Έβρος: Τσιμουδιά για το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, τα μεγαλοστελέχη της

Έβρος: Τσιμουδιά για το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, τα μεγαλοστελέχη της

Τσιμουδιά δεν έβγαλαν και καμιά κουβέντα δεν είπαν τα μεγαλοστελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που βρέθηκαν Δευτέρα και Τρίτη στον Έβρο και την Θράκη γενικότερα, για την τύχη του Εργοστασίου Ζάχαρης της Ορεστιάδας αλλά και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης γενικότερα.

Όπως είναι γνωστό, η Τράπεζα Πειραιώς είναι ο κύριος πιστωτής της πτωχευμένης ΕΒΖ με τα χρέη να φτάνουν συνολικά τα 220 εκατ. ευρώ και να μην φαίνεται καμιά ελπίδα διάσωσης της. Τόσο ο Πρόεδρος της Τράπεζας Γιώργος Χαντζηνικολάου όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, καθώς και τα άλλα στελέχη που τους συνόδευαν, δεν ανέφεραν το παραμικρό στην Αλεξανδρούπολη για το εργοστάσιο της Ορεστιάδας και το τι μέλλει γενέσθαι με την τευτλοκαλλιέργεια. Όλα αυτά μάλιστα, την στιγμή που  ειδικά για τη Θράκη ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια περιοχή σημαντική για την Τράπεζα Πειραιώς, αφενός διότι κατέχει μερίδιο 40% της αγοράς και αφετέρου διότι στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης τόσο ο αγροτικός τομέας, όσο και η μεταποίηση εμφανίζουν εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και ισχυρές προοπτικές.

-ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Τράπεζα Πειραιώς κλείνει υποκαταστήματα στον Έβρο και οι επικεφαλής ήρθαν και μιλούν για… επενδύσεις

Είναι αλήθεια βέβαια, ότι δεν υπήρξε και καμιά ερώτηση από τους δημοσιογράφους που το βράδυ της Δευτέρας συναντήθηκαν μαζί τους στο Astir Egnatia Hotel. Όπως δεν αναφέρθηκε το παραμικρό και για την τακτική της Τράπεζας Πειραιώς να κλείνει υποκαταστήματα στις ακριτικές περιοχές και του Έβρου, με πιο πρόσφατο αυτό των Μεταξάδων Διδυμοτείχου., επικαλούμενη μείωση του λειτουργικού κόστους. Μάλιστα χθες Τρίτη, η ηγεσία της Τράπεζας συνοδευόμενη από τους Χριστόδουλο Αντωνιάδη (Σύμβουλος Διοίκησης), Βασίλη Κουτεντάκη (Ανώτ. Γενικός Διευθυντής), Ελένη Βρεττού (Ανώτ. Γενική Διευθύντρια), Γιώργο Γεωργόπουλο (Γεν. Διευθυντής), Αντώνη Κατραούρα (Αν. Γενικός Διευθυντής) και τοπικά στελέχη περιόδευσε στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Σε όσα λειτουργούν φυσικά και δεν έχουν κλείσει για… λόγους οικονομίας.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*