ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Τοψίδης, η Σαμοθράκη, οι λαθρομετανάστες στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και ο “απροσάρμοστος” Γκότσης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Τοψίδης, η Σαμοθράκη, οι λαθρομετανάστες στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και ο “απροσάρμοστος” Γκότσης

Ομολογώ ότι περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την σημερινή ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την οποία ζήτησαν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης. H “Περιφερειακή Σύνθεση” του φίλου μου Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδη και η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” του Κώστα Κατσιμίγα.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε τον κ.Κατσιμίγα, στήριξε και τον Τοψίδη εν όψει της δεύτερης Κυριακής, μήπως και κάνει το… θαύμα και γίνει Περιφερειάρχης, κόντρα στον θριαμβευτή τελικά Χρήστο Μέτιο. Οπότε και ο “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κατσιμίγας, δεν θα μπορούσε παρά να συνεργάζεται πλέον μαζί του στο περιφερειακό συμβούλιο. Θα έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την σημερινή συζήτηση και κυρίως τα θέματα που θα συζητηθούν κατ’ απαίτηση τους.

Όχι πως έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ.Μέτιος (κάποιοι πριν τις εκλογές τον ειρωνεύονταν και τον αποκαλούσαν… Μέτριο παραφράζοντας το επίθετο του αλλά τους απέδειξε πως μόνο τέτοιος δεν είναι) θα επικρατήσει και πάλι σε επίπεδο ουσίας και επικοινωνιακών εντυπώσεων του φίλου μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη. Δεν είναι δα και δύσκολο να τα καταφέρεις απέναντι στον Τοψίδη, που είναι πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων.

Έδωσε ένα ευρώ ή πήγε στην δοκιμαζόμενη Σαμοθράκη;

Επειδή όμως υπάρχουν δύο θέματα που ζήτησε αυτός να συζητηθούν, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του. Το ένα είναι η ακτοπλοϊκή κρίση στη Σαμοθράκη και όλα όσα έγιναν. Θα θυμάστε ότι είχε βγει τότε ο κ.Τοψίδης και χαρακτήρισε ελάχιστα τα περίπου 70 με 80 χιλιάρικα που έδωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αντιμετώπιση εκείνης της ταλαιπωρίας των επισκεπτών. Είτε για να αγοραστούν και να δοθούν τρόφιμα και άλλα είδη σε όσους είχαν αποκλειστεί στο νησί, είτε για να νοικιάσει το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ που μετέφερε τα αυτοκίνητα, επειδή το Andros Jet δεν είχε αυτή τη δυνατότητα.

Μάλιστα είχε πει τότε χαρακτηριστικά ο… χουβαρντάς φίλος μου, ότι τόσα χρήματα ο ίδιος τα δίνει στα πανηγύρια των χωριών. Δεν μας είπε βέβαια, επειδή εκτός από επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, πόσα χρήματα έδωσε αυτός από το Επιμελητήριο για την ανακούφιση και τη στήριξη των επαγγελματιών της Σαμοθράκης. Μέλη του Επιμελητηρίου του είναι όλοι αυτοί που επλήγησαν. Τι έκανε; Τους έδωσε έστω και 1 ευρώ ενίσχυση;

Για άλλα και άλλα, όπως κάτι πανηγυράκια με κόψιμο βασιλόπιτας για να κάνει δημόσιες σχέσεις με απονομές πλακετών, ξέρει να διαθέτει χρήματα. Στη Σαμοθράκη γιατί δεν έδωσε τίποτα και δεν έκανε την παραμικρή κίνηση; Κι επίσης. Ο Χρήστος Μέτιος  επισκέφθηκε το νησί κάθησε εκεί δύο μέρες, επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται από την Περιφέρεια, άκουσε τους πάντες. Παράπονα, αιτήματα, προβλήματα. Ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ,οέ, οέ) που είναι και από την Αλεξανδρούπολη, πήρε μια φορά το καράβι, να πάει στη Σαμοθράκη για να τους ακούσει;

Μην μου πει ότι έστειλε τον… Κωστάκη τον Εξακουστό. Γιατί αυτός διακοπές έκανε εκεί και βρήκε την ευκαιρία να δώσει μια… ελληνική σημαία στον τέως δήμαρχο Θανάση Βίτσα και μάλιστα προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά βγάζοντας φωτογραφία και ανεβάζοντας την στο Facebook. Κι αυτός ο άνθρωπος, ο Χριστόδουλος Τοψίδης εννοώ, ο εκ των επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, γιατί όπως τονίσαμε υπάρχει πλέον δυαρχία με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο, κουνάει το δάχτυλο και θα προσπαθήσει σήμερα να κατηγορήσει την περιφερειακή αρχή ότι δεν έκανα τίποτα για τη Σαμοθράκη;

Ενδιαφέρον η θέση του στο λαθρομεταναστευτικό

Ένα άλλο θέμα στο οποίο περιμένουν όλοι με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ.Τοψίδη, είναι το προσφυγικό, λαθρομεταναστευτικό όπως το λέω και το γράφω εγώ. Είμαστε εξάλλου από τα λίγα site που το γράφουμε έτσι. Περιμένω λοιπόν και εγώ να ακούσω ποιά θέση θα πάρει ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης. Θα ζητήσει να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάτι που ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να δεχθεί και πρέπει να συνεχίσει να ισχύει αυτό που αποφασίστηκε από το 2014;

Ότι δηλαδή απαγορεύεται να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας στην Θράκη; Γιατί αν υψώσει τους τόνους, προφανώς θα πρέπει να μας πει ποια είναι η θέση του για τους υπάρχοντες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) και το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Να φύγουν και αυτοί; Γιατί απ’ ότι ξέρω την σίτιση τους έχει αναλάβει η οικογενειακή του εταιρεία κέντερινγκ “Principal”; Φυσικά και δεν λέω πως είναι κακό αυτό. Καλό είναι τπικές εταιρείες να αναλαμβάνουν και να μένουν στην περιοχή μας τα χρήματα, αφού απασχολούν ντόποιους.

Κι επειδή κάποιοι διαμαρτύρεστε ότι συνέχεια γκρινιάζω και κάνω μόνο κριτική, δεν μπορώ να μην πω καλά λόγια αναφερόμενος σε κάτι που μου ζήτησαν δυο-τρεις φίλοι να γράψω. Μια και ανέφερα το κέτερινγκ “Principal” της οικογένειας Τοψίδη, τους έκανε πολύ θετική εντύπωση το γεγονός ότι είχε αναλάβει και την μίνι δεξίωση στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, κατά την πρόσφατη τελετή ορκομωσίας των νέων Αστυφυλάκων.

Του παίρνουν πρώην συνεργάτες.

Θα ακολουθήσουν και σύμβουλοι;

Γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Διευθυντή της Σχολής του Διδυμοτείχου, τον Κωνσταντίνο Βλάχο, που παρ’  ότι δεν είναι Εβρίτης, προτιμάει τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις. Είναι άλλωστε… γαμπρός στην περιοχή μας, αφού είναι σύζυγος της τέως περιφερειακής συμβούλου Νόρας Μοσχοφίδου και αισθάνεται Εβρίτης και αυτός. Έτσι στηρίζει τον τόπο. Και μην αρχίσουν κάποιοι να… γκρινιάζουν ότι υπάρχουν και στο Διδυμότειχο εταιρείες κέτερινγκ. Και η άλλη από την περιοχή μας είναι, απ’ την Ορεστιάδα.

Μια και ανέφερα τις εκλογές, η κ.Μοσχοφίδου που είχε εκλεγεί με την παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, δεν εκλέχθηκε τον περασμένο Μάιο. Αν και αποχώρησε απ’ την παράταξη Μέτιου και ήταν υποψήφια με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, ο λαός του Έβρου φαίνεται ότι δεν ενέκρινε την επιλογή της αυτή και την άφησε εκτός νέου περιφερειακού συμβουλίου. Κι όλα αυτά ενώ η “Περιφερειακή Σύνθεσ用πήρε πολλούς ψήφους στην Ορεστιάδα.

Ας μείνουμε όμως στα περιφερειακά. Αλήθεια, τι πάνε να κάνουν ο Δημήτρης Πέτροβιτς και κατ΄επέκταση ο Χρήστος Μέτιος; Να του πάρουν του φίλου μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη τους πρώην συνεργάτες του; Μπας και ακολουθήσουν στη συνέχεια και περιφερειακοί του σύμβουλοι; Το λέω αυτό, γιατί ήξερα ότι η Κυριακή Γιαλαμά, την οποία ως γνωστόν προσέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ως ειδική συνεργάτιδα στη θέση του Γιάννη Μπόγδη που… μετακόμισε στο δήμο Αλεξανδρούπολης ως Γενικός Γραμματέας, εργαζόταν στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΣΦΑΛΤΟΔΟΜΙΚΗ της οικογένειας Τοψίδη.

Ξέρετε, αυτή που ανέλαβε ως υπεργολάβος το έργο Βάλτος-Φυλάκιο-Ορεστιάδα και ακόμα να το τελειώσει. Και ο Τοψίδης, στην οικογένεια του οποίου ανήκει τώρα η εταιρεία μια και ο ίδιος αποχώρησε, κατηγόρησε προεκλογικά τον Μέτιο για τις καθυστερήσεις. Λέτε να έχουν σχέδιο ο Μήτσος ο Πέτροβιτς και εκείνος ο πονηρός, ο Κώστας Βενετίδης, να τον αποδυναμώνουν σιγά-σιγά και να κάνουν στη συνέχεια την κίνηση-ματ αποσπώντας και περιφερειακούς συμβούλους; Γιατί μαθαίνω ότι “ψήνεται” και άλλη πρόσληψη πρώην συνεργάτη του κ.Τοψίδη στην περιφερειακή αρχή.

Διακοπές σε πολύ καλό ξενοδοχείο της Θάσου

Μια και σήμερα η στήλη είναι όλη σχεδόν αφιερωμένη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ως… αδρά αμειβόμενος όπως με κατηγορεί ο Βαγγέλης Λαμπάκης, σκέφτομαι να προγραμματίσω από τώρα τις καλοκαιρινές μου διακιοπές για το 2020. Λέω να πάω κάποιες ημέρες στην Θάσο. Μου είπαν φίλοι μου τα καλύτερα και μάλιστα μου σύστησαν να μείνω σε ένα καινούργιο ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού που το έφτιαξαν… Βούλγαροι.

Μου είπαν ακόμα, πως συνεργάστηκαν μαζί τους και κάποιοι από την Θράκη. Δεν μου διευκρίνισαν αν είναι από τον Έβρο, την Ροδόπη ή την Ξάνθη. Απλά μου τόνισαν, πως οι συγκεκριμένοι Βούλγαροι… έχουν να λένε για την βοήθεια των Ελλήνων συνεργατών τους από την Θράκη και την… άριστη συνεργασία που είχαν. Αλλά εμένα τι με νοιάζουν όλα αυτά; Αρκεί να είναι καλό το ξενοδοχείο για να περάσουν όμορφα οι ημέρες που θα αποφασίσω να πάω στην Θάσο.

Δεν μπορεί να προσαρμοστεί με τίποτα

Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο τέως (τέως, τέως, τέως για να το… χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, δεν μπορεί με τίποτα να αποδεχθεί ότι έχασε τις εκλογές από τον Γιάννη Ζαμπούκη και δεν κάθεται πλέον στην καρέκλα που ήταν 9 χρόνια. Γι’ αυτό ένσταση που απορρίφθηκε από το δικαστήριο στην Αλεξανδρούπολη, η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και όλα τα άλλα που κάνει με τις συσκέψεις για τον χρυσό και τα υπόλοιπα.

Μια και αναφέρθηκα σε αυτό και επειδή ζήτησε νέα έκτακτη συνεδρίαση, μαζί με τους Σάββα Δευτεραίο, Δημήτρη Λαζόπουλο και Παύλο Μιχαηλίδη, που μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους δεν έχουν πλέον κανένα πρόβλημα να αναφέρονται σε ανακοινώσεις της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” (καλά που ο νόμος δεν επιτρέπει σύμπραξη παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έτοιμους του βλέπω), δεν επικαλείται τυχαία ο κ.Λαμπάκης τον δήμο Σαππών. Τους ενώνει άλλωστε με τον δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο ένας κοινός γνωστός τους και φίλος, που ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης του Λαμπάκη και τώρα αναμέβνεται να πάρει απόσπαση στις Σάππες, δίπλα στον Χαριτόπουλο. Ο… Δημοσθένης Δούκας. 

Ξεφύγαμε όμως. Σας έλεγα για όσους δεν μπορούν να… χωνέψουν την ήττα και την απώλεια της καρέκλας. Πολύ χειρότερη είναι η κατάσταση με το… Νίκο Γκότση. Ο τέως Αντιδήμαρχος Φερων και Πρωτογενούς τομέα, δεν μπορεί να… προσαρμοστεί με τίποτα στα νέα δεδομένα. Εντελώς “απροσπαρμοστος” που λένε, αν είναι δόκιμος ο όρος. Μετά από χρόνια αναγκάστηκε να επιστρέψει στην δουλειά του ως απλός αστυνομικός και όπως μαθαίνω, επέλεγε υπηρεσία στο χωριό Πόρος, όπου δεν είναι απαραίτητο να φοράει στολή. Καημό το είχαν οι Φεριώτες να τον δουν, αλλά μάλλον δεν θα γίνει.

Ένοιωσαν άβολα όπως μίλησε στον Μητσοτάκη

Το άσχημο είναι ότι συνεχίζει να φέρεται ως… Αντιδήμαρχος και κάποιες ενέργειες του προκαλούν έντονη αμηχανία. Δεν εννοούμε τις αναρτήσεις που κάνει στην προσωπική του σελίδα (γι’ αυτό άλλωστε τον είχαν “βαφτίσει” οι Φεριώτες και Αντιδήμαρχο του facebook) για συμβάντα περασμένων ετών επί θητείας του, κάτι σαν… περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Μου λένε, πως αρκετοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, ένοιωσαν πολύ άσχημα στην πρόσφατη στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων 2019”, όταν ο κ.Γκότσης προσπαθώντας να δημιουργήσει άλλη μια φορά επικοινωνιακές εντυπώσεις, κανόνισε με τον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας παραγωγής λουκουμιών, να έχει ένα πακέτο μαζί του και να το προσφέρει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Κι αυτό φυσικά μόνο κακό δεν είναι. Διαφήμιση σε ένα τοπικό προϊόν των Φερών και μάλιστα πολύ γευστικό και νόστιμο έγινε. Η συμπεριφορά όμως του Νίκου Γκότση, ενώ αρχικά τον προσφώνησε “κύριε Πρόεδρε” να μιλάει μετά στον… ενικό στον Πρωθυπουργό της χώρας, καλώντας τον να επισκεφθεί το Δέλτα του Έβρου, ενώ πλέον είναι ένας απλός αστυνομικός και όχι… θεσμικός εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αντιδήμαρχος δηλαδή και πρέπει η συμπεριφορά και ο σεβασμός του να είναι ανάλογα,έφερε σε δύσκολη θέση αρεκτούς παριστάμενους αξιωματικούς και όχι μόνο.

Ο Μητσοτάκης βέβαια χαμογέλασε και του απάντησε, αλλά όσοι ήταν γύρω και είδαν την συγκεκριμένη σκηνή, ένοιωσαν πολύ άβολα και σχολίαζαν αρνητικά την στάση του. Αν όμως ο ίδιος δεν καταλαβαίνει πως… ξεφεύγει χειρότερα και από τον επικεφαλής της παράταξης του, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*