Δέλκος (Πρόεδρος ΤΙΕΔΑ): “Η κατάσταση στα Ιαματικά Λουτρά είναι τραγική. Στόχος να λειτουργούν όλο τον χρόνο”

Δέλκος (Πρόεδρος ΤΙΕΔΑ): “Η κατάσταση στα Ιαματικά Λουτρά είναι τραγική. Στόχος να λειτουργούν όλο τον χρόνο”

Στην απόφαση να διακοπεί η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης από χθες και όχι στα τέλη Οκτωβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο, προχώρησε ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Βασίλης Δέλκος, αφού η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική τόσο σε υδροθεραπευτήριο όσο και στο ξενοδοχείο “ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΙΣ”.

Αρχικά, με ανακοίνωση του ο νέος Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ αναφέρει για την απόφαση του δήμου Αλεξανδρούπολης:

“Η ΤΙΕΔΑ Α.Ε., λόγω ανυπέρβλητων λειτουργικών και τεχνικών δυσκολιών και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών και την ποιοτικη παροχη υπηρεσιών προς αυτούς, αποφασίζει τη διακοπή της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών και του Ξενοδοχείου «ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΙΣ», από τουδε και έως ότου επιλυθούν τα ανωτέρω προβλήματα και καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων”.

Το σχέδιο μας είναι να λειτουργούν όλο

το χρόνο και όχι μόνο καλοκαίρι

Μιλώντας με πολύ ειλικρίνεια για το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό ραδιόφωνο Sferikos, ο κ.Δέλκος επεσήμανε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργούν τα Ιαματικά Λουτρά όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και να προσελκύσουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση τώρα είναι τραγική και ούτε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν υποφερτά ούτε τους ντόπιους.

Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ: “Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Όλοι οι πελάτες που είχαν επικοινωνήσει για να κάνουν τις υδροθεραπείες τους έχουν ενημερωθεί εγκαίρως, όπως και όσοι τηλεφώνησαν για να «κλείσουν» τα μπάνια τους μέσα στον Οκτώβριο. Το σχέδιο μας είναι να λειτουργούν όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα και η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική. Από υποδομές και από συντήρηση. Ο κόσμος που έρχεται εκεί πληρώνει ένα αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα πρέπει να είναι ανάλογες. Αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ εγώ ότι ισχύει αυτό ούτε στο ελάχιστο. Τα λουτρά μπορούν να γίνουν πόλος έλξης όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κι απ’ όλο τον κόσμο, αλλά αυτή  η στιγμή δεν μπορούν να δεχθούν ούτε τους ντόπιους έτσι όπως είναι.

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι να σταματήσει τώρα η λειτουργία τους και να ακολουθήσει ένα σχέδιο με τη βοήθεια ίσως της Περιφέρειας και εξεύρεση χρηματοδότησης μέσα από κάποιο πρόγραμμα, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Αν θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν την επόμενη σαιζόν δεν μπορώ να το πω αυτή την στιγμή, γιατί δεν είναι αποκλειστικά δικό μας θέμα. Αφορά όπως γνωρίζεται και την αρχαιολογία και θα πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία όλων μας, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΚΟΣ ΣΤΟν Sferikos Fm και στον Σάκη Σταυρίδη

 

Επόμενο Άρθρο
Μεγάλο θράσος έχουν τελικά αυτοί οι Συριζαίοι και συγκεκριμένα η…

Pin It on Pinterest