος Διδυμοτείχου, για την μη επίλυση του σοβαρού ζητήματος της ύδρευσης επί 9 χρόνια. Αλλά εδώ ακόμα και ο “επαναστάτης” και… ασυμβίβαστος  Θόδωρος Σκίνδρης, που καθημερινά έκανε δεκάδες αναρτήσεις εναντίον του κ.Πατσουρίδη πλέον… λούφαξε. Ξέχασε εντελώς το όνομα του και δεν το αναφέρει πουθενά. Έγινε… αρνάκι κυριολεκτικά.

Είναι ίσως στην συμφωνία που έκανε με το νέο δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ο οποίος του έδωσε τον τίτλο του συντονιστή επόπτη Πολιτικής Προστασίας. Έγινε υπάκουο παιδί ο Θόδωρας και δεν μιλάει πλέον κατά του Παρασκευά, αφού τον έβαλαν και στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ. Και μπορεί νερό να μην έχουν επί πολλές ημέρες και πάλι κάποιες περιοχές στην πόλη, αλλά ο Σκίνδρης δεν κάνει τις γνωστές,… πύρινες αναρτήσεις του καταλογίζοντας ευθύνες.

Σε ποιον να τις καταλογίσει άλλωστε; Στον εαυτό του, αφού τώρα είναι και στην ΔΕΥΑΔ και σε ένα σωρό άλλες επιτροπές. Η ψήφος του βλέπετε στο δημοτικό συμβούλιο είναι… πολύτιμη για τον δήμαρχο. Εδώ ο Θόδωρας δέχθηκε αδιαμαρτύρητα  να ψηφίσει τον ορισμό στην στο διοικητικό συμβούλιο της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης του Χρήστου Πασχαλίδη, στενού συνεργάτη του Παρασκευά Πατσουρίδη τον οποίο κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης.

Μίλησε για σκανδαλώδεις ενέργειες όσον αφορά τις διατακτικές που έκοβε ο συγκεκριμένος άνθρωπος της εμπιστοσύνης του κ.Πατσουρίδη, για το πετρέλαιο σε μηχάνημα έργων το οποίο χρησιμοποίησε η ΔΕΥΑΔ. Κι όλα αυτά ενώ ανήκει στον δήμο Διδυμοτείχου και έβαζε κανονικά πετρέλαιο από το ίδιο σημείο που εφοδιάζονταν και τα άλλα μηχανήματα του δήμου. Και αναρωτήθηκε που πήγαν τα χρήματα ή το επιπλέον πετρέλαιο.  Για όλα αυτά… ούτε φωνή ούτε ακρόαση ο αγωνιστής και “επαναστάτης” Σκίνδρης.

Ο… Ναρκαλιευτής