Αλεξανδρούπολη: Ξεκάθαρη η σύμπλευση Λαμπάκη, Δευτεραίου, Λαζόπουλου, Μιχαηλίδη – Ζήτησαν μαζί νέα συνεδρίαση

Αλεξανδρούπολη: Ξεκάθαρη η σύμπλευση Λαμπάκη, Δευτεραίου, Λαζόπουλου, Μιχαηλίδη – Ζήτησαν μαζί νέα συνεδρίαση

Ξεκάθαρη είναι πλέον η σύμπλευση των παρατάξεων του Βαγέλη Λαμπάκη “Πόλη και Πολίτες”, του Σάββα Δευτεραίου “Λαϊκή Συσπείρωση” και του Δημήτρη Λαζόπουλου “Ενότητα για μια Νέα Πορεία”, μαζί με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη, στην αντιπολίτευση του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η… ανίερη για κάποιους συμμαχία, ανθρώπων οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια “σκοτώνονταν” στα δημοτικά συμβούλια, όπως ο τέως δήμαρχος κ.Λαμπάκης με τον πρώην επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Παύλο Μιχαηλίδη, αλλά και οι κόντρες λόγω… ιδεολογικών διαφορών με τον κ.Δευτεραίο, φαίνεται πως μετά τις δημοτικές εκλογές ανήκουν στο παρελθόν. Τους ενώνει πλέον η δημιουργία αντίπαλου μπλοκ απέναντι στην δημοτική αρχή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη. Μπορεί να επικαλούνται το θέμα της επένδυσης του χρυσού για αυτή την συνεργασία με την κατάθεση αιτημάτων για ειδικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτό αποτελεί μόνο την… δικαιολογία.

Όπως ανακοινώθηκε αρχικά από τον δήμο Αλεξανδρούπολης:

“Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως στις 10.10.2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 προσέλθουν στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε Έκτακτη Συνεδρίαση (33η), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του N. 4555/18,  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα:

1. Ανάθεση σε έγκριτο νομικό γραφείο των νομικών προσφυγών σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για το μπλοκάρισμα και τη ματαίωση της αδειοδότησης της επένδυσης εξόρυξης χρυσού (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)

2. Πρόσκληση και φιλοξενία έγκριτων δημοσιογράφων από Αθήνα και Θεσσαλονική για την ενημέρωση των αγώνων της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο της διάχυσης σε πανελλήνιο επίπεδο  (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)

3. Ενημέρωση των Προέδρων και Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, του Πρωθυπουργού, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στήριξη τους στους αγώνες (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π., Δευτεραίος Σ., Λαζόπουλος Δ.)

Τα παραπάνω θέματα συζητούνται εκτάκτως, διότι, οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του με αριθμ. πρωτ. 30607/04.10.2019 εγγράφου, αιτούνται τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη σχετικών αποφάσεων και σύμφωνα με παρ. 2 του άρθρου   67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του N. 4555/18, «Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του».

Ακολούθησε η κοινή ανακοίνωση Λαμπάκη με τις

υπογραφές Δευτεραίου, Λαζόπουλου, Μιχαηλίδη

Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε ανακοίνωση για το ίδιο θέμα της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και στην οποία υπάρχουν οι υπογραφές των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Σάββα Δευτεραίου, του Δημήτρη Λαζόπουλου και του Παύλου Μιχαηλίδη που έχει πλέον μείνει… μόνος και άραχνος. Σε αυτή αναφέρεται ότι:

“Κατατέθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης με αριθ. πρωτ. 30607/04-10-2019 επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με θέμα σύγκληση δημοτικού συμβουλίου.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το περιεχόμενο της επιστολής.

Σύμφωνα με τον νόμο 4555/2018 οι έχοντες άνω του 1/3 δημοτικοί σύμβουλοι δύνανται να υποβάλλουν αίτημα προκειμένου με εισηγητές οριζόμενους από τους αιτούντες να συζητηθεί το προτεινόμενο με το αίτημα θέμα υποχρεωτικά εντός 6 ημερών στο δημοτικό συμβούλιο.

Κατόπιν τούτου οι κάτωθι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι που ξεπερνούν το 50% αιτούμεθα την σύγκληση κατά τα άνω του δημοτικού συμβουλίου για την λήψη αποφάσεων επί των προταθέντων (και ψηφισθέντων ήδη θεμάτων από το δημοτικό συμβούλιο Σαπών – Μαρωνείας ).

Ήτοι:

Α) Την ανάθεση σε έγκριτο νομικό γραφείο των νομικών προσφυγών σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για το μπλοκάρισμα και την ματαίωση της αδειοδότησης της επένδυσης εξόρυξης χρυσού.

Β) Την πρόσκληση και φιλοξενία έγκριτων δημοσιογράφων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση των αγώνων της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο της διάχυσης σε πανελλήνιο επίπεδο.

Γ) Την ενημέρωση των προέδρων και αρχηγών των πολιτικών κομμάτων , του πρωθυπουργού καθώς επίσης και του Προέδρου της Δημοκρατίας και την στήριξη τους στους αγώνες μας.

Όλες οι δαπάνες που θα προκύψουν από τις ανωτέρω δράσεις θα επιμερισθούν από κοινού στην ΠΕΔ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και στους Δήμους Κομοτηνής , Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας –Σαπών

Εισηγητές ορίζουμε τους :

1) Ευάγγελο Λαμπάκη

2) Μιχαηλίδη Παύλο

3) Δευτεραίο Σάββα

4) Δημήτρη Λαζόπουλο

Οι δημοτικοί σύμβουλοι :

  1. ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  2. ΓΚΟΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  4. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
  5. ΖΙΩΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  6. ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  7. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
  9. ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  10. ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  11. ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  12. ΦΑΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  13. ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  14. ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
  15. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
  16. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
  17. ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
  18. ΒΑΡΣΑΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  19. ΒΛΥΣΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  20. ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  21. ΚΑΪΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»