Νέα αντιπαράθεση Μέτιου-Τοψίδη αναμένεται αύριο στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο που ζήτησε η αντιπολίτευση

Νέα αντιπαράθεση Μέτιου-Τοψίδη αναμένεται αύριο στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο που ζήτησε η αντιπολίτευση

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου και της αντιπολίτευσης, κυρίως του επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Χριστόδουλου Τοψίδη αλλά και του Κώστα Κατσιμίγα, αναμένεται στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9 Οκττβρίου  και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) θα συζητηθούν τα πέντε θέματα που ζήτησαν οι επικεφαλής της δεύτερης και τρίτης αντιπολιτευτικής παράταξης Χριστόδουλος Τοψίδης και Κώστας Κατσιμίγας, οι οποίοι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ακολουθούν κοινή γραμμή και συνεργάζονται. Από την μια πλευρά δηλαδή οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Περιφερειακής Σύνθεσης” διαμαρτύρονται στη Ν.Δ επειδή δεν… πίεσε τον κ.Μέτιο να τους δώσει θέσεις Αντιπεριφερειαρχών και από την άλλη… συμπλέουν με την παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν.3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης») είναι τα εξής:

         Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

         Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

  1. Επικαιροποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ κατά του ενδεχόμενου εγκατάστασης στην περιοχή μας εταιρειών για εξόρυξη  και απόληψη χρυσού.
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Νησί  της Σαμοθράκης με θέμα τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε πολίτες και επιχειρήσεις από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού.
  3. Ενημέρωση  και λήψη απόφασης  σχετικά με  το ενδεχόμενο εγκατάστασης κεραίας στο  Υψάριο Θάσου  από την  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,
  4. Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα στην  Περιφέρειά μας .
  5. Συζήτηση  και λήψη απόφασης σχετικά με πρόταση για συγκρότηση επιτροπής οργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του μεγαλύτερου τμήματος της Θράκης στο Ελληνικό κράτος, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς.Εισηγητές: Των ανωτέρω θεμάτων οι κ.κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και Κωνσταντίνος Κατσιμίγας.
  6. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 106 /2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ που αφορά την παράταση  του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων στην Κομοτηνή της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης,  στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Λευκή Νύχτα 2019»,  ως προς την ημερομηνία της διοργάνωσης «Λευκή Νύκτα 2019».Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης.

Θα έχουμε νέο… βατερλό Τοψίδη απέναντι σε Μέτιο;

Το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο που είχε πάντως δύο επερωτήσεις του Χριστόδουλου Τοψίδη, για την πεσμένη γέφυρα Κομψάτου και τις εκθέσεις τοπικών προϊόντων που συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, εξελίχθηκε σε βατερλό του, αφού ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με συγκεκριμένα στοιχεία τον… ισοπέδωσε τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων όσο και ουσίας. Α:ν και με τον… άπειρο βέβαια σε αυτοδιοικητικά θέματα, αλλά και με φανερή αδυναμία να αντεπεξέλθει σε διαλογική συζήτηση και αντιπαράθεση επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Τοψίδη, αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο.

-Βατερλό Τοψίδη στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο – Τον… ισοπέδωσε ο Μέτιος σε εντυπώσεις, ψηφοφορίες (ΒΙΝΤΕΟ)